Охрид

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Краците се станати изгор, цело време слушам другари како се жалат. Цени плафон, а услуга или понуда мизерна. И не ги оправдувам, ама не им ни одам таму. Ама факт е, дека нудат повеќе од Охрид. Споредено со нивниот стандард, трошоци за набавка, плати, кирии и слично, цените им се такви какви што им се. Ама видоа дека на краците има наплив на Македонци и Срби кои сакаат да живеат како богови 5 дена, а после да се стискаат другите 360 дена, ќе им наплаќаат по 50 евра за лежалки, што е вон здрав разум.

Шпанија и со понуда, и со побарувачка го шие Охрид, па цените не се превисоки. И пак ќе речам, странците ги даваат тие пари, пошо на нив им се гледа евтино. Да знаат колку вреди истото нешто на некое друго место во МК, ќе си рече дека овие од Охрид се улави.

На Енглез да му речеш такси 15 евра за 3 километра, ќе ти рече океј, пошо е глуп, и мисли дека таксито е поевтино од Британија, а уствари треба да плати 5 евра да речеме.Ние како туристи сме многу свесни за цените, па затоа нас тешко може некој да не прелаже.

Во Камбоџа да отидеш на одмор, и ако пиво е 1 долар, а ти платиш 3, нема да се буниш, ќе си речеш големо такво. Ама вистината е дека те одрале за 200% повеќе од реалната цена. Нешто што го прават во Охрид, но со можеби 50-70% од реалната цена.

Сега некој ќе рече, реална цена не постои, секој плаќа колку мисли дека вреди нештото. Ама тогаш објаснете ми зошто во италија е 1.20 е еспресо речиси секаде освен на оние tourist traps околу дуомо, колосеум и слични, а кај нас е 90-100 денари? Демек италијаните немаат 1.60 евра да платат? Или пак туристите што доаѓаат од цел свет?
Pred se fala ti sho go meris Ohrid so Spanija - mi znacit.. Sea ti kako setan momak de molimte kazi mi sho poke nudet grckite sela sporedeno so Ohrid i objasni mi go nivniot standard ? Molimte isto taka kazi mi zaso turisti bi odele na drugo mesto vo MK osven Ohrid i ete SK kako glaven grad ??? Drugo objasni mi od kade si siguren deka Englezite i ostali turisti se taka glupi i darezlivi ??? Za Italija da ti objasnam mnozina od kafeto im e home made product i tamo e drug sistem na naplata zavisi na koja masa si pred se, i lokacija na lokalot- ne e isto da pies na sank i na udarna masa, e sea kazi mi ti na mene znaes li kolku mesta imat Italija vredni za poseta i nivnite ceni vo zavisnost a kolku MK ??? I za kraj kako dobar poznavac na marketot da te prasam kolku spored tebe da e kafe na mesto do ezero so dobar pogled vo Ohrid ??

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.434
Поени од реакции
2.434

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.848
Поени од реакции
23.200
Pred se fala ti sho go meris Ohrid so Spanija - mi znacit.. Sea ti kako setan momak de molimte kazi mi sho poke nudet grckite sela sporedeno so Ohrid i objasni mi go nivniot standard ?
Kako kazvas grcki sela, ko Ohrid da e metropola, vrv na civilizacijata. Prcvarnica ste be druze.
Inaki nudat more, pesok, golemi plazi , rajat, ali ete ke se zadrzime na more. More so ezero e nesporedliva rabota. Si bil nekogas na more so pesocna plaza i tirkizna topla voda ? To za tie ohridskire kamenjari e mislovna imenka. Djabe se puvate so crkvicinja i manastircinja, nikoj ne se zamara za to vo letna turisticka sezona, nastrana toa sto plazata ti e do gazot. Od Ohrid za da odis do kolku tolku gnoj plaza patesestvie treba da pominis. Odmorot ke ti se odmili.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Kako kazvas grcki sela, ko Ohrid da e metropola, vrv na civilizacijata. Prcvarnica ste be druze.
Inaki nudat more, pesok, golemi plazi , rajat, ali ete ke se zadrzime na more. More so ezero e nesporedliva rabota. Si bil nekogas na more so pesocna plaza i tirkizna topla voda ? To za tie ohridskire kamenjari e mislovna imenka. Djabe se puvate so crkvicinja i manastircinja, nikoj ne se zamara za to vo letna turisticka sezona, nastrana toa sto plazata ti e do gazot. Od Ohrid za da odis do kolku tolku gnoj plaza patesestvie treba da pominis. Odmorot ke ti se odmili.
Ne te prasav tebe, ti posekako Pehcevo ke ojsh

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Ne ti e po kef muabetot. Ami ako ne aj Ohrigjanec da prasame zosto Ohrid e tolku e poseben.
Tuku imas odeno na more ili ne oti te citam pisis gluposti , pravis nekoj glupi sporedbi ko nekoj podaleku od Lagadin so nema odeno?
Vlade ne debatiram so coeck na temava sho Pehcevo,Dojran i nekoe grcko selo gi stavat na isto ramniste so Ohrid, kako da ti kazam bezvredno e poso probvis da objasnis deka supa so viluska se srkat

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.848
Поени од реакции
23.200
Vlade ne debatiram so coeck na temava sho Pehcevo,Dojran i nekoe grcko selo gi stavat na isto ramniste so Ohrid, kako da ti kazam bezvredno e poso probvis da objasnis deka supa so viluska se srkat
Ne be druze, ti mi objasnivas kako mercedes i fico bilo isto. Ti si toj so ficoto patem receno.
Ajde bidi realen, imas odeno na more bilo kade, nekogas, bilo kogas ?
I mnogu interesno, mnogu pati naglasvas grcko selo, kako Ohrid da e kojznae sto. Duri i procitav nekoj napisa Struga bilo selo. So vi e be vas, na so drogi ste. Imate izlezeno od Ohrid. Prcvarnica, dupka. To grckoto selo so go spomnuvas ti e institucija za Ohrid za turizam vo bilo koj pogled. Za drugite mesta i da ne zborame.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.785
Поени од реакции
21.318
Оксриѓани,бидите скроз реални.
Ама без заебанцију.

Не е финта до споредбу.
Не е финта дали е скупо или не.

Дали вреди за тија паре?
Искрено дали вреди?

Дали Нинџа или Емка или било кој, би платија 30 евра да преспие куде другара на гости?
Такој му доваѓа муабет.
Да преспиеш,без ич туристички услови,баааам 30 евра,минимум.

Дај не бидите пристрасни и стадо како шиптаpи.
Признајте си.Нема да ви се удави его у најстарото ви лејк ин Јуроп.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Во превод сакаше да испаднеш паметен, ти ги израчунав бројките и не ти се свиѓа фактот дека со минимална плата во Охрид повеќе салати можеш да купиш него во Малага. Тролу еден неписмен.
Trkalooo, ti ako si trevopasno zivotno pa se preracunvas vo salati toa e tvoj problem. Preku taseta kolku se salatite...Gledaj gi drugite ceni, se zapna kako pijano magare salatite ta salatite....

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Ne be druze, ti mi objasnivas kako mercedes i fico bilo isto. Ti si toj so ficoto patem receno.
Ajde bidi realen, imas odeno na more bilo kade, nekogas, bilo kogas ?
I mnogu interesno, mnogu pati naglasvas grcko selo, kako Ohrid da e kojznae sto. Duri i procitav nekoj napisa Struga bilo selo. So vi e be vas, na so drogi ste. Imate izlezeno od Ohrid. Prcvarnica, dupka. To grckoto selo so go spomnuvas ti e institucija za Ohrid za turizam vo bilo koj pogled. Za drugite mesta i da ne zborame.
Ne spamaj dosaden si, ocigledno da imas nekoj problem so Ohird. Kako da sum so ficoto koa teram V-8 ebate kikirika edna, vo tie selata grcki odam edno 4-5 pati god za vikend cisto da razbijam monotonija kade kade poke uzivam I preferiram vo Hrvatska. Od strancive neam cueno los zbor za Ohrid ama ovdeka od slicini nalik tebe pa pa pa upm sekoja god istoto, Ohrid necinel Pehcevo poubo bilo skapo bilo bara bilo a ova zastiteno I kulturno I prirodno, ugostitelive 30god biznis teret ama zato Vlade od Capari I Parva od Kumanovo ke im kazet kako se rabotelo

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.785
Поени од реакции
21.318
Ne spamaj dosaden si, ocigledno da imas nekoj problem so Ohird. Kako da sum so ficoto koa teram V-8 ebate kikirika edna, vo tie selata grcki odam edno 4-5 pati god za vikend cisto da razbijam monotonija kade kade poke uzivam I preferiram vo Hrvatska. Od strancive neam cueno los zbor za Ohrid ama ovdeka od slicini nalik tebe pa pa pa upm sekoja god istoto, Ohrid necinel Pehcevo poubo bilo skapo bilo bara bilo a ova zastiteno I kulturno I prirodno, ugostitelive 30god biznis teret ama zato Vlade od Capari I Parva od Kumanovo ke im kazet kako se rabotelo
Бот, ми не ти кажуемо како се работело.
Него како НЕ треба да работите.

Кидеш да преспиеш куде другара ти за 2000 ден. ноќ? Да ти крцка пархет,врата,стара исконска завеза,постара и од ваше езеро?

Биди реалан.
За тија цене,катастрофа сте.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Trkalooo, ti ako si trevopasno zivotno pa se preracunvas vo salati toa e tvoj problem. Preku taseta kolku se salatite...Gledaj gi drugite ceni, se zapna kako pijano magare salatite ta salatite....
Па ти ме праша за салатите и куповна моќ да ти израчунам? :pos:
Не сум ти ја вработен да ти мислам и рачунам за тебе, очигледно не си способен да размислуваш.
Автоматски споено мислење:

Оксриѓани,бидите скроз реални.
Ама без заебанцију.

Не е финта до споредбу.
Не е финта дали е скупо или не.

Дали вреди за тија паре?
Искрено дали вреди?

Дали Нинџа или Емка или било кој, би платија 30 евра да преспие куде другара на гости?
Такој му доваѓа муабет.
Да преспиеш,без ич туристички услови,баааам 30 евра,минимум.

Дај не бидите пристрасни и стадо како шиптаpи.
Признајте си.Нема да ви се удави его у најстарото ви лејк ин Јуроп.
Ако не ти вреди плати поскапо во Грција и тоа е тоа. Све е дупло таму.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Бот, ми не ти кажуемо како се работело.
Него како НЕ треба да работите.

Кидеш да преспиеш куде другара ти за 2000 ден. ноќ? Да ти крцка пархет,врата,стара исконска завеза,постара и од ваше езеро?

Биди реалан.
За тија цене,катастрофа сте.
Pro vo tvojov slucaj Ohrid e edino kriv sho Kiril I Metodij nemaja vreme da prosetet niz Kumanovo cunki mn ubo im bilo :D. Ae sho da ti kazam zemi stance bujrum pokazi im kako se rabotit ili kako ne

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Краците се станати изгор, цело време слушам другари како се жалат. Цени плафон, а услуга или понуда мизерна. И не ги оправдувам, ама не им ни одам таму. Ама факт е, дека нудат повеќе од Охрид. Споредено со нивниот стандард, трошоци за набавка, плати, кирии и слично, цените им се такви какви што им се. Ама видоа дека на краците има наплив на Македонци и Срби кои сакаат да живеат како богови 5 дена, а после да се стискаат другите 360 дена, ќе им наплаќаат по 50 евра за лежалки, што е вон здрав разум.

Шпанија и со понуда, и со побарувачка го шие Охрид, па цените не се превисоки. И пак ќе речам, странците ги даваат тие пари, пошо на нив им се гледа евтино. Да знаат колку вреди истото нешто на некое друго место во МК, ќе си рече дека овие од Охрид се улави.

На Енглез да му речеш такси 15 евра за 3 километра, ќе ти рече океј, пошо е глуп, и мисли дека таксито е поевтино од Британија, а уствари треба да плати 5 евра да речеме.Ние како туристи сме многу свесни за цените, па затоа нас тешко може некој да не прелаже.

Во Камбоџа да отидеш на одмор, и ако пиво е 1 долар, а ти платиш 3, нема да се буниш, ќе си речеш големо такво. Ама вистината е дека те одрале за 200% повеќе од реалната цена. Нешто што го прават во Охрид, но со можеби 50-70% од реалната цена.

Сега некој ќе рече, реална цена не постои, секој плаќа колку мисли дека вреди нештото. Ама тогаш објаснете ми зошто во италија е 1.20 е еспресо речиси секаде освен на оние tourist traps околу дуомо, колосеум и слични, а кај нас е 90-100 денари? Демек италијаните немаат 1.60 евра да платат? Или пак туристите што доаѓаат од цел свет?
Е ова веќе ти е реален и објективен одговор наместо само скапо е.

да цените ако пресметаш немаат смисла.
Ама најскапото во Охрид не треба да се споредува со нај нај ефтиното во странство.

пошто ако Охрид е скап да речеме како тогаш во странство шише вино продаваат по 2,000-3,000 евра?

и мене не ми се плаќа вода мало шише 5 евра на аеродром или Ice Coffee над 10$.

обично тоа е на места кадешто кириите се високи за локалот и мора да имаат такви цени.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.848
Поени од реакции
23.200
I so ti e sega muabetot, so Hrvatska ke se sporedvate.
Kulturno i Ohrid se dva razlicni poimi. Praevme muabet za taksistite. Kultura u pm. I go otekovte so to zastiteno, ona prirodno samo ti si znaes so ti znaci. Drugite se vestacki samo Ohrid priroden ?
I ne znam so se kurcite kako celo ohridsko krajbrezje da e na Ohrid. Ohrid kako grad e do benziskata na makpetrol i do nadvoznjakot za Struga. Tolku. So se puvate tamu so drugi mesta i plazi. Kazi Ohrid sto ima od plaza. Gradskata ?
Trpejca si ja racunate za Ohrid ? Trpejca e selo isto kako tie grckite sela koi so potsmev gi spomnuvate, samo sto se 100 pati posredeni i poubaj. Abe edno selo kako Nea Pori ima plaza kolku celo ohridsko krajbrezje komplet i uste tolku.
P.s ne deka Pehcevo e poubo ali sporedbata e bitna. Vie ste Pehcevo za ostanatite turisticki mesta ako ne sfati dosega.

Kajgana Shop

На врв Bottom