Како се молите?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќето се молам во себе си, тивко и многу ретко на глас. По правило, како што разбрав требало внатрешно со срце да се молиме повеќето, ама добро секој различно.
Најчесто пред да заспијам во кревет, наутро кратка молитва, преку ден ,,Господи помилуј" и колку што можам најмаксимално се трудам.

Ја „навлекувам“ одората, свртен кон „Исток“ го призивам Господарот на Портите на Универзумот :)

Или пак Осоронофрис, кој што ниту еден човек го нема видено никогаш :)

Thee I invoke, the Bornless One.
Thee, that didst create the Earth and the Heavens.
Thee, that didst create the Night and the Day.
Thee, that didst create the darkness and the Light.

Thou art OSORONNOFRIS*:
Whom no man hath seen at any time.

Thou art IA-BESZ ("the Truth in Matter").
Thou art IA-APOPHRASZ ("the Truth in Motion").
Thou hast distinguished between the Just and the Unjust.
Thou didst make the Female and the Male.
Thou didst produce the Seeds and the Fruit.
Thou didst form Men to love one another, and to hate one another.

* Ausar un-Nefer.

Повеќето се молам во себе си, тивко и многу ретко на глас. По правило, како што разбрав требало внатрешно со срце да се молиме повеќето, ама добро секој различно.
Најчесто пред да заспијам во кревет, наутро кратка молитва, преку ден ,,Господи помилуј" и колку што можам најмаксимално се трудам.

Во Црквата, постои т.н. дневно молитвено правило, кое се практикува преку целиот ден: утрински и вечерни молитви, молитви пред и после работа, молитви пред и после оброк...

„Внатрешното„ молитвено однесување се однесува на Исусовата молитва, која навистина не се изговара на глас, туку во себе, повторливо.

Постојат и посебни повремени молитви, за посебни настани или потреби: исповест, причест, болест, патување, молитва за други лица и сл.

"Thou Child,
Holy Thy name and undefiled!
Thy reign is come; Thy will is done.
Here is the Bread; here is the Blood.
Bring me through midnight to the Sun!
Save me from Evil and from Good!
That Thy one crown of all the Ten
Even now and here be mine.
AMEN."
- Liber XLIV, Mass of the Phoenix

Господе благослови ги сите кои полека ја склапаат причата на вистината во глава,и дај им разум да го разберат тоа и заштити ги од избрзана реакција ко @McLovin на моите постови..

Ti gorniot da sredish pilevo ****** da mi sedni na dolniot
So leva noga na desno rame
So desna noga na levo rame
Amiiiin

Господе благослови ги сите кои полека ја склапаат причата на вистината во глава,и дај им разум да го разберат тоа и заштити ги од избрзана реакција ко @McLovin на моите постови..

Ќе биде разгледано, чедо божјо.

Поштеди ги моите најблиски и сите што ги љубам. Да живеат во мир и благосостојба до крајот.

Не ме спаси ти, туку Војсководецот твој. Ти не ми подаде рака, а сепак ти служам до крајот и во вечноста. Зошто ме зеде како заложник? Мртвите не ги станувам, кривите не ги исправам, добрите ги љубам а ѓаволот ми ја црпи душата. Зошто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom