Gladnaaa, teshi se
Gladnaaa, teshi se
Е да сум саде ја гладна, тука по темиве африкански глад владее башка. АGladnaaa, teshi se
Тоа е таа наметната општествена илузија. А, треба да е обратноЌе почнат од дома вашите да нудат пари некој да ве земе.
Какво време дојде жените наместо да готват ко мајките пијат ко татковците, две јајца на око не можат да испржат.Тоа е таа наметната општествена илузија. А, треба да е обратно
Реалноста е дека бракот како институција многу повеќе врши услуга на мажите одошто на жените. Особено во времево кога од нив се бара и да одат на работа и да робуваат по дома и да раѓаат деца и секогаш да се фит, а од мажите еден потпис, да не е психофизички насилен и да не вара.
У какви кругови на луѓе се движите, damn.Какво време дојде жените наместо да готват ко мајките пијат ко татковците, две јајца на око не можат да испржат.
Битно ќе излезат у диско ќе ги частат една линија бело и цела вечер ќе ги кова некој локален дилер...утре ќе ти глуми морал и ќе кажува мажите не чинеле.
И ти од тие униканите/посебни а? една на 10.000 а сепак истите фризури, пози на слики, истите коментари, истите манири, облека, места на сликање, иста музика, истите кафичи, исти преференци и идоли XDУ какви кругови на луѓе се движите, damn.
Која и каква сум оставам на бујната ти машта.И ти од тие униканите/посебни а? една на 10.000 а сепак истите фризури, пози на слики, истите коментари, истите манири, облека, места на сликање, иста музика, истите кафичи, исти преференци и идоли XD
Абе ти знаеш да постираш нешто друго освен навреди, култура чорба расипана.И ти од тие униканите/посебни а? една на 10.000 а сепак истите фризури, пози на слики, истите коментари, истите манири, облека, места на сликање, иста музика, истите кафичи, исти преференци и идоли XD
Зелник знаеш да месиш?Абе ти знаеш да постираш нешто друго освен навреди, култура чорба расипана.
Е шо жените не смеат ли да пивнат по некоја, еве јас за ручек си пијам по една ракија понекогаш и по некое пивце, маж ми готви понекогаш од ќеиф и оди на работа, дека убави пици прави и скара и шо сега, абе уште ли со тие правила, жените за во кујна не се, умре тоа време.
Nema Sukalo, inache...Зелник знаеш да месиш?
Абе тоа феминизмот ви удри у глава и на крај мажите криви.Пасивни мажи придонесуваат за маскулинизирање на жените оти некој мора и машко да биде.
Подготовка на храна, пак е основна животна вештина, не женска работа.
Ако некому му удрил феминизмот во глава, тоа се мажите што веќе сѐ почнаа да чекаат од жената. И феминизмот им служел на некои мажи па го прифатиле, двојно оданочување ти реков ми рече.Абе тоа феминизмот ви удри у глава и на крај мажите криви.
Се е животна вештина, и цепење дрва и поправање казанче и менење масло и гума на кола, фарбање, белење, косење трева итн...
Точно така, кој маж сега зима жена без пари или без работа, стан, ретко, сите сакаат да е ситуирана. И после феминизмот го плукаат по социјални мрежи, па феминизмот ви ги овозможува тие привилегии, драги мажиња.Ако некому му удрил феминизмот во глава, тоа се мажите што веќе сѐ почнаа да чекаат од жената. И феминизмот им служел на некои мажи па го прифатиле, двојно оданочување ти реков ми рече.
Гледам анкета, 90 посто од маживе не би земале жена што не работи. Па уште еден вика ама не минимална плата, средни примања може.
Анкетаров па цар му го спушти, ,,и едниве и другите тебе те чекаа. "