Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
По мене, не треба два дискови да имаш уклучено во исто време. Исклучи го IDE Вестерн Дигитал дискот од адаптерот... Го прочита упатството?
Нема упатство.го уклучив едниот само, работи се добро но ги нема сликите има филмови музика, некоја бесплатна програма да ми препорачите за да ми ги врати примњр само сликите.?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.675
Undelete функционира веднаш после бришење, ако си снимал филмови/музика тогаш ништо не правиш.
Ама пробај, ништо не те кошта. Oва е бесплатен софтвер за такви работи:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
Undelete функционира веднаш после бришење, ако си снимал филмови/музика тогаш ништо не правиш.
Ама пробај, ништо не те кошта. Oва е бесплатен софтвер за такви работи:
Не сум симнал ништо,тоа што го имаше на харддискот тоа си стоеше.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
Чек се е ок?
Да да се е во ред си го чита дискот најнормално филмовите си стојат не сум ставил нови но слики нема. А знам оти имав .
Автоматски споено мислење:

Тогаш зошто ти ги нема фајловите... Во секој случај, пробај со Рекува.
Незнам. Се си стои филмови,сериски филмови, нешто музика но само пет слики и тоа од самиот компјутер што биле. Ќе пробам но треба некој да ми објасни како да го поврзам другиот диск .

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.276
Поени од реакции
9.393
Да да се е во ред си го чита дискот најнормално филмовите си стојат не сум ставил нови но слики нема. А знам оти имав .
Види со програмата што ти ја препорачаа, али ако имало нема шанси да ги нема.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.533
Поени од реакции
33.675
...некој да ми објасни како да го поврзам другиот диск .
IDE интерфејс е, така?
Ќе му поврзеш напојување ама прво/претходно ќе го закачиш дискот на адаптерот. Може да бара џамперот да биде на мастер.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Ќе пробам но треба некој да ми објасни како да го поврзам другиот диск .
Каде ги поврзуваш дисковите? На лаптоп ли? Никако, освен со уште еден адаптер или еден по еден.
Бараш помош а не кажуваш за што помош. Објасни што сакаш да направиш. Еве неколку покрај мене се обидуваме да ти помогнеме ама лутаме оти не знаеме што сакаш. И како се избришаа тие слики? Што си направил? Го форматираше? Бришеше?.... Од каде го извади тој стариот WD диск?

IDE интерфејс е, така?
Ќе му поврзеш напојување ама прво/претходно ќе го закачиш дискот на адаптерот. Може да бара џамперот да биде на мастер.

Не бе брат не му поага тоа, изгледа сака да поврзе ATA и SATA диск на лаптоп.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
Каде ги поврзуваш дисковите? На лаптоп ли? Никако, освен со уште еден адаптер или еден по еден.
Бараш помош а не кажуваш за што помош. Објасни што сакаш да направиш. Еве неколку покрај мене се обидуваме да ти помогнеме ама лутаме оти не знаеме што сакаш. И како се избришаа тие слики? Што си направил? Го форматираше? Бришеше?.... Од каде го извади тој стариот WD диск?

Не бе брат не му поага тоа, изгледа сака да поврзе ATA и SATA диск на лаптоп.
Го поврзав јас веќе на лаптопот, но ги нема сликите,не се избришани,а се друго си стои.Двата диска ги извадив од стариот десктоп комјутер.

Ќе се снајдам .

Член од
12 март 2009
Мислења
20.140
Поени од реакции
16.291
зошто имам Приваци ерор на кајгана форум и на реклама 5, на ПЦ, ма Таблет, но на мобилен немам проблем ?
нешто кажива истекнал SSL на web сактот ???

Член од
12 март 2009
Мислења
20.140
Поени од реакции
16.291
зошто имам Приваци ерор на кајгана форум и на реклама 5, на ПЦ, ма Таблет, но на мобилен немам проблем ?
нешто кажива истекнал SSL на web сактот ???
сега и на мобилен излезе ССЛ предупредување, сма уште можам...

Член од
2 ноември 2015
Мислења
204
Поени од реакции
53
Здраво,

Потребна ми е помош околу лаптопот, за delete или format на патриција на ист хард диск.

Имено, при инсталирање на Windows 10 не можам да ги избришам фајловите од патрицијата C на која е инсталиран стариот Windows, кој најверојатно е инфициран со malware или со нешто друго.

Инаку проблемот е што откако ќе се логирам, по околу 1 минута, се појавува нотификација "Restart to repair drive errors" и потоа компјутерот сам се рестартира. И така постојано.

Е сега, сакам да го преинсталирам Windows 10 со свежа инсталација, но неможам тоа да го сторам во C, затоа што при инсталирање не можам да напрам Delete или Format на патрицијата C.

Прашањето ми е како да направам delete или format на патрицијата C со цел да направам свежа инсталација на Windows 10, без да ја одбирам D за инсталација?
Или некој совет, или искуства за слична ситуација?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.276
Поени од реакции
9.393
Здраво,

Потребна ми е помош околу лаптопот, за delete или format на патриција на ист хард диск.

Имено, при инсталирање на Windows 10 не можам да ги избришам фајловите од патрицијата C на која е инсталиран стариот Windows, кој најверојатно е инфициран со malware или со нешто друго.

Инаку проблемот е што откако ќе се логирам, по околу 1 минута, се појавува нотификација "Restart to repair drive errors" и потоа компјутерот сам се рестартира. И така постојано.

Е сега, сакам да го преинсталирам Windows 10 со свежа инсталација, но неможам тоа да го сторам во C, затоа што при инсталирање не можам да напрам Delete или Format на патрицијата C.

Прашањето ми е како да направам delete или format на патрицијата C со цел да направам свежа инсталација на Windows 10, без да ја одбирам D за инсталација?

Повели бајо, иако е за 11ка функција за било која верзија

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.945
Поени од реакции
7.585
Здраво,

A da si go proverish hard Diskot pred se? Pimer so CrystalDiskInfo
Mene mi zvuchi kako defekten HardDisk.
inache pred instalacijata imash prashanje na koja Particij da instalira i ako tuka ne gi brishi togash Diskot e 10000% za v Kanta!

Kajgana Shop

На врв Bottom