Nemoj bre coek vaka da kazvas.Se povreduvaat ovie sto kupile kinezarija i ke recat deka si diler na Daikin ili pak ova go pisuvas da ja opravdas poskapata cena na Japonecot,pa koga ke gi vratis parite itn.Aj do dva pati da trosi Vivaksot mi se verva ama 3,5pati poveke!!!???? Ke te prasaat dali i generira struja nazad vo mrezta.Ovde ima mas.inzineri sto ne veruvaat vo ova i odma veke si oznacen kako diler,a tie pk se dileri na kinezarija.Уште не напоменав, спратот долу го ладам успешно со Vivax клима уред од 13000 денари купена пред 8 години . Но троши и околу 350% повеќе струја во споредба со Perfera. Vivax клима уредот троши скоро 3000 Кв годишно. Ќе ја земам Perfera 2.5.
Znaci ti diler na Daikin perfera
Jas na Toshiba
Zlatko na Mitsibushi LN
Ostanatite ucesnici dileri na kinezarija.
Inace Dikin perfera 18 btu se naoga i na popust i do 1250evra vo Grcija (prati crni petoci) so odbitok na DDV nesto nad 1000 evra.
Tamu navistina ima popust a ne kako ovde prvin nabi ja cenata pa vrz baza na nabienoto da dobijas popust.
Pred dve godini Toshiba Shorai Edge od 24btu na popust 1370 evra i cisto mozis da ja zemes za 1150 evra,koku sto kostase eden kinez od 65k i toa cenetiot Amber 12btu.Sega go namalija na 50k.
Ke ne bricat uste dolgo vreme ovde.Sega treba da se prodadat 8000 vauceri pa ke gi drzat visoko cenive ne mi se veruva deka ke ima popust,sem prvo da gi kacat pa posle demek eve popust(stara finta).
Inace mi se bendisva toa na Perferata da presmetuva i COP vrednost.Bravo za Dikin.
Последно уредено: