Tрет мобилен оператор во Македонија

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Сигурно Маџариве се параван на Кина за вложувањава, нема теорија толку да се моќни за сегде наеднаш да им текне да вложат
Инвеститорот бил Грујо :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.691
Поени од реакции
42.280
Сигурно Маџариве се параван на Кина за вложувањава, нема теорија толку да се моќни за сегде наеднаш да им текне да вложат
Па вие од Левица сте за Кина, сега некако почна да ви смета.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.435
Поени од реакции
11.353
Па вие од Левица сте за Кина, сега некако почна да ви смета.
Нема врска дека сум левичар чисто сум за нив зашто единствени се што креваат глас против шипците него да се навратам на темата…
Воопшто не ми сметаат кинезите баш напротив имам пишано дека треба да се свртиме накај нив и да користиме тоа што сакаат да купат влијане на Балканот, дали ги сакаме или не небитно они ке бидат светска сила па убаво е да им сме наклонети
Автоматски споено мислење:

Инвеститорот бил Грујо :D
Неверувам ептен се закачија со масното ткиво

Ги банираат поради backdoor во опремата, не поради коперациски муабети

Sent from my iPhone using Tapatalk
Аха а за што служи тој бекдор?

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.585
Нема врска дека сум левичар чисто сум за нив зашто единствени се што креваат глас против шипците него да се навратам на темата…
Воопшто не ми сметаат кинезите баш напротив имам пишано дека треба да се свртиме накај нив и да користиме тоа што сакаат да купат влијане на Балканот, дали ги сакаме или не небитно они ке бидат светска сила па убаво е да им сме наклонети

Неверувам ептен се закачија со масното ткиво

Аха а за што служи тој бекдор?
Backdoor зборот на што ти асоцира тебе?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
952
Поени од реакции
971
На ништо не знам англиски затоа дакав да ми објасниш околу ова
Backdoor - задна врата, зделки што се прават приватно помеѓу две компании, во овој случај 4iG и Huawei. Заради Huawei кој е баниран, ќе треба 4iG да користи нова чиста мрежа.
Кинеската опрема е доста подобра изработена и поефтина од таа чиста мрежа која ја имаат сега операторите. Чиста мрежа се употребува за да се заштитат нашите податоци и од владите, но сепак има пак напади на интернет и за жал ние сме оштетени на крајот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.691
Поени од реакции
42.280
Бекдор е некој сервис кој е вклучен во софтверот преку кој трета странка може да следи и добива некакви информации. Чисто се сомневам дека со Хуавеи беше ради тоа. Чисто им сметаше во бизнисот на западните компании и го елиминираа од пазарот преку измислени афери.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.435
Поени од реакции
11.353
Backdoor - задна врата, зделки што се прават приватно помеѓу две компании, во овој случај 4iG и Huawei. Заради Huawei кој е баниран, ќе треба 4iG да користи нова чиста мрежа.
Кинеската опрема е доста подобра изработена и поефтина од таа чиста мрежа која ја имаат сега операторите. Чиста мрежа се употребува за да се заштитат нашите податоци и од владите, но сепак има пак напади на интернет и за жал ние сме оштетени на крајот.
Епа тоа де Хуабеј е баниран зашто кинезите вршат шпиунажаа затоа и нимим е потребно да влезат на овие простори како оператори ама зашто не можат директно ке идат индиректно

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.585
Какви зделки бе човек? Backdoor е намерно оставен пристап до сервер/software каде без твоја дозвола може да се пристапи во било кое време со сите комплетни привилегии.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.585
Бекдор е некој сервис кој е вклучен во софтверот преку кој трета странка може да следи и добива некакви информации. Чисто се сомневам дека со Хуавеи беше ради тоа. Чисто им сметаше во бизнисот на западните компании и го елиминираа од пазарот преку измислени афери.
Штом ти чисто се сомневаш, тогаш нема што да дискутираме тука :)

Познат експерт си во секоја категорија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.691
Поени од реакции
42.280
Штом ти чисто се сомневаш, тогаш нема што да дискутираме тука :)

Познат експерт си во секоја категорија

западот секаде има бекдор па за тоа не се буниш :kafence:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.585
западот секаде има бекдор па за тоа не се буниш :kafence:
Како да се дискутира со тебе кажи после ова? Убаво кажале, не чепкај гомно да смрди. Терај магарето жити се

Kajgana Shop

На врв Bottom