Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.564
Поени од реакции
8.636
Za so pak jas kriv sega :cautious:
Шо маж ми будуќи ќе се осеќа помалку маж, ќе ми го испонижиш :(
Автоматски споено мислење:

Е ете видиш, реков јас, чим немаш "приколица" немаш гајле. Ќе има кандидати полно. Само полека не се упуштај брзо во врска, сите ветуваат брда и долини на почетокот, се е мед и млеко ама после идат знаеме сите што... :rolleyes: :icon_lol:

Јас кога дојдов ваму прошлата година, да се жалам од мажот дека го оставам реков, бев лута на него и инбоксот празен ми беше, зш имав "приколче":love: на мама сонцето, за кое сите "мажи" ваму се согласија дека е приколица и терет, моето најмило бебе, без кое не сакам да си го замислам животот, па вака така си средив со мажот,:) видов дека ќе останам сама со детево, бидејќи очигледно дека никој не сака жена со дете
(а само за онаа работа нема шанси да прифатам) таков ни е менталитетот, затоа бери памет со кој правиш деца зш после нема назад. А самохрана мајка е тежок и "трнлив пат" , посебно со мало детенце и посебно во Македонија. Кога ќе порасне друго е, а и најдобро е за детето да си расте со биолошките родители. Љубовта која ќе ја добие од нив неможе да ја замени никој.
Нека ви е со среќа со мажот, ама тука најде брачни совети да бараш? Озбилно?

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.901
Нека ви е со среќа со мажот, ама тука најде брачни совети да бараш? Озбилно?
Па не беа баш совети, повеќе како жалење од мажот и желба да го оставам. Арно ама поради детето никој не се осуди да предложи да се запознаеме(со чесни исклучоци од еден постар господин кој го поздравувам сега, и кој е според мене единствениот "нормален" и културен ваму кој ми пиша од странство, не сме се запознале), никој не сака жена со дете т.е "приколица" како што самите го нарекоа моето свето чедо. Јас а и не само јас, секоја мајка на светов попрво би умрела сама во манастир, одколку да се откаже од своето дете. Тоа е, затоа велам, пази со кого правиш деца.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.564
Поени од реакции
8.636
@Goyathlayyy инаку гледам докторати, научници спомнуваш. Ниту една не спомна никакво образование, интелигенцијата и начитаноста нема нешто многу врска со образованието.
Барем моето искуство е такво, тешки сељачишта (мажи и жени) се со огромни титули, а можеш да најдеш и среднист и те како паметен.

Можеби не се разбираме, ок.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.564
Поени од реакции
8.636
Па не беа баш совети, повеќе како жалење од мажот и желба да го оставам. Арно ама поради детето никој не се осуди да предложи да се запознаеме(со чесни исклучоци од еден постар господин кој го поздравувам сега, и кој е според мене единствениот "нормален" и културен ваму кој ми пиша од странство, не сме се запознале), никој не сака жена со дете т.е "приколица" како што самите го нарекоа моето свето чедо. Јас а и не само јас, секоја мајка на светов попрво би умрела сама во манастир, одколку да се откаже од своето дете. Тоа е, затоа велам, пази со кого правиш деца.
Де бе Очајна, па лично знам куп мажи што се со жени со деца. Ништо толку трагично не е. Ама не се мешам - секој со своето, ти си решила да си спасуваш брак и тоа си е твоја одлука.

Се шегував за инбоксот, и тие што ми пишаа пораки беа многу културни и нормални разговори, мислам не ќе се мажиме преку форум да му се невиди :D

За последното истото го напишав, само не со тие зборови, напишав дека поважно ми е да најдам маж со кој взаемно ќе сакаме да си бидеме во животот, дете е бонус. Децата растат и ако сме нормални ги пуштаме да си одлетаат од гнездото, ако не сме и посебно ако не си го сакаме партнерот можеме да станеме опсесивни кон тоа дете и раат од нас да нема. Па после лоша свекрва/мајка итн. Кога немаме свој живот и си го гушиме возрасното дете и сите негови/нејзини партнери не ни чинат оти мама знае најдобро.

Ова се случува и кај машки и кај женски деца, чим видиш ПРЕинволвирани родители во живот на детето кое е возрасно, има свое семејство, родителите имаат шит брак и не можат меѓу себе да се поднесат па замараат.

Затоа е важно на кого "му раѓаме" деца, а за мажите е важно на која "и' прават" деца, треба со тој човек да живееш и кога децата, како што е најприродно, ќе излезат од домот.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.653
Поени од реакции
48.696
Си се спасила. Нормален и здрав цицач, туѓо чељаде не се нафаќа да чува.
Добро е што си се средила со сопругот, триста маки и разочарувањс ќе те чекаа ако те снајдеше некој таков.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.901
Си се спасила. Нормален и здрав цицач, туѓо чељаде не се нафаќа да чува.
Добро е што си се средила со сопругот, триста маки и разочарувањс ќе те чекаа ако те снајдеше некој таков.
Јас само го кажав моето искуство тука на форумов. Реално ниеден не ми предложи да се запознаеме, иако знаеја дека сум со намера да го оставам мажот. А причина беше мојот мал син.
Нормално дека е најдобро за син ми да си расте со татко му, тука нема збор, но поентата ми беше друга и искуство споделив.(y)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.367
Поени од реакции
11.182
Очајна тебе некако не можам да те дешифрирам. Понекогаш имаш сварно океј ставови и размислувања, ама понекогаш човече со тоа што го пишуваш не знам дали е тажна реалност или само уникатна смисла за сарказам.

Биди сигурна дека ако имаш покрај тебе грижлив партнер бракот може да ти биде прекрасен. А ако сте несреќни и неисполнети и вашето дете кога тогаш ќе биде негативно погодено од вашиот личен однос и на крајот ќе страда на одредено ниво. Размисли си убаво за тоа што го пишуваш тука, и ако ти треба некогаш другарка за комуникација, слободно може да ми пишеш во инбокс.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.901
Очајна тебе некако не можам да те дешифрирам. Понекогаш имаш сварно океј ставови и размислувања, ама понекогаш човече со тоа што го пишуваш не знам дали е тажна реалност или само уникатна смисла за сарказам.

Биди сигурна дека ако имаш покрај тебе грижлив партнер бракот може да ти биде прекрасен. А ако сте несреќни и неисполнети и вашето дете кога тогаш ќе биде негативно погодено од вашиот личен однос и на крајот ќе страда на одредено ниво. Размисли си убаво за тоа што го пишуваш тука, и ако ти треба некогаш другарка за комуникација, слободно може да ми пишеш во инбокс.
Не бе добар ми е бракот, не се караме, детето си го гледаме, не знам зашто морам да се правдам сега, кога тоа што го напишав беше моето искуство со форумов.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.014
Каква е таа кариера која може да се брка со деца?
Едвај чекам да почнам да работам. Тоа ќе ми биде како релаксација.
Затоа има разлика од работа и кариера.

Лакирање кај “Кај Цеце” е работа. Нема шанса за раст, без потенцијал, не заработуваш доволно (да го издржаваш партнерот и детето како што тој прави сега претпоставувам?) - работа, како што самата велиш, каде одиш за да се релаксираш од детето. Додека и другото е рaбота, ама се кладиш ризично да добиеш многу па поради тоа има жени што жртвуваат гледањето на своето дете што ти го имаш IN ABUNDANCE, жртвуваат свое време, свои пари, нерви, здравје - за да подоцна добијат далеку покомфортен живот. Вечниот морков, или како што Тејлор Свифт би рекла играј глупави игри - освој глупави награди. Наравоучение? Прашувај глупави прашања добиј глупави одговори. :D

Удар обично асоциран со фемицид! :D
Каква кариера да се бркало со деца…
Уште ја чекаме првата да се врати што посегнала по тоа, ќе објасни. Само да се дорелаксира ма ти па каква си одма

Kajgana Shop

На врв Bottom