Политички случувања во Израел

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.621
Поени од реакции
33.785
Откако започнаа срањата лани на 7-ми Октомври израелската дипломатија е активна барем колку и нивната војска, ако не и повеќе. Не им е сеедно на Израелците, па како и да се заврти муабетот. Ниту им е сеедно за резолуцииве кои ги носат за нив. Ќе дојдат на ред и санкции, па почнат и реални последици да имаат од тоа. Не само морални и етички.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Реков дека тоа со пејџерите не големо техничко достигнување, во смисла дека може да го направи буквално секој поголем геополитички играч што е доволно посветен за да го направи тоа. Во смисла дека не е квантна механика да вградиш експлозив во комуникациона направа... Никој не го правеше тоа затоа што никој не сакаш прв да почне нешто што потоа за сите ќе биде проблем. Ги читаш Америте? Најновите мемеа се во стилот „што кога Кина ќе ни прати експлозивни ајфони/разни телефони пред да ја почне третата светска војна“.

Што се тиче гранатирањата на Хезболах врз Израел, ај жити се спореди колку цивили се погинати од тоа. Со колку цивили убија Израел во Либан само во последниве денови. Или во Газа. Дури и деца, посебно деца... Што ме сметаш мене, Обединети нации? Па ако почнат да гинат цивили во Израел како што гинат во Газа/Либан, секако дека ќе го критикувам и тоа. Ама такво не само што не се дешава туку смешно е и што го спомнуваш. Таму испогинаа цивили кога нивните лидери ционисти ги оставија Хамас да влезат на 7-ми Октомври, за да имаат касус бели да го прават овој геноцид и етничко чистење.

Инфантилни глупости не се за коментирање.
А и фактот дека веќе 99.99% од новите телефони за да ги отвориш треба греачи за обична промена на батерија , некако како да се спрема глобален терористички напад или веќе е во процес , како цивил како да купам телефон сега или компјутер без да кажам на продавачот да ми го разглоби за не случајно да не има експлозив во истиот. Лудило е самата помисла дека некој се осуди да прави терористички напад врз цела една нација со вметнување на експлозив во секојдневни урети , по сулудо е тоа што некои си ликови даваат thumbs up за истото , сега на алиехпресс ке почнат да се продаваат уреди за проверка на електронските уреди за дали имаат вградено експлозивна направа. Технологијата за цивилите застана се додека не ни понудат уред кој што ќе ни каже дека во нашиот нов ипхоне или самсунг нема вградено од некоја терористичка држава екслозив.
Бојкот на сите производи от Тајван.!
Автоматски споено мислење:

Иако претходно знам што ќе одговориш на тоа, сепак да се знае....
има нема едноклеточен си

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.621
Поени од реакции
33.785
А и фактот дека веќе 99.99% од новите телефони за да ги отвориш треба греачи за обична промена на батерија , некако како да се спрема глобален терористички напад или веќе е во процес , како цивил како да купам телефон сега или компјутер без да кажам на продавачот да ми го разглоби за не случајно да не има експлозив во истиот. Лудило е самата помисла дека некој се осуди да прави терористички напад врз цела една нација со вметнување на експлозив во секојдневни урети , по сулудо е тоа што некои си ликови даваат thumbs up за истото...
Не можеш да видиш ни ако го расклопиш, експлозивот е внатре во батеријата. Сѐ ќе изгледа нормално... Освен ако не се обидеш да го загрееш телефонот. Тогаш ќе експлодира ако е „средуван“. Ама тогаш ќе го уништиш телефонот и ако не е „средуван“. :)

Лудило е целата работа. Ене ги Америте веќе почнаа со минирани ајфони да не им прателе од Кина... Ќе почнат да купуваат сите само од држави со кои се сојузници.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Не можеш да видиш ни ако го расклопиш, експлозивот е внатре во батеријата. Сѐ ќе изгледа нормално... Освен ако не се обидеш да го загрееш телефонот. Тогаш ќе експлодира ако е „средуван“. Ама тогаш ќе го уништиш телефонот и ако не е „средуван“. :)

Лудило е целата работа. Ене ги Америте веќе почнаа со минирани ајфони да не им прателе од Кина... Ќе почнат да купуваат сите само од држави со кои се сојузници.
литиум тестер од алиехпресс

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.621
Поени од реакции
33.785
Како ќе тестира литиум тестерот за експлозив во батеријата?

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Како ќе тестира литиум тестерот за експлозив во батеријата?
any foreign objects except litium and aluminium foil lol

and the exact battery weight specified by the company that produced them without a miligram more or less

Not weird at all

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Очигледно не ти познат поимот false flag. Намерно го напишав на Англиски за да можеш полесно да го пребараш... Не се секирај, не мора да ми кажуваш фала. :unsure:
Ама не му беше/е потребен false flag на Израел да ги нападне Палестинците во Газа. Немаа/т потреба од тоа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.621
Поени од реакции
33.785
Ама не му беше/е потребен false flag на Израел да ги нападне Палестинците во Газа. Немаа/т потреба од тоа.
Несомнено така изгледа од твоја перспектива на просечен неинформиран консумент на западни медиуми, за кој случувањта во светот се случуваат стихијно и неразбирливо - се додека истите не се објаснети од вообичаените медиуми. Тогаш на таквите им станува „јасно“ како за Израел не важат законите, додека за Македонија на пример важат и повеќе од напишаното. Им станува нормално да се прават дека не ги гледаат огромните разлики во стандарди кои се наметнуваат за Израел со САД и вазалите, наспроти остатокот од светот.

Проблемот со тој светоглед, е кoгнитивнaта дисoнaнца кога САД веќе нема да може да наметнува едни правила за себе а други правила за другите. Kaко ти сега во случајов.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Несомнено така изгледа од твоја перспектива на просечен неинформиран консумент на западни медиуми, за кој случувањта во светот се случуваат стихијно и неразбирливо - се додека истите не се објаснети од вообичаените медиуми. Тогаш на таквите им станува „јасно“ како за Израел не важат законите, додека за Македонија на пример важат и повеќе од напишаното. Им станува нормално да се прават дека не ги гледаат огромните разлики во стандарди кои се наметнуваат за Израел со САД и вазалите, наспроти остатокот од светот.

Проблемот со тој светоглед, е кoгнитивнaта дисoнaнца кога САД веќе нема да може да наметнува едни правила за себе а други правила за другите. Kaко ти сега во случајов.
Несомнено, не ни мислев дека нешто подруго ќе напишиш од твоја перспектива на просечен неинформиран консумент на Лорд Бебо и Лаврентиј Берија кујните, кој дојде до стадиум поради неговата омраза кон Америка да стане љубител на главосечачите Хамас и Хезболах и да ги оправдува нивните чемори, наспроти остатокот на светот.

Тоа што мене ми е јасно дека за Израел не важат законите, јас само давам констатација, а не реков никаде дека се согласувам со тоа, ама тоа е таа КГБ Берија школа на поимање на нештата, што со игра на зборови сака да го претстави човек како што му одговара на соговорникот.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.430
Поени од реакции
17.764
Скоро година дена непречено прават етничко чистење и геноцид во Газа. Се обидуваат за навек да ги исчистат Палестинците... Мала причина за да жртвуваат свои цивили?

Koj друг центар на моќ ги прави овие работи? Koj друг центар на моќ ја исламизира Европа и носи црнци/песочни црнци за конечно уништување на европската култура и ослабување на европските држави до нивно поробување?

Факт е дека ги користат како алатка. Факт е факт, не го тангира нечие потценување/натценување.
Не дека се они муслите невини жртви, напротив, со кеиф ја играат улогата. Ама режисерот е од друг центар на моќ.
Sigurno imaat i Muslimanite centar na mok, mozebi Muslimanski braka? Glej kolku koordinirano deluvaat, globalno.

Inaku ocekuvam Izrael da zaglavi vo Liban, Hezbolah se spremni, a imaat i spremni siitski milicii od cel Bliski Istok, Irak i Sirija posebno, mozat stotici iljadnici da soberat nesomneno.

Turcinot ke zbori samo i nema da smee da trepne. Iran ke dava oruzje, i tolku. Ova e moja procenka, sekako.

A moze i za Libanci begalci bese Meloni kaj Edi Rama, ke vidime. Ne bi sakal toa da se sluci, zasto i nas nema da ne zaobikoli.

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.162
Поени од реакции
22.737
Израелциве во еден ден убиваат повеќе цивили отколку Русија цела година во Украина.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Израелциве во еден ден убиваат повеќе цивили отколку Русија цела година во Украина.
Тоа е оти Украинците се борат машки и не се кријат позади цивилите, а муџиве се борат од под фустаните на жените, од позади децата, од под болница...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.162
Поени од реакции
22.737
Тоа е оти Украинците се борат машки и не се кријат позади цивилите, а муџиве се борат од под фустаните на жените, од позади децата, од под болница...
Јас па мислам тоа е бидејќи на Евреите не им е грижа колку муслимани ќе убијат додека Русите се грижат да не убијат Украинци.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Јас па мислам тоа е бидејќи на Евреите не им е грижа колку муслимани ќе убијат додека Русите се грижат да не убијат Украинци.
Остај што не им е грижа него им прават геноцид да ги изчистат
Или што би рекол оној душогрижникот Не сум јас одавде како може Русија во 21 век да напаѓа суверена држава а од друга страна ни А да гукне екипата за палестинциве

Kajgana Shop

На врв Bottom