Почетокот е таков што викаш само тоа делче ама после апла цела копија на музиката е направена.
Автоматски споено мислење:
Бидејки членот што се претставува како Bjorn не кажа ништо за музиката на ABBА во врска со темава еве јас ќе кажам што е копирано и кој копирал.Во 1985 гркинката Nana Mouskouri најворајтно со купени авторски права ја снима на свој албум нумерата I Have Dream од ABBA: Во 1985 година Тереза Кесовија прави преработка на оваа нумера искористувајки ја само музиката а друг текст: Во 1975 година ABBA ја објавува нумерата S.O.S Во 1989 година австриската група Edelweiss ја објавува нумератa Bring Me Edelweiss при што го копира рефренот од нумерата S.O.S
Во 2005 година Мадона пред да ја објавува нумерата Hung Up побарала дозвола и добила од Bjorn и Beny уводниот дел да го ископира од нивниот хит Gimme Gimme Gimme:
Покоен Џаро кажуваше како Сузана со Ристо Бомбата дошле кај него со оваа песна барајки спонзор за да се сними истата. Првичен наслов и бил Киро ми е драг, а Џаро рекол ќе ви најдам спонзор ама ќе се вика Џаро ми е драг! Сега и двете се иста година издадени не ме чуди Џаро да ја продал и на србиве истата
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.