Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    257
Член од
29 септември 2013
Мислења
719
Поени од реакции
605
„Маслац“ е србскохрватски збор од путер.
Во некои краеви на Македонија (тетовско), путерот го викале “масло“.
Автоматски споено мислење:

Дури сега цел Прилеп ќе оди во овој маркет да пазарува затоа што некој локален шериф не дозволувал Лидл да изгради маркет во Прилеп бидејкќи штител локални трговци а за ова пишуваше новинрот Зоран Момироски.Ќе биде интересно како тој локален шериф од Прилеп ќе ги спречи прилепчани со своите возила да одат во Битола и да пазаруваат од Лидл.
Занеш што, прилепчани ми кажаа дека и Ваикики сакал да отвори продавница во Прилеп, но некои (веројатно бутиците) се побуниле.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Во некои краеви на Македонија (тетовско), путерот го викале “масло“.

Занеш што, прилепчани ми кажаа дека и Ваикики сакал да отвори продавница во Прилеп, но некои (веројатно бутиците) се побуниле.
Ваикики имаа во план до крај на годинава да отворат во Пп ама нешто стивна работата иначе отпочната беше процедурата така да има сигурно нешто

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.197
Поени од реакции
2.197
У реду е знам што е путер цел живот јадам, маргарин само коа ќе ме прелажат јадам (ко случајов со полскиов продукт) тоа свесно во уста никад не би го ставил, она полскиот од стокомак не е ни 50% путер, и ова ми е оптимистичка прогноза да не навлагам у дубоки дискусии, нема ни структура на путер ко да се рони не е ко парчиња песок кога ќе направиш замок на плажа и прво излеа ко целина ама после почнува да де рони е таквс текстура има. а за млеко ете има полско не сум се прелажал, мада не бев 100% сигурен бидејќи одамна го имам земено.

Член од
29 септември 2013
Мислења
719
Поени од реакции
605
У реду е знам што е путер цел живот јадам, маргарин само коа ќе ме прелажат јадам (ко случајов со полскиов продукт) тоа свесно во уста никад не би го ставил, она полскиот од стокомак не е ни 50% путер, и ова ми е оптимистичка прогноза да не навлагам у дубоки дискусии, нема ни структура на путер ко да се рони не е ко парчиња песок кога ќе направиш замок на плажа и прво излеа ко целина ама после почнува да де рони е таквс текстура има. а за млеко ете има полско не сум се прелажал, мада не бев 100% сигурен бидејќи одамна го имам земено.
Ова ли е путерот? За структурата незнам. Декларацијава одговара. Правиот путер мора да е 82%
Polmlek Puter.jpg

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
Зависи и до продуктот, во кам сладоледите се полски и се екстра, исто и чоколадите у стокомак. Али за пиво праење ич не ги бива пољаците.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.661
Поени од реакции
8.091
Во Стокомак се убави тие тенките колбасичиња tarczyński kabanosy. За со мезе одлични.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.966
Поени од реакции
5.825
Зависи и до продуктот, во кам сладоледите се полски и се екстра, исто и чоколадите у стокомак. Али за пиво праење ич не ги бива пољаците.
Баш полските сладоледи и во Кам и во Стокомак имаат тон шеќер внатре и без пари да ми ги даваат не им ги купувам.Јади една недела Frikam или Aloma од Нестле па префрли се на полските и ќе ти стане јасно зошто тврдам дека се преблаги.Едино добар е од Стокомак во округла форма исто полски со повеќе какао и има еден италијански во Кам Tonito мислав дека се вика е одличен.Чоколадите им се одлични бар спрема цената а што се однесува до полското пиво најдоброто нивно е вода во однос на Крали Марко да речеме.2 пати бев во Полска и пробав неколку додека бев таму е на прв вкус како на македонско пиво да дотуриш вода.

Да баш овој, декларацијата да така вика ама квалитетот е многу лош.
За ова викаш дека е шкарт?

Attachments

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.966
Поени од реакции
5.825
Половина од оваа сума да ја понудат во Македонија ќе се испотепаат преку врски кој да влезе :pos: :

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.410
Купив Нескафе во МК од стокомак Made in Poland. И вкусот немаше врска со нескафе што го пијам во Германија.

Ова "нескафе" се осеќаше ко некој да препакувал инстант кафе "фиеста" од КАМ.

Дно

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.686
Купив Нескафе во МК од стокомак Made in Poland. И вкусот немаше врска со нескафе што го пијам во Германија.

Дно
А тоа што го пиеш во Германија е мејд ин Германија ? Кај нас има и мејд ин Бразил, тоа што јас го пијам гледам е такво.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.410
А тоа што го пиеш во Германија е мејд ин Германија ? Кај нас има и мејд ин Бразил, тоа што јас го пијам гледам е такво.
Види ја не знам тоа што го пијам у Германија, каде е мејд. Пишува само Nestle.de

Оноа од стокомак е Nestle.pl

Ама тоа од стокомак, врска нема со овоа другото. Значи не се работи за разреден вкус туку сосема друг вкус и многу слично ко "фиеста" на КАМ.

Мене ова ми личи или на фалсификат или на играње мајтап со луѓето.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Види ја не знам тоа што го пијам у Германија, каде е мејд. Пишува само Nestle.de

Оноа од стокомак е Nestle.pl

Ама тоа од стокомак, врска нема со овоа другото. Значи не се работи за разреден вкус туку сосема друг вкус и многу слично ко "фиеста" на КАМ.

Мене ова ми личи или на фалсификат или на играње мајтап со луѓето.
Мајтап е, во Хрватска пред некоја година изби некој скандал со производи за таканаречен трет свет а да биде поинтересно цените се поголеми на шкартов него на оние производи за благодарниците што се наменети

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175

Дно
Вкуснот и порано беше поинаков. Си навикнат на тоа од Германија а тешко ист производ од друг погон да има 100% ист вкус тоа ни на Кока Колите не им успева. А и можно е нели за источно европските пазари рецептот да е поинаков.

Мајтап е, во Хрватска пред некоја година изби некој скандал со производи за таканаречен трет свет а да биде поинтересно цените се поголеми на шкартов него на оние производи за благодарниците што се наменети

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Вкуснот и порано беше поинаков. Си навикнат на тоа од Германија а тешко ист производ од друг погон да има 100% ист вкус тоа ни на Кока Колите не им успева. А и можно е нели за источно европските пазари рецептот да е поинаков.

Пиши у кратки црти ебаго

Kajgana Shop

На врв Bottom