Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Се јавив сега во општина Средец, ми кажаа 5 работни денови, ако однапред имаш адреса. Инаку службена адреса и тогаш аплицирање за ЕГН. Изгледа лоповите посредници имаат луѓе во три институции, не се вади ЕГН само од општина за толку брзо време(како што велат 2-3 дена). Се поднесува во општината, поминува Областна администрација и ГРАО.

Член од
27 септември 2016
Мислења
196
Поени од реакции
122
nekoj da mi kaze za prevoz do sofija koj vozi do tamu ?
Автоматски споено мислење:

Може некој да ми даде контакт во приватна порака од посредник кој ќе ми помогне за во рок од 2-3 дена да го подигнам указот од Софија и да се сликам за лична карта и пасош?

Ви благодарам многу
Pisi mi poraka

Последно уредено:
Член од
19 октомври 2005
Мислења
39
Поени од реакции
25
указ денес за сопругата , интервју амбасада скопје декември 2021
Дали има некој што знае да објасни процедура за понатака

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2019
Мислења
124
Поени од реакции
128
указ денес за сопругата , интервју амбасада скопје декември 2023
Дали има некој што знае да објасни процедура за понатака
Siguren li si deka e intervju vo 2023. godina?
Автоматски споено мислење:

A za po natamu imas na prvata strana od forumot.

Jam

Член од
12 јануари 2015
Мислења
47
Поени од реакции
42
Здраво,
Јас имам БГ државјанство, дали има посредник кој може да посреди за БГ адреса за сопругата?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Здраво,
Јас имам БГ државјанство, дали има посредник кој може да посреди за БГ адреса за сопругата?
Збориш за адреса за контакт (што се внесува пример при аплицирање за државјанство) или адреса на живеење? Ако е за адреса на живеење, мислам дека не може она да добие ако воопшто нема ниту државјанство ниту бугарска виза (право на престој). Прво ќе мора за виза да аплицира на основа на вашиот брак па после да се пријави на истата дреса во Бугарија на која си ти регистриран (освен ако тоа е Леге 6, во тој случај не ни може да аплицира на виза оти значи дека ти не живееш во Бугарија).

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom