статистика ми кажуваш а??? тоа ти што го кажа не е целосна статистика, секој играч по натпреварот добива оцена за одиграното без разлика дали дал гол или асистенција и тука има и други фактори кои се гледат во статистика не само головите и асистенциите, на пример дали играчот добил жол или црвен, колку точни додавања направил во текот на играта, колку истрчал и ред други работи, а не ти се фанал ко слеп за стап "Камбијасо има еден гол и една асистенција повеќе од Де Роси" кажав јас тоа не е целосна статистика и на крај краишта Крки убаво кажа прашај си го твојот Мурињо дали не би го дал Камбијасо за Де Роси секако дека би го направил тоа и би доплатил
КРАЈ НА ДИСКУСИЈА
Зашто ондак процената на трансфер берзата за едниот беше 31 милион евра, за другиот ( помладиот ) 30, м ?
И веќе кога ги спомна останатите сегменти од играта, имаш информација за истите кој е подобар ? Извор да дадеше ? Или увиде дека во едниот сегмент Камби има подобри резултати, па неосновано мењаш тема за која немаш соодветни информации .
Убаво си кажа Крки, тука тебе те чекав, да ми ја спомнеш цената иако не ја спомна, се знае порценките за трансфер цените како идат и кој ги прави ( истите не зависат од клубовите ) . А моментално, со оглед на перфектната сезона на Де Роси во Рома, цената само му стагнира, ништо повеќе . Камби веќе има 28 години, и за играч на таква позиција тешко дека цената ке му рипа во иднина драстично .
За тоа дека Мурињо би го мењал одма Камби за Де Роси е смешно, прво, Камбијасо заедно со Ибра и Маикон се оние '' миленичиња '' на Мур и на истите им е ставен префиксот '' недопирливи " . Самиот Мурињо се има изјането за Камбијасо кога Сити се интересираа за него, и во неколку наврати го потенцираше значењето на Камби за својата екипа со оглед на фактот што дел од сезоната играше и како централен дефанцивец .
За првата малоумна споредба со Бурдисо не ни мислев да ти реплицирам али ај, споредувам ли јас играч кој седи на клупа со играч кој игра цела сезона, м ?
@ Грејт, цената на трансфер берзата е меродавен фактор за еден играч, значи не онаа цена која ја нудат тимовите или ја набиваат екипите .
сигурно би го зеле Камби бидејќи е во топ 5 деструктивци во светот(како што кажа Syn)
кажи ми искрено и биди пореален би го ставил ли Камби во топ 5 еве не го мешај Де Роси еве пример не го ставам јас Де Роси во
топ 5
Кажи ми кој дестркуктивец во светот е порценет на 31 милион евра, покрај Есиен, м ? Де Роси ти реков, беше 1 милион евра поефтин иако е 3 години помлад .
Убаво си кажа Крки,
Цената на која котираат на трансфер пазарот ќе ти каже кој е подобар
али не беше свесен дека Камби беше проценет како поскап играч од Де Роси .
Моментално, со сезоната која ја изигра Де Роси со Рома и онаа на Камби со Интер, и со оглед на годините на Камби, пак, Камби котира многу високо со својата цена т.е., во топ 5 dmc у Свет, факат .