- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.532
- Поени од реакции
- 8.622
Значи добра кондиција тоа! Ако, убаво е да се грижиме за здравјето.јас сум спасувач на плажата, ги чувам пензионерите.
Значи добра кондиција тоа! Ако, убаво е да се грижиме за здравјето.јас сум спасувач на плажата, ги чувам пензионерите.
Остави го законот бидејќи во пракса семејство значи кога има минимум 1 дете кое живее со татко и мајка заедно во заедница не кога двајца се само регистрирани на хартија а дома живеат без ниедно дете.Ако е така според тој закон разликата помеѓу дечко и девојка што живеат во заедница извесен период и маж и жена исто заедно извесен период но и во двата случаеви без родено дете е во тоа што во првиот случај двајцава живеат заедно на црно односно државата не знае дека се заедно со во вториот се пријавиле за да потпишат дека се заедно.И во двата случаеви ако нема дете а раскинат односно остават двете страни продолжуваат понатаму како никогаш да не биле со никого.Се роди ли дете а раскинат двајцата добиваат статус разведени или во првиот случај оставени бидејќи си создале багаж кој додека се живи ќе си го носат и кој драстично ќе им влијае понатаму во нивните наредни потенцијални врски.Законот за семејство не се согласува со тебе, оди предложи им да променат ако не па.
Малце измешани лончиња, ај вака накусо скроз.Остави го законот бидејќи во пракса семејство значи кога има минимум 1 дете кое живее со татко и мајка заедно во заедница не кога двајца се само регистрирани на хартија а дома живеат без ниедно дете.Ако е така според тој закон разликата помеѓу дечко и девојка што живеат во заедница извесен период и маж и жена исто заедно извесен период но и во двата случаеви без родено дете е во тоа што во првиот случај двајцава живеат заедно на црно односно државата не знае дека се заедно со во вториот се пријавиле за да потпишат дека се заедно.И во двата случаеви ако нема дете а раскинат односно остават двете страни продолжуваат понатаму како никогаш да не биле со никого.Се роди ли дете а раскинат двајцата добиваат статус разведени или во првиот случај оставени бидејќи си создале багаж кој додека се живи ќе си го носат и кој драстично ќе им влијае понатаму во нивните наредни потенцијални врски.
Видиш, арно реков дека треба да се договориме што е "добро момче"Јас мислам дека "добрите момчиња" не се посакувани од жените зашто се досадни, нема адреналински буст кога сме со нив, се е така едноставно, монотоно и предвидливо, а сите знаеме дека во нашата " нежничка" природа сакаме горила и некој да не спаси, иако не ни треба ете сакаме некој таков. Ако ли малце да се вратиме онтопик.
Имаше стимулции за трето дете, друга за дом - купи куќа купи стан како ли и да беше, па се дупнаа од раѓање.Не знам зашто темава почна да се претвора во "дрва и камења" фрлање на жените кои не родиле, мислам реално не се криви жените, крива е државата, ако нема стимулација на наталитет, пензии и бодирање џабе е се, не ти раѓа никој, затоа што најлесно е да го родиш, после е "орото" има милиони трошоци и нервози и тоа е фул тајм работа мајчинството и најнезахвална работа. Кога некој ќе рече ех ти не работиш, чуваш деца, како да е тоа лесно нешто, појма немаат тие што не чувале деца.
Мислиш на оние 8000 денарчиња за трето дете не знам колку години се примаа, мој колега земаше за жената. Па тоа ли е стимулација, абе Србија фул пензија дава за 3 дете, и тоа средна пензија не најниска. Реално Македонија не превзема ништо по прашањето наталитет.Имаше стимулции за трето дете, друга за дом - купи куќа купи стан како ли и да беше, па се дупнаа од раѓање.
Македонија нема проблем со наталитетот.Реално Македонија не превзема ништо по прашањето наталитет.
Едино решение им е да донесат од Пустец, ама пак нема да биде доволно.Мислиш на оние 8000 денарчиња за трето дете не знам колку години се примаа, мој колега земаше за жената. Па тоа ли е стимулација, абе Србија фул пензија дава за 3 дете, и тоа средна пензија не најниска. Реално Македонија не превзема ништо по прашањето наталитет.
da te spoime so StavroЗа мене добро момче е интелигентно и начитано суштество, со свои quirks, отворен ум.
Унгарија мислам околу 30.000 евра дава на брачни парови што ќе имаат 3+ деца, а имаат и субвенционирани кредити за купување на куќа/стан за домување и автомобил, ако жената пак има 4+ деца доживотно е ослободена од плаќање на данок.Мислиш на оние 8000 денарчиња за трето дете не знам колку години се примаа, мој колега земаше за жената. Па тоа ли е стимулација, абе Србија фул пензија дава за 3 дете, и тоа средна пензија не најниска. Реално Македонија не превзема ништо по прашањето наталитет.
Се потрошија и таму, нема жени за извоз веќе.Едино решение им е да донесат од Пустец, ама пак нема да биде доволно.
Поентата ми беше, нема и јаре и паре. Детето е трошок и тоа голем.Нема од каде пензионерите да земаат пензија кога нема доволно деца да придонесуваат во фондот. Математиката не е хороскоп, а парите не се магија па ајде ќе испечатиме уште некоја иљадарка. Ако е правично само тие што имаат деца и тоа 2+ би требало да добијат пензија, али како што работи оваа "демократија" во следните 10-20 години, пензиските години ќе бидат покачени на 68, па 72 па 76 дури луѓето се живи ќе работат.
Јас уште од сега знам дека нема пензија да добијам, си ја направив математиката и се припремам сам да си го платам "пензионерскиот" живот.
Уше не се ожени бе тој?da te spoime so Stavro