Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
топ 5 деструктивци Камбијасо???хахахаха у свет и тоа хаха
ај на здравје
A кој е, Де Роси и остала багра што едвај се пласираше во УЕФА Купот ?

упс извини, Лига Европа или као и да се викаше втората евроска лига .

По пензијата на Рој Кин, добро памтам Ферги кого планираше за замена на таа позиција, се спомнуваа и Гатузо и Камбијасо, али и двајцата беа недопирливи во своите тимови, и сеуште се .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801

уф тажок удар ме спушти доле, значи не смеам ништо да кажам против Интер или на пример Камбијасо бидејќи Рома игра УЕФА Куп
шо и да кажам лошо за вас само ова ќе ми го збориш(цела сезона) :)
????

По пензијата на Рој Кин, добро памтам Ферги кого планираше за замена на таа позиција, се спомнуваа и Гатузо и Камбијасо, али и двајцата беа недопирливи во своите тимови, и сеуште се .
Ќе се офајдил од Камбијасо,инаку се спомнуваа овие двајца за во Манчестер бидејќи Ферги знае дека Де Роси e ептен недопрлив па затоа не го ни спомнал :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
уф тажок удар ме спушти доле, значи не смеам ништо да кажам против Интер или на пример Камбијасо бидејќи Рома игра УЕФА Куп
шо и да кажам лошо за вас само ова ќе ми го збориш(цела сезона) :)
????
Мене ме иритира начинот на кој го кажуваш тоа, аргументирај, а не безвезе пост само да се напише .
После Есиен и Гатузо, Камби е следен и тоа е тоа. На крај краева цената изминатата сезона му беше проценета на 30 милиони евра, толку и Сити нудеа но беа експресно одбиени .

Ќе се офајдил од Камбијасо,инаку се спомнуваа овие двајца за во Манчестер бидејќи Ферги знае дека Де Роси e ептен недопрлив па затоа не го ни спомнал :)
Статистички, Камби во последните 4 сезони има подобри бројки од Де Роси . . . . а да, и 4 титули плус :D . Пред фактите и боговите молчат . Податоците ги имаш на интернет, потруди се и најди ги .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Мене ме иритира начинот на кој го кажуваш тоа, аргументирај, а не безвезе пост само да се напише .
После Есиен и Гатузо, Камби е следен и тоа е тоа. На крај краева цената изминатата сезона му беше проценета на 30 милиони евра, толку и Сити нудеа но беа експресно одбиени .
да аргументирам за Камбијасо??? па нема потреба едноставно не е во топ 5, па и мене ме иритира начинот на кој го кажуваш тоа "Камби во топ 5 деструктивци":toe:
Сити понудиле 30мил и со???
па за Де Роси ќе понудат 50мил:toe:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
да аргументирам за Камбијасо??? па нема потреба едноставно не е во топ 5, па и мене ме иритира начинот на кој го кажуваш тоа "Камби во топ 5 деструктивци":toe:
Сити понудиле 30мил и со???
па за Де Роси ќе понудат 50мил:toe:
Ти реков, статистички Камбијасо последните 4 сезони ги игра подобро од Де Роси . Поголем аргумент од тој нема !!! Ти реков, изгуглај, и увери се во истото, еве моментално ги гледам бројките од последните 4 сезони на двајцата, замисли, 2006/2007, Камби изиграл само 18 меча во Серија А, и има еден гол и една асистенција повеќе од Де Роси истата сезона, кој изиграл 34 средби за својата екипа . :tv:
Сус !

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801

Статистички, Камби во последните 4 сезони има подобри бројки од Де Роси . . . . а да, и 4 титули плус :D . Пред фактите и боговите молчат . Податоците ги имаш на интернет, потруди се и најди ги .
подобри бројки од Де Роси??? хехе епа зошто тогаш ланската сезона Де Роси беше избран за најдобар играч во калчото???

каква штета Камбијасо еден гол и асистенција повеќе од Де Роси а овој испадна играч на годината

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
подобри бројки од Де Роси??? хехе епа зошто тогаш ланската сезона Де Роси беше избран за најдобар играч во калчото???
Статистиката не лаже . Изминатата сезона Де Роси постигнал 5 погодици, Камбијасо 6 иако игра далеку подефанзивно од Де Роси, играч кој често учестува во нападот, за разлика од Камби .
Ти реков 2 пати, ова е 3 пат, погледни ги статистиките, и ке видиш чии се подобри, и после дојди овде и кажи ми во што е подобар Де Роси од Камбијасо во истите . Он нека се закитува со индивидуалните титули, пак останува фактот дека Камби го крева Скудетото, Де Роси моментално се бори за УЕФА Купот . Па мајкуму, ако е најдобриот деструктивец, ако Мексес е најдобриот централен, Вучинич еден од најдобрите напаѓачи, жити све објасни ми зашто тимот им е ТИЊА во Серија А и е позади една Џенова .

замисли, 2006/2007, Камби изиграл само 18 меча во Серија А, и има еден гол и една асистенција повеќе од Де Роси истата сезона, кој изиграл 34 средби за својата екипа . :tv:
Разликата е евидентна, јбг .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Статистиката не лаже . Изминатата сезона Де Роси постигнал 5 погодици, Камбијасо 6 иако игра далеку подефанзивно од Де Роси, играч кој често учестува во нападот, за разлика од Камби .
Ти реков 2 пати, ова е 3 пат, погледни ги статистиките, и ке видиш чии се подобри, и после дојди овде и кажи ми во што е подобар Де Роси од Камбијасо во истите . Он нека се закитува со индивидуалните титули, пак останува фактот дека Камби го крева Скудетото, Де Роси моментално се бори за УЕФА Купот . Па мајкуму, ако е најдобриот деструктивец, ако Мексес е најдобриот централен, Вучинич еден од најдобрите напаѓачи, жити све објасни ми зашто тимот им е ТИЊА во Серија А .
значи сега се отидовме на тема Рома/Интер некако не ти оди добро со Камби вс Де Роси

и еве да ти кажам ако Камби има постигнато еден гол и асистенција повеќе од Де Роси можеби другите утакмици ги изиграл многу полошо од Де Роси па така да кога гледаш укупно се на се Де Роси подобар:toe:

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Ти реков 2 пати, ова е 3 пат, погледни ги статистиките, и ке видиш чии се подобри, и после дојди овде и кажи ми во што е подобар Де Роси од Камбијасо во истите . Он нека се закитува со индивидуалните титули, пак останува фактот дека Камби го крева Скудетото, Де Роси моментално се бори за УЕФА Купот . Па мајкуму, ако е најдобриот деструктивец, ако Мексес е најдобриот централен, Вучинич еден од најдобрите напаѓачи, жити све објасни ми зашто тимот им е ТИЊА во Серија А и е позади една Џенова .
Цената на која котираат на трансфер пазарот ќе ти каже кој е подобар, така да не се пали многу на статистика. Инаку јас мислам дека Интер 100 пати би се откажал од Камбијасо, само во своите редови да го има Де Роси. И ако Камбијасо го крева скудето што тоа го пррави ли подобар играч? Ејј за вакви споредби не знам што да кажам.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
значи сега се отидовме на тема Рома/Интер некако не ти оди добро со Камби вс Де Роси

и еве да ти кажам ако Камби има постигнато еден гол и асистенција повеќе од Де Роси можеби другите утакмици ги изиграл многу полошо од Де Роси па така да кога гледаш укупно се на се Де Роси подобар:toe:
Чекај малце, кој е факторот Де Роси да е поуспешен кога :
1. Kaмбијасо статистички го јаде
2. Камбијасо со својот тим 4 сезони по ред е пред Рома, тимот каде игра Де Роси .

Со нетрпение го очекувам твоето наредно реплицирање, и те молам објасни aналогно на двете точки горе, каде тоа укупно се на се Де Роси е подобар . :)

И ти реков, Камбијасо е во топ 5 деструктивци во Свет, никаде не реков дека е најдобар, а со самото тоа што сега ги погледна статистиките, со самото тоа што виде дека статистички го јаде Де Роси, ваљда укапира и дека Камбијасо сепак заслужува да е во тој топ 5 и дефинитивно не заслужува потценување од твоја страна .

Цената на која котираат на трансфер пазарот ќе ти каже кој е подобар, така да не се пали многу на статистика. Инаку јас мислам дека Интер 100 пати би се откажал од Камбијасо, само во своите редови да го има Де Роси. И ако Камбијасо го крева скудето што тоа го пррави ли подобар играч? Ејј за вакви споредби не знам што да кажам.
Камби има 28 години, Де Роси 25 . Минатата сезона Камбијасо беше проценет на 31 милион евра, значи статична цифра, а Де Роси на 30.5 . Тоа доволно говори за него, и доволно укажува на она што погоре го говорам, топ 5 деструктивци во свет, плус, статистиката која доволно кажува за каков играч станува збор, подобра во секој случај од неговиот колега од Рома .

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Oва ви се под дифолт размислувања, ко истите правила да важат за секој играч подеднакво, ако Џила не успеал во Милан, нит Милито нема да успее во Интер . Нема везе тоа, Милито во Интер е донесен најмногу поради Ибра, зашто Ибра во тимот оваа сезона правеше Се, играше и полушпиц и крилно и напад, исцеден беше максимално . Милито е таков тип на играч, многу лесно влегува во шанси за гол, таков беше и во Џенова и во Сарагоса, а покрај Ибра и те каков простор ке му се ослободи наредна сезона . На крај краева, го видовме и прогресот на Балотели сезонава, дечкото изигра само во вториот дел од истата и постигна 7 гола, во првиот дел поради лошото однесување беше санкциониран од Мурињо .

p.s. Џила во Милан беше донесен за да игра главен напаѓач и да ја покрие дупката на Шева, Милито е донесен за да функционира заедно со Ибрахимович во нападот, има тука огромна разлика .
И кога сме кај Џила, првата сезона даде 17 гола, откако си отиде Шева типот не се снајде во нападот и тоа е тоа .
Ај прочитај подобро што ти реков јас, за кого кажав дека нема да успее, Мота или Милито.:smir:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Ај прочитај подобро што ти реков јас, за кого кажав дека нема да успее, Мота или Милито.:smir:
Ок, моја грешка, зашто муабетот претходно беше стриктно за Милито со Dimitri, па мислев на него и ти се надоврза .
А за Мота, друже чим еден статик ко Мунтари изигра феноменално сезонава, Јуве добро го осетија во два наврати, примија гол во првиот меч, асистираше во вториот, така да за Мота воопшто не се ни сомневам со оглед на тоа дека е подинамичен играч од Мунтари а играат буквално на истата позиција .

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Цената не може да даде јасна слика кој е подобар, еве ти чист пример со Реал, Кака за мене барем е многу подобар и покорисен играч од Роналдо иако Кака е платен околу 25 милиони помалку од Роналдо.
Интер мислиш ли дека би се откажал од Камбијасо кој што го сметаат за еден од 3 најдобри игачи во свет на таа позиција и би зел арогантно копиле од (ај да ве наречам) еден ривал? Ако Интер се откаже од Камби и го земе Де Роси тоа би било најголем fail во историја на италијанско првенство.
Чекај малку, Камбијасо не е Бурдисо или Ривас кои што играат 5 утакмици на сезона и на крај се шампиони на Италија, Камби е една од најбитните карики во Интер, деструктивната линија и организацијата на нападот зависат директно од Камбијасо, па така тој играч со голема заслуга го крева пехарот.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Чекај малце, кој факторот Де Роси да е поуспешен кога :
1. Kaмбијасо статистички го јаде
2. Камбијасо со својот тим 4 сезони по ред е пред Рома, тимот каде игра Де Роси .

Со нетрпение го очекувам твоето наредно реплицирање, и те молам објасни aналогно на двете точки горе, каде тоа укупно се на се Де Роси е подобар . :)

И ти реков, Камбијасо е во топ 5 деструктивци во Свет, никаде не реков дека е најдобар, а со самото тоа што сега ги погледна статистиките, со самото тоа што виде дека статистички го јаде Де Роси, ваљда укапира и дека Камбијасо сепак заслужува да е во тој топ 5 и дефинитивно не заслужува потценување од твоја страна .

епа и Бурдисо има со својот тим има четири титули а Мексес нема и што он е подобар така ли???????
друга работа јас во никој случај не го потценувам Камбијасо, ама ти многу го прецени, јас и Де Роси да не го ставам во првите 5 има други кои се подобри од Камбијасо на пр: Маскерано,Гатузо,Туре,Есиен,Карик па и Мело

статистика ми кажуваш а??? тоа ти што го кажа не е целосна статистика, секој играч по натпреварот добива оцена за одиграното без разлика дали дал гол или асистенција и тука има и други фактори кои се гледат во статистика не само головите и асистенциите, на пример дали играчот добил жол или црвен, колку точни додавања направил во текот на играта, колку истрчал и ред други работи, а не ти се фанал ко слеп за стап "Камбијасо има еден гол и една асистенција повеќе од Де Роси" кажав јас тоа не е целосна статистика и на крај краишта Крки убаво кажа прашај си го твојот Мурињо дали не би го дал Камбијасо за Де Роси секако дека би го направил тоа и би доплатил:toe:
КРАЈ НА ДИСКУСИЈА

Цената не може да даде јасна слика кој е подобар, еве ти чист пример со Реал, Кака за мене барем е многу подобар и покорисен играч од Роналдо иако Кака е платен околу 25 милиони помалку од Роналдо.
Интер мислиш ли дека би се откажал од Камбијасо кој што го сметаат за еден од 3 најдобри игачи во свет на таа позиција и би зел арогантно копиле од (ај да ве наречам) еден ривал? Ако Интер се откаже од Камби и го земе Де Роси тоа би било најголем fail во историја на италијанско првенство.
Чекај малку, Камбијасо не е Бурдисо или Ривас кои што играат 5 утакмици на сезона и на крај се шампиони на Италија, Камби е една од најбитните карики во Интер, деструктивната линија и организацијата на нападот зависат директно од Камбијасо, па така тој играч со голема заслуга го крева пехарот.

абе еве Интер можеби нема да го направи тоа(да го замени Камби за Де Роси како ти што велиш) што би одбрале другите тимови:Реал,Барса,Челзи,Ман.Утд.,Ливерпул,Арсенал ??????

сигурно би го зеле Камби бидејќи е во топ 5 деструктивци во светот(како што кажа Syn)
кажи ми искрено и биди пореален би го ставил ли Камби во топ 5 еве не го мешај Де Роси еве пример не го ставам јас Де Роси во
топ 5

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
статистика ми кажуваш а??? тоа ти што го кажа не е целосна статистика, секој играч по натпреварот добива оцена за одиграното без разлика дали дал гол или асистенција и тука има и други фактори кои се гледат во статистика не само головите и асистенциите, на пример дали играчот добил жол или црвен, колку точни додавања направил во текот на играта, колку истрчал и ред други работи, а не ти се фанал ко слеп за стап "Камбијасо има еден гол и една асистенција повеќе од Де Роси" кажав јас тоа не е целосна статистика и на крај краишта Крки убаво кажа прашај си го твојот Мурињо дали не би го дал Камбијасо за Де Роси секако дека би го направил тоа и би доплатил:toe:
КРАЈ НА ДИСКУСИЈА
Зашто ондак процената на трансфер берзата за едниот беше 31 милион евра, за другиот ( помладиот ) 30, м ?
И веќе кога ги спомна останатите сегменти од играта, имаш информација за истите кој е подобар ? Извор да дадеше ? Или увиде дека во едниот сегмент Камби има подобри резултати, па неосновано мењаш тема за која немаш соодветни информации .

Убаво си кажа Крки, тука тебе те чекав, да ми ја спомнеш цената иако не ја спомна, се знае порценките за трансфер цените како идат и кој ги прави ( истите не зависат од клубовите ) . А моментално, со оглед на перфектната сезона на Де Роси во Рома, цената само му стагнира, ништо повеќе . Камби веќе има 28 години, и за играч на таква позиција тешко дека цената ке му рипа во иднина драстично .

За тоа дека Мурињо би го мењал одма Камби за Де Роси е смешно, прво, Камбијасо заедно со Ибра и Маикон се оние '' миленичиња '' на Мур и на истите им е ставен префиксот '' недопирливи " . Самиот Мурињо се има изјането за Камбијасо кога Сити се интересираа за него, и во неколку наврати го потенцираше значењето на Камби за својата екипа со оглед на фактот што дел од сезоната играше и како централен дефанцивец .

За првата малоумна споредба со Бурдисо не ни мислев да ти реплицирам али ај, споредувам ли јас играч кој седи на клупа со играч кој игра цела сезона, м ?

@ Грејт, цената на трансфер берзата е меродавен фактор за еден играч, значи не онаа цена која ја нудат тимовите или ја набиваат екипите .
сигурно би го зеле Камби бидејќи е во топ 5 деструктивци во светот(како што кажа Syn)
кажи ми искрено и биди пореален би го ставил ли Камби во топ 5 еве не го мешај Де Роси еве пример не го ставам јас Де Роси во
топ 5
Кажи ми кој дестркуктивец во светот е порценет на 31 милион евра, покрај Есиен, м ? Де Роси ти реков, беше 1 милион евра поефтин иако е 3 години помлад .

Убаво си кажа Крки,
Цената на која котираат на трансфер пазарот ќе ти каже кој е подобар
али не беше свесен дека Камби беше проценет како поскап играч од Де Роси .
Моментално, со сезоната која ја изигра Де Роси со Рома и онаа на Камби со Интер, и со оглед на годините на Камби, пак, Камби котира многу високо со својата цена т.е., во топ 5 dmc у Свет, факат .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom