Nas ni edna imperija ne ni se pogodi, na robot ne mu čini ni eden gospodar. Velat vo SFRJ bilo dobro, ne znam, mal sum bil.
А на кого му се погодени империите?
Те лажат за ЕхЈУ таму не тераа да бидеме Македонци не ни дозволуваа да имаме бугарски пасоши, не беше тоа добра држава за Македонците
А тоа што си бил мал не те пере од некои работи кои ги пишуваш, секој бил мал па пораснал можеби и ти ќе имаш среќа.
Ne rekov deka ja podržuvam i sakam amerika i eu. Napišav deka ke propadnat , no zaradi samite nas se nadevam ke bide poleka. Se nadevam i deka novata imperija ke ni go vrati imeto i znameto. I ke ne stavat pred grcija. OK?
Времето на империи заврши.
Името Македонија може да го вратат само Македонците, а не некакви си империи!
Nema da ima takva paks kina kako amerika, tuku zoni na vlijnie. I nas vekje ne taksaa vo edna zona. Zapadot naparavi golema greska so Kosovo, inaku sea kje im bese resen Balkanot.
Kje si se vrati prirodniot balans vo svetot, zapadot drzese neprirodno golema mokj izminatite 30-40 godini.
Глеам се обидуваш да бидеш искрен сите знаат дека запад ја утна работата, прашањето е:
-Дали запад знае дека ја утна работата со Косове?
И колку на западот му е во интерес балканските земји да бидат колку-толку уредени, според политиката која ја воделе-водат-ќе ја водат би рекол дека токму тие се тие кои ја произведоа ваквата состојба затоа што им е во интерес и ја одржуваат токму затоа што им е во интерес.
Или ти си во онаја група која смета дека туку така некакви си Милошевиќи, Дрновешевиќи, Кроатоцентриќи едно утро станале и одлучиле да растураат држава, а западот ги молел ама тие биле толку моќни и ништо не им можел...