Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, се обидов да го продолжам мојот пасош, но се појави проблем најверојатно сум одјавен од адреса. Адресата ми е Леге 6 во Софија. Дали некој имал вакво искуство и како може да проверам дали сум стварно одјавен? Ви благодарам

Здраво, дали некој има информации како е ситуацијата со промена на возачките дозволи (б категорија поточно), претходно знам дека бараа 6 месеци да имаш живеено/работено во бугарија, но сега слушнав дека се олеснала работата и може да се заменат. Инаку мене адресата ми е во некое селце во близина на Благоевград.

Здраво
Прошлата недела бев да го земам указот. Откако го земав бев во општина за да земам егн и таа таму ми реше дека треба да имампреведен и легализиран извод.Па после да дојдам кај нејзе. Го читав упаствово на првата страна никаде не го пишува тоа него само со указот се оди.Па потоа откако ќе се земе егн треба извод и итн .Ме изработи тетката или јас нешто не сум разбрал
Благодарам

A da pisese od koga bese na finalna pa koga ti se smenil statusot vo polozitelno taka ke bide mnogu po korisno za site clenovi da znaeme kako ide dinamikara og finalna na polozitelno...

Интервју крај декември 2021
Статус Финална јануари 2022
Статус Задолжителна (Демек било грешка менувањето во Финална тогаш, цело време требало да биде Задолжителна) јули 2023
Финална 11.06.2024
Положителна 10.07.2024

Kolko se ceka na ovaj status ?

Образувана преписка N:20**/2024/06.02.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Стигнаа декември 2021, не влеговме во тој указ ние. Следниот, а којзнае кога ќе биде, така и не разбрав кај се следат указите. Ги нема во државен весник.

Attachments

• Screenshot_20241003_102602_Facebook.jpg
    Screenshot_20241003_102602_Facebook.jpg
    370,2 KB · Прегледи: 55
Скроз не знам ништо за ова, па да почнам од основното - колку години се чека од поднесување на документацијата?

Скроз не знам ништо за ова, па да почнам од основното - колку години се чека од поднесување на документацијата?
Отприлика 3-3,5 години од интервју
Автоматски споено мислење:

Стигнаа декември 2021, не влеговме во тој указ ние. Следниот, а којзнае кога ќе биде, така и не разбрав кај се следат указите. Ги нема во државен весник.
И мене ме прескокнаа за указ Јули 2021 сум јас. Нели се даваат укази по ред?

Од кога си на положително? Овој со указ је од 03. јули положително. Во следниот ке бидеш гарант, ако не си од крај на јули.

Од кога си на положително? Овој со указ је од 03. јули положително. Во следниот ке бидеш гарант, ако не си од крај на јули.
На положително од 29 Мај 2024 а интервју јули 2021

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom