Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.417
Поени од реакции
4.146
Проблемот ти е во сопругата која своеволно одлучила да ги трпи, несомнено верува во нуклеарното семејство чии што членови никогаш не се разделуваат.

Решението несомнено е да се иселите некаде во странство каде што нема така лесно да слетаат како муви на измет.

Постарата сестра очигледно си има зацртано да не се мажи и самостојно да си ги брка сопствените проблеми и животни предизвици, туку да се шлепа врз туѓ грб ако е изводливо до крајот на животот иако си има сопствена работа и заработувачка, што значи дека нема да се ослободите од неа, треба на сопругата да и` пукне филмот за да ги откачи.
Problemot e vo tebe drugar.. Kako glava na semejstvoto ke gi cuvas ti site pari (tvoi i na soprugata) i nema dinar da davas.. mavas so dlanka na masa i kraj.. kazuvas deka nema da se davaat pari na nejzinite, trebaat pari za deteto i cao prijatno.. ì nagovestuvas na soprugata deka sekoj 1vi treba tebe da ti ja dava platata i zavrsen muabetot..

Edit.. pogresno citirav, jbg me mrzi da menjavam.. trebase @Sikimco

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.955
Поени од реакции
5.817

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.322
Поени од реакции
4.112
Да можеби не поjаснив некоj работи во целост во постот.

2.Проблемите за кои бараат решение се непотребни посети по приватни болници, во стилот малку ме боли главата одма на магнетна во Жан Митрев и тука одма се прават драми и непотребни стресови зошто ние сме тие што треба да ги управуваме за да не ja растресуваат "дотката" зошто она имала доволно стресови во животот. Е сега они прегледот ќе си го платат прегледот од 10.000, ама се друго подмируваме ние и еден таков преглен на нас не чини околу 3000 ден. и кога се тука тоа може 2-3 пати во месецот да се случи ( еднаш главата, после градите ме стегат, па половините ме болат). Па ќе почнат со жалопоjки ете сестра и ќе останала стара мома, зет дали ќе виделе, внуче од неа дали ќе дочекале, а jaс седам во истата просториjа и нешето дете живо и здраво, али како да не постоиме. Па нонстоп притисок аjде мора да одиме на ваму и таму на викенди за да може сестра и да придвижи во цивилизациjа, нормално на наш трошок и без прашање дали во моментот ни дозволува буџетот, еее добро де една сестра имала моjта сопруга како на неа ако не сме можеле да и излеземе во сусрет, као она е наша обврска за да ja "пасиме", па дома се реновира мора да одиме и ние таму да помагаме, зошто една фамилиjа сме во тие моменти исл. Смешно изгледа од страна тоа е повеќе од jaсно, но кантарот математички пресметано мора секогаш да е виснат на нашата страна.

3.Имотот уште не им е разделен во целост, но пример кога продавале деловен простор и стари ниви (до сега 5 ако не се лажам) пред нас се фалат земавме 10-20 илjади евра од таму, на сопругата денар и немат дадено зошто ги чекале трошоци за поголемата ќерка. Во ред е тоа на кого сакаш на тоj ќе дадеш, но од поголемата ќерка немаат никакви очекувања кога ќе треба да се оди на болница или дома да се реновира/работи, тогаш обврската е секогаш на сопругата т.е. на наш грб, а во медот кога ги бркаме рачињата за сопругата нема место и нajмногу што ме иритира во сето тоа е што сопругата не гледа проблем во сето тоа.

4.Точно и за поклоните, веруj не ми е ни до пари ни до поклони но неjкам никоj да ме прави будала. Ако jaс се прашувам ниту сакам да им одам на родендени ниту сакам да ми идат. Ме нервира што балансот е изгубен ние им купуваме поклони 2-3 пати поскапи него ли тие што они ни ги купуваат со изговор зошто баш сега божем немале (башка ниjзините родители заработуваат повеќе од нас), а роденденот на сестра и е 3 недели после роденденот на нашето детето. Секоjа година се прават фешти за роденден/именден со 40-50 души со жива музика се купуваат екстремно скапи поклони, да види некоj од страна ќе помисли свадба или веридба е, па немоj да ме je**ш на здрав мозок бе и пак ќе кажам сопругата и во тоа не гледа проблем.

5.Немаме секоjдневни расправии далеку од тоа, но ако не им направиш кеиф со нивните каприци е тогаш jас сум виновниот не сум воспитан, идиот сум, кретен, како они ни го гледале детето по потреба, како они за нас работеле во Хрватска. Коментар на сопругата е не се расправаj нервозни се оти сестра и била немажена.

Искрено пробувам со избегнување ама незнам дали успева тоа. Да сум слушнал да имаат по 3-4 деца и да ги делат машки/женски и помал/поголем ама две се 8ипол години разлика, очигледно сопругата светлосни години понапред од сестра и, ама сестра и да слушнеш мajка им и бабите како ja фали, какви ручеци правила, па колку била она способна, па какво кафе варела, а таа седи како паразит се гордее со муабетите и гледа ТВ као неа не jа додирнува тоа, просто неможеш да слушаш и сериозен да останеш во ситуациjата. И наjбитно од се да споменам, делумно ние сме биле криви што сестра и била немажена зошто ние сме биле во можност да jа запознаеме со некоj наш другар/колега , ама еве не сме се труделе доволно.

Има сибирски самоjед поклон од татко им за 30-тиот роденден, тоа куче верувал или не живее подобро од мене и тебе заедно :ROFLMAO: ама благодет уште не сум почуствувал, валда незнаео како да го користи :pos:
Друже, тука не треба нервоза, тука треба политика. Со разговор и караници ништо нема да решиш, само ке те боли главата и затоа избегнувај. Тука примени ја тактиката ,,како збунити непријатеља,, и потоа со нивни камен по нивна глава. За да ги збуниш треба да го направиш спротивното од тоа што го очекуваат. Жена ти очекува дека ти ке се буниш и протестираш а ти направи го спротивното, биди радосен и тоа што жена ти го прави према нејзините, ти према истите (особено према балдската) направи го х10. Пример: Кога на жена ти ке и биде роденден купи и плишено кити или што и да е до кај 300-500 денари а кога ке и биде роденден на балдската биди побрз од сопругата и купи и некој убав подарок од 200+ евра, по можност облека или обувки, ке речеш еве таа е мома па и треба ова.... ама нема да бидеш ироничен туку ке глумиш широчина и искреност. Пример 2: Сопругата ке ја носиш на хамбургери а прва прилика кога сте сами со балдската ке ја однесеш во убав ресторан и ке треснеш едно 150 евра. Пример3: Ти биди иницијатор за викенди со балдската, ке кажеш жено се договоривме со сестра ти овој викенд да одиме таму и таму, ајде да ја изнесеме од дома греота е, и таму на викендот биди весел а не мрачен... па другиот викенд на плажа, па кога ке одите на одмор ти биди иницијатор да ја поканете и балдската.....
Пример4: Постојано ке маваш комплименти и хвалопојки за балдската, како е убава, како убаво готви, како е паметна, вредна, како ти го годи кафето, па малку ке направиш и компарација со жена ти..
И така во тој правец ке тераш се додека жена ти не и ја удре клоцата на балдската а тоа верувај нема да се забави, кога ке проработи женската суета чудо е...

Член од
22 октомври 2024
Мислења
1
Поени од реакции
10
Zdravo nastanot se sluce pred skoro edna godina kontaktirav od fake profil so devojka se najdobro ni odese kontaktot i otkriv po 2 nedeli dopisuvanje koj sum kako sum taa se razocara me blokira i pisav uste 3 pati bukvalno ja molev da razgovarame da i kazam zosto taka imav postapeno ednas i vo zivo pak odbi da razgovarame ne go obvinuvam devojceto za niss. Ako ima nekoj nekakglvo iskustvo i so mu pomognalo da premini preku ova(faktot so ne bev iskren so neze od pocetok mi praj da nemozam se pomiram) fala (bev i na psihijatar ne pomogna niss nemozam da spijam da jadam za se kef izgubiv)

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.410
Поени од реакции
13.421
Лиглото на психијатар бил оти непозната женска го блокирала на фб.
:facepalm:

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
349
Zdravo nastanot se sluce pred skoro edna godina kontaktirav od fake profil so devojka se najdobro ni odese kontaktot i otkriv po 2 nedeli dopisuvanje koj sum kako sum taa se razocara me blokira i pisav uste 3 pati bukvalno ja molev da razgovarame da i kazam zosto taka imav postapeno ednas i vo zivo pak odbi da razgovarame ne go obvinuvam devojceto za niss. Ako ima nekoj nekakglvo iskustvo i so mu pomognalo da premini preku ova(faktot so ne bev iskren so neze od pocetok mi praj da nemozam se pomiram) fala (bev i na psihijatar ne pomogna niss nemozam da spijam da jadam za se kef izgubiv)
Излегувај почесто, дружи се со сите дури не искочи нова девојка што би те заинтересирала само овој пат немој да лажеш. Млад си, мислиш животот ти завршил ама не е така. Се е минливо, ќе помине и ова. Неа можеш само да и се извиниш макар и во порака колку тебе да ти е полесно и продолжи даље, тој бунар веќе вода не дава.

Член од
22 декември 2018
Мислења
489
Поени од реакции
686
Следен пат пишувај од твој профил и да те одбие друга девојка немаш гајле, треба да сватиш дека си маж и си ловиш девојки, нормално е да те одбие што очекуваше си се зезал од лажен профил. Спиј си нормално ќе си најдеш друга.

Член од
26 јули 2024
Мислења
7
Поени од реакции
10
Го напиша ова и на фемина, и тука.
Да не не тролаш малку?!

Член од
6 август 2024
Мислења
81
Поени од реакции
38
jas uopste ni pa se zamaram ni pa mi cue so izvinenje, imav nekolku priliki iskacanje niz grad fakanje vaka koga sedis i sto nekolku puta ja castim ona ednas i toa znak prasalnik i ic ne mi cue bolje je single sto sakam toa praem nema da davam izvestaj kaj bev so kogo bev sto kako aj u pm neka ida mnogu dignati se praa misli ce moli nekoj kako ne

Kajgana Shop

На врв Bottom