Македонски Плагијати (cover-верзии) и нивните оригинали

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.757
Поени од реакции
8.178
Раде Радивојевиќ е, само што кај песната на Маја е ставен како аранжер а кај шпицата од Балканском Улицом е како композитор. Нема плагијат тука :)
Како се вика песната точно знаеш? Пробував да ја најдам цела ама не успеав.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Како се вика песната точно знаеш? Пробував да ја најдам цела ама не успеав.
Ама мислам дека не е неговата како посебна песна.
Фактички инструменталот од Маја Вукичевиќ е употребен за шпицата.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.822
Поени од реакции
42.466
Не знам зш Владо Јаневски престана да прави обработки, имаше доста хитчиња така. Новиве му се онака колку да се рече песна.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.931
И за ова не знам дали е плагијат или само тука е искористено делче сепл од оргиналната песна.

Почетокот е таков што викаш само тоа делче ама после апла цела копија на музиката е направена.
Автоматски споено мислење:

Бидејки членот што се претставува како Bjorn не кажа ништо за музиката на ABBА во врска со темава еве јас ќе кажам што е копирано и кој копирал.Во 1985 гркинката Nana Mouskouri најворајтно со купени авторски права ја снима на свој албум нумерата I Have Dream од ABBA:
Во 1985 година Тереза Кесовија прави преработка на оваа нумера искористувајки ја само музиката а друг текст:
Во 1975 година ABBA ја објавува нумерата S.O.S
Во 1989 година австриската група Edelweiss ја објавува нумератa Bring Me Edelweiss при што го копира рефренот од нумерата S.O.S
Во 2005 година Мадона пред да ја објавува нумерата Hung Up побарала дозвола и добила од Bjorn и Beny уводниот дел да го ископира од нивниот хит Gimme Gimme Gimme:

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.931
Битлси во 1962 го објавуват својот прв хит Love Me Do:
Во 1993 сплитската група Тути Фрути го копира само уводниот дел за нумерата Ti me izludujes:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Врчак и ДНК - Џабе / The Boys - Now That We Found Love
Врчак - Персиска принцеза / Brandy - Come As You Are

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
а на песната на Сузана Спасовска потпишан како композитор е Ристо Бомбата... како бе смее така?!
Покоен Џаро кажуваше како Сузана со Ристо Бомбата дошле кај него со оваа песна барајки спонзор за да се сними истата. Првичен наслов и бил Киро ми е драг, а Џаро рекол ќе ви најдам спонзор ама ќе се вика Џаро ми е драг! Сега и двете се иста година издадени не ме чуди Џаро да ја продал и на србиве истата :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.931
а на песната на Сузана Спасовска потпишан како композитор е Ристо Бомбата... како бе смее така?!
ПРИЛЕПСКА МАЈМУНСКА РАБОТА.Ај слушни го првиот негов албум скоро сите нумери преработки од што толку го бива.

Kajgana Shop

На врв Bottom