Igracite na kraj na denot se izbrani od trenerot, on e tolku pristrasen so selekcijata sto ne mozam ni ova da mu dadam kako znak prasalnik za performansite, igraci sto igraat katastrofalno cela sezona kako bruno i garnacho konstantno gi pusta prva postava i so glava mava u zid. Ne e deka sme igrale fenomenalno vo nekoj natprevar sezonava, i koga sme imale mn sansi obicno sme primale isto tolku mnogu t.e sme se otklucuvale vo periodi na tie natprevari.
Za ova vrtenje grb ne se soglasuvam posto ten hag potrosi 700 milioni od koi sto 80% licno on si gi birase i gi ima menadzirano prethodno i slicno. Ako igraci sto sam on gi donel vo klubov mu vrtat grb, toa kazuva mn poveke za menadzerot nego za igracot spored mene. Vidi bruno kako izgazi za Portugal vcera, za junajted bitno go stavame 6ka da igra ili krilo ili 8, bilo sto samo ne 10ka sto mu e prirodna pozicija. Ne se soglasuvam ova za igracite voopsto.
Кои се тие потценети играчи кои не можат да добијат минути на терен?
Алтернатива за Бруно се Ериксен и Маунт.
Едниот е играч за 45 минути, другиот нема вкупно 5 натпревари изиграно (нон стоп е повреден).
Алтернатива за Гарначо (лево / десно крило) се Рашфорд, Диало и Ентони.
Рашфорд знаеме во каква форма е.
Диало добива се' повеќе минути (за сега, добар е дечкото).
Ентони - не покажа ништо посебно во минатото, па веројатно затоа и не игра често.
Не е важно кој кого донел во клубот.
Не е важно кој колку потрошил.
Кога веќе си дел од клубот, ќе играш:
- да ја заработиш платата
- да не ги разочараш соиграчите, тренерот, клубот, и навивачите
- да освојуваш трофеи
А, не, ќе вртиш грб на некого, или пак ќе се однесуваш во стил "да се изигра колку да се изигра" / "да помине денот".
На терен секогаш се дава 110% од силата и вештините.
Кој од играчите во изминатите години може да се пофали со константно "оставање срце на терен"?