Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    256
Член од
29 септември 2013
Мислења
710
Поени од реакции
596
Стоби Флипс се едни од најдобрите во Европа иако претежно купувам Saluti во КАМ за кои мислам дека се 90 посто копија и не толку солени.
Saluti флипсот од КАМ го произведува Витаминка, и точно има помалку сол. Стоби флипс 2%, а Салути нешто помалку.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.784
Saluti флипсот од КАМ го произведува Витаминка, и точно има помалку сол. Стоби флипс 2%, а Салути нешто помалку.
Со ова ми потврди дека имам одличен вкус за оценување на храна.

Член од
29 септември 2013
Мислења
710
Поени од реакции
596
Lindt има најголем процент на палмитиново масло и затоа е "мрсно".

Ама ете тука тоа е претворено во предност за "разбирачи" :icon_mrgr:
Во класичната млечна чоколада не се става палмино масло, но во полнетите чоколади и тоа како. Тоа е кај така кај сите производители. Нажалост.
А Линд ти е како Ферари кај автомобилите, а Епл кај телефоните. Купуваш бренд.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.784
Во класичната млечна чоколада не се става палмино масло, но во полнетите чоколади и тоа како. Тоа е кај така кај сите производители. Нажалост.
А Линд ти е како Ферари кај автомобилите, а Епл кај телефоните. Купуваш бренд.
Мое мислење и вкус што го имам за LINDT е дека воопшто не ја оправдува цената за квалитетот што го има бидејки еднаш го купив за да го пробам.Во Рамстор имаше попуст за 300 грама обично млечно и кога прочитав на декларацијата дека има палмино масло не го купив.За мене најдоброто чоколадо што сум го пробал го нема повеќе во Македонија а го купував со пакети и го произведуваше Свислион.Лично сум убеден дека рецептот го имаат земено од надвор и вкусот му беше како малите чоколатца Животинско царство од Краш ама од оние во СФРЈ а не денешниве бидејки Краш нема врска со квалитетот што го имаше тогаш.Сум прашувал неколку луѓе за чоколадово и сите ми потврдија дека ги потсетувало на она од Краш:
1724514874879.png

Член од
29 септември 2013
Мислења
710
Поени од реакции
596
Мое мислење и вкус што го имам за LINDT е дека воопшто не ја оправдува цената за квалитетот што го има бидејки еднаш го купив за да го пробам.Во Рамстор имаше попуст за 300 грама обично млечно и кога прочитав на декларацијата дека има палмино масло не го купив.За мене најдоброто чоколадо што сум го пробал го нема повеќе во Македонија а го купував со пакети и го произведуваше Свислион.Лично сум убеден дека рецептот го имаат земено од надвор и вкусот му беше како малите чоколатца Животинско царство од Краш ама од оние во СФРЈ а не денешниве бидејки Краш нема врска со квалитетот што го имаше тогаш.Сум прашувал неколку луѓе за чоколадово и сите ми потврдија дека ги потсетувало на она од Краш:
Прегледај го приврзокот 427325
Дали во овие две чоколади имало палма? Не верувам. Ако во овие видиш на декларацијата, баш сликај и прати.

Lind Vollmilch, 100g.jpg 100г. Lindt 300g.jpg 300г. Zutaten.jpg

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.784
Дали во овие две чоколади имало палма? Не верувам. Ако во овие видиш на декларацијата, баш сликај и прати.

Прегледај го приврзокот 427328 100г. Прегледај го приврзокот 427329 300г. Прегледај го приврзокот 427330
Ќе проверам и ќе пуштам слики од декларациите.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.556
Поени од реакции
8.016

Прегледај го приврзокот 427328 100г. Прегледај го приврзокот 427329 300г. Прегледај го приврзокот 427330
Овие чоколада ги има некаде во Lidl маркетите?

Член од
29 септември 2013
Мислења
710
Поени од реакции
596
Овие чоколада ги има некаде во Lidl маркетите?
Може во Германија. Лидл имаат свои чоколади Fin Carré кои сами ги произведуваат. На таа марка им даваат најмногу значење.
И се навистина добри*
b8deab5b2d27a35d7009.jpeg

*не работам во Лидл ;)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.785
Поени од реакции
8.306
Со помалку сол е автоматски поздраво. Пример каде цената и квалитетот не играат улога.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.556
Поени од реакции
8.016
Со помалку сол е автоматски поздраво. Пример каде цената и квалитетот не играат улога.
Saluti се одлични и јас ги имам пробано. Не знаев дека Витаминка ги произведува а и не ме заинтересирало да читам позади на пакувањето за нив.

Од Кам се добри и оние кикириките непечени. Ги мешаш во брашно, сол и вода и ги печеш со повремено мешање.
Си ги печеш по твоја желба како сакаш да ти бидат.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.400
Поени од реакции
11.276
Saluti се одлични и јас ги имам пробано. Не знаев дека Витаминка ги произведува а и не ме заинтересирало да читам позади на пакувањето за нив.

Од Кам се добри и оние кикириките непечени. Ги мешаш во брашно, сол и вода и ги печеш со повремено мешање.
Си ги печеш по твоја желба како сакаш да ти бидат.
Па не пишува кој ги произведува тука само дека се произведен за кам пример во македонија или србија, некои благи работи и европа произведува за кам

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.556
Поени од реакции
8.016
Па не пишува кој ги произведува тука само дека се произведен за кам пример во македонија или србија, некои благи работи и европа произведува за кам
A како знаеш која фирма ги произведува?
Автоматски споено мислење:

Eве нешто интересно од Lidl Бугарија
1724581178355.png

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.400
Поени од реакции
11.276
A како знаеш која фирма ги произведува?
Автоматски споено мислење:

Eве нешто интересно од Lidl Бугарија
Прегледај го приврзокот 427414
Не знаеш, само пишува во која земја е произведено за кам и толку
Еве имам туна од рамстор од нивен бренд R и исторо го пишува дека е произведена во Индонезија за Рамстор

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.556
Поени од реакции
8.016
Не знаеш, само пишува во која земја е произведено за кам и толку
Еве имам туна од рамстор од нивен бренд R и исторо го пишува дека е произведена во Индонезија за Рамстор
Ти од каде си информиран дека смоките од КАМ се произведени од Витаминка? Си работел во Витаминка или KAM?

Kajgana Shop

На врв Bottom