gi cekaat natovci za toj pohod, ali im snemalo benzin na vtorite, hutite jako plemeДо кај е работава, дали е славната руска армија пред портите на историски руските градови Одеса, Днипро и Киев?
Po Ukrainski izvori, podneseni krivicni za dezerterstvo:
2022 godina - 9.000
2023 godina - 25.000
2024 godina, do Avgust - 51.000
Kazna bilo - do 12 godini zatvor...
Па затвор е песма во однос на фронтот.Не верувам да има затвор, one way trip до фронтот само. Според најново, еден месец преживува регрут. Подетално во видеово.
Да не објавил официјален Кремаљ дека целта им е да ги освојуваат овие градови?До кај е работава, дали е славната руска армија пред портите на историски руските градови Одеса, Днипро и Киев?
А што е официјалната цел? Знае ли некој од тие десет пати што се смени, што е сега релевантното?Да не објавил официјален Кремаљ дека целта им е да ги освојуваат овие градови?
Што се однесува до украинците толку ќе да е, ако сакаат да ја продолжат војната ќе мора НАТО војници да праќаат. Северно од Угледар се предаваат украинците, на русите им беше доволно летоци да им пуштат со дронови, со упатства како да се предадат и толку им требаше на овие.
Еве и Deutsche Welle со објава дека работава е килава.
Украинските војници се изнемоштени: „Ни треба одмор“ – DW – 12.10.2024
На Украина ѝ се итно потребни десетици илјади нови регрути. Но, бидејќи ги нема, војниците на фронтот често мора да се борат речиси без престан со години. Некои стравуваат од колапс, други се кријат или бегаат.www.dw.com
Што има тука смешно?На темава две години се пишува дека фронтот во Донбас колабрира. И тоа нај смешно ...
Четирите провинции, тоа е официјално.А што е официјалната цел? Знае ли некој од тие десет пати што се смени, што е сега релевантното?
,
На темава две години се пишува дека фронтот во Донбас колабрира. И тоа нај смешно од истите луѓе што сега пишуваат дека колабрирал.
ништо се нема сменето околу целите на војнава, од почеток па до сегаА што е официјалната цел? Знае ли некој од тие десет пати што се смени, што е сега релевантното?
Недоквакани ко вас може да викаат две години уназад како “фронтот се распаѓа и колабрира” и уште ко петли да се перчат. Го разбираш ли концептот “колабрира” и временската рамка врзана со него?Што има тука смешно?
Тоа што Русија не ја победува доволно брзо како за тебе и нафо екипата, целокупната воена и логистичка машинерија на САД/НАТО плус вазалите?
Само недоквакан може да се смее на тоа... Нафо хумор упм, од кај ли ги читаш само „финтиве“.
Единствени што крекаат за мировен договор се про-руски настроени ликови или самите руси. Затоа и они доживуваа екстази кога Трамп изјави дека ќе барал договор за војнава.Четирите провинции, тоа е официјално.
Ни ова не треба да се свати буквално, ќе се разграничат на крај на линијата на фронтот, + - некое село, град, но без Украина надвор од НАТО нема мировен договор.
Ete jas dolgometrazno gledam, da ne recam ne se brzam za nikade posebno. Mene kako mi odi, trefnav nesto. Kolku da ti ja osvezam memorijata, od moja gledna tocka globalno situacijata si se odviva bas onaka kako so treba, kako so upatstvo za upotreba, skolski so bi rekle.Недоквакани ко вас може да викаат две години уназад како “фронтот се распаѓа и колабрира” и уште ко петли да се перчат. Го разбираш ли концептот “колабрира” и временската рамка врзана со него?
Како се одвиваат како што треба кога Украина до завчера беше двор/вазал на Русија, а сега прави офанзиви во Курск со амерички оружја и уништува стратешки воени радари и складови со дронови на 300 километри од граница. Русија изгуби 25 години градени позиции во Европа со војнава, ја изгуби и неутралноста на Финска и Шведска добиена од советско време. Да се завршеше све брзо за месец дена, ќе ги изменаџираше последиците, вака заглавија во ужас без крај.Ete jas dolgometrazno gledam, da ne recam ne se brzam za nikade posebno. Mene kako mi odi, trefnav nesto. Kolku da ti ja osvezam memorijata, od moja gledna tocka globalno situacijata si se odviva bas onaka kako so treba, kako so upatstvo za upotreba, skolski so bi rekle.
Ukraina nikogas ne ja gledav kako izoliran konflikt, lokalna vojnicka tuku kako globalen sled na nastani, od portokalovite ili kako i da se vikaa revolucii vo bliskiot istok i vo Evropa, borba za kontrola na segasnite i idni gasovodi i naftovodi kon Evropa i so toa izoliranje na Rusija od nejziniot najvazen izvor na prihod, jaknenjeto na Kina na sekakov plan itn itn. Uste si sedam na stavot deka rabotite se odvivaat bas kako so treba od moja gledna tocka.