ATP тенис - општа дискусија

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.365
Ја искрено не би сакал Синер да биде казнет со неиграње затоа што ќе биде досадно и ќе падне у форма и реално нема никад да се врати и АТП ќе биде еднонасочна улица после Новак.
Ама според се ова до сега треба да биде за да биде исто за сите.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Кој има време нека ја прочита статијава за користење на анаболиков, напишана е пред ова со Синер како последниве 5 години е популарна во Италија и прочитајте го правдањето на младата тенисерка шо ја фатиле:

:pos:
Пак ќе те цитирам со истиов пост.

Гледате некој Pattern во објаснувањата дадени.
Ја имаш оваа тенисеркава твоја, сега имаш уште еден италијанец, кошаркар, кој го вели следново

In an interview with 'La Repubblica,' Moraschini explained his clostebol exposure: "My fiancée cut her finger while cooking and used a spray containing clostebol. After we had contact, the analysis detected 0.5 nanograms of the substance. It took two days to figure this out."

И сега го имаш Синер, каде неговиот физио исто имал исекотина на рака, па удрил спреј, и на крај Синер го изел ненамерно.

3 различни случај, 3 италијански спортисти, сите слично објаснување како дошла оваа супстанца во нивното тело.

И што е многу битно, пред овој да биде физио на Синер, работел во Виртус Болоња, и веќе имало сличен скандал таму со оваа супстанца, за играчот чија изјава во постов ја цитирав, така да многу добро знаел овој дека Синер може да го јаде ако овој користи таков производ а притоа нема заштита на раце додека го санира.

Мнооогу многу сумјиво.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Од кај знаеш?
Технички да, или си или не си. Ама у пракса не е баш така, исто ли е да испиеш едно литро допинг :D и една капка? Што поише ќе придонесе на твоето тело да работи надреално?
sinokja da mi pravea alko test ke go prevrtev brojcanikot.Denes, ke pokaze nekoja razumna aperitiv granica.Mi ja razbirash li paralelata?
Isto e i so dopingot, ne stoi vechno vo krvta, i ne e na ON /OFF princip,tuku i kaj nego crniot drob si ja vrshi rabotata,go cisti postepeno od krvta.Mene zena mi ako me fati kachen vrz komshikata,bitno li ke i bide nejze dali toa mi e prv pat da i se kacham,ili cel mesec nanazad, ili pak samo shto i se kaciv,edvaj samo ednash turi vadi ciklus napraviv, i ete ja zenata me fati.Vistinata e deka i se kaciv na komshikata, se drugo i e nebitno na zena mi

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
sinokja da mi pravea alko test ke go prevrtev brojcanikot.Denes, ke pokaze nekoja razumna aperitiv granica.Mi ja razbirash li paralelata?
Isto e i so dopingot, ne stoi vechno vo krvta, i ne e na ON /OFF princip,tuku i kaj nego crniot drob si ja vrshi rabotata,go cisti postepeno od krvta.Mene zena mi ako me fati kachen vrz komshikata,bitno li ke i bide nejze dali toa mi e prv pat da i se kacham,ili cel mesec nanazad, ili pak samo shto i se kaciv,edvaj samo ednash turi vadi ciklus napraviv, i ete ja zenata me fati.Vistinata e deka i se kaciv na komshikata, se drugo i e nebitno na zena mi
Киргиос истото го твитна

1724177984371.png

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
kako uspeavte be na vakva shokantna deshavka kade smrdi od site strani na oficijalnoto objasnuvanje, vie pak da ja doterate do Novak.Pa duri i za kovidit ushte se pravi muabet.Syn postira info,si pravi korektna analiza i viduvanje,i najpametno shto mozevte da iskomentirate, Novak, bla bla bla, ke ima kjar,bla bla bla, shetashe zarazen megju deca,monstrum,bla bla bla.Shto da se jaze,osven,idiotizam.Alooo,abe za Siner pravime muabet,jebal vas Djovak.Pa pred dve nedeli ovde,site se soglasivme deka ja svrtel igricata,shto povekje.Za kovid ushte pravime muabet.Lajls na olimpijadata zarazen trcha na 200 metri,body next to body zadishan mu letat plunki na site strani,nema problem,nishto strashno,toa pred dve godini malku go zaebavavme coveshtvoto,palamudachot ushte ima nokni mori od grevot na Djovak shto shetal zarazen.A site znaat nit zarazen bil,tuku kompletirashe papirologija za vlez vo Avstralija.Boze, sobiraj veresiite, zagushlivo stana
Автоматски споено мислење:

ete, mi pomogna na kredibilitetot Nik , thanks anyway

Член од
19 март 2013
Мислења
2.931
Поени од реакции
4.324
Види го овој верува дека Лајлс имал ковид :pos:
Суспендиран или не , го јадеше Синер секако. Нема да биде респектот за него како претходно. Убава дамка на неговото име и намалување на бројот на фанови.
Овој па Ник за во Задруга е само , одвај чека да мрси муда , обожава да е центар на внимание.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Види го овој верува дека Лајлс имал ковид :pos:
Суспендиран или не , го јадеше Синер секако. Нема да биде респектот за него како претходно. Убава дамка на неговото име и намалување на бројот на фанови.
Овој па Ник за во Задруга е само , одвај чека да мрси муда , обожава да е центар на внимание.
klasika,pak ne mi ja razbra poentata.Ne e bitno dali bil ili ne Lajls so Kovid.Bitno e deka sega e najnormalno so Kovid da sportuvash,pa duri i so sigurnost deka ke zarazish drug.Nema problem,ok e. A konkretno za Lajls, pa druze,veruvam deka bil bolen, nema logika da se pravi bolen da opravda poraz od Tebogo, a da zrtvuva da trcha shtafeta sledniot den.A inaku navivav za Tebogo.Lajls mi e prv na toplista na najantipatichni sportisti

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Бан дефинитивно на некој одреден период,само за да биде ист третманот за сите играчи.
Инаку не е којзнае колку фрапантно сознаниево,јебига нит е прв нит последен што ќе земе допинг. И се сложувам со Ник,нема теорија тоа да попримил од крема несвесно,па и тоа 2 пати. Бил свесен Јаник за ова 100%.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.657
Проблемот дефинитивно е во третманот на играчите кога ќе се случат вакви ситуации. Не може за Цветко Цветковски да следи инстант бан на Х период доколку испадне позитивен на допинг тест се додека не докаже дека е невин, а Синер да игра и да освојува турнири иако истрагата била завршена после неколку месеци откако нели он поднел одма жалба дека не бил свесен за присуството на супстанцата. Е сега искрено доаѓаме до друг проблем, не може 3242342423 италијански спортисти да се позитивни на оваа супстанца и се тоа да е случајно, една вика мајка ми кучето го прскаше со тој спреј па ја го допрев тоа и несвесно ми се пренело, Синер го масирале без ракавици и исечен му бил прстот на физиото, некој трет со некој сосем шеснаести изговор, а се тоа звучи малце навредувачки према интелигенцијата на луѓето. Од една страна Синер е фатен позитивен на таа супстанца со присуство на билионити дел од истата, од друга страна не може да знаеме (барем не ние обичните смртници) колку време таа супстанца била присутна во неговото тело и во кои количини, од трета страна знаеме дека таа супстанца помага во перформансите на професионалните спортисти, така да кога ќе се соберат сите овие работи Синер требаше да јаде бан се додека не се донесеше конечната одлука за неговата жалба. Вака, само се крева поголема прашина и со право се бунат останатите спортисти, особено оние кои го јаделе стапот за слична работа.

Мене никад не ми биле јасни некои работи, пример од таа и таа супстанца дозволено е толку и толку да се земе, се над тоа е допинг... Абе мајстори, или дозволуваш некој да го зема тоа или не, не може сеа до таа грамажа до онаа грамажа, кога и врапчето на гранка знае дека тоа ќе биде злоупотребено во одреден момент и земено во поголеми количини од дозволените за потоа телото полека да се ослободува од истите, просто ко грав. И за Шарапова случајот беше комично, тој лек или допинг што го земала бил легален во Русија, а не бил во Америка, мислам втф. :pos: :facepalm: Во Русија не си допингуван во Америка си, одлична логика нема што.

Мада јас лично одамна не се ни замарам со овие работи затоа што за мене овие анти допинг институции немаат кредибилитет, не може пола свет да подлежи на анти допинг контроли од ВАДА, а Американците да не го признаваат тоа и да си имаат своја анти допинг агенција кај што они си одредуваат правила и прописи. Изззззвинете да ви ебам мајката умислена, затоа и нивните спортисти не ги почитувам (не сите) како останатите, затоа што не постои америчко гомно што не се допингува.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Проблемот дефинитивно е во третманот на играчите кога ќе се случат вакви ситуации. Не може за Цветко Цветковски да следи инстант бан на Х период доколку испадне позитивен на допинг тест се додека не докаже дека е невин, а Синер да игра и да освојува турнири иако истрагата била завршена после неколку месеци откако нели он поднел одма жалба дека не бил свесен за присуството на супстанцата. Е сега искрено доаѓаме до друг проблем, не може 3242342423 италијански спортисти да се позитивни на оваа супстанца и се тоа да е случајно, една вика мајка ми кучето го прскаше со тој спреј па ја го допрев тоа и несвесно ми се пренело, Синер го масирале без ракавици и исечен му бил прстот на физиото, некој трет со некој сосем шеснаести изговор, а се тоа звучи малце навредувачки према интелигенцијата на луѓето. Од една страна Синер е фатен позитивен на таа супстанца со присуство на билионити дел од истата, од друга страна не може да знаеме (барем не ние обичните смртници) колку време таа супстанца била присутна во неговото тело и во кои количини, од трета страна знаеме дека таа супстанца помага во перформансите на професионалните спортисти, така да кога ќе се соберат сите овие работи Синер требаше да јаде бан се додека не се донесеше конечната одлука за неговата жалба. Вака, само се крева поголема прашина и со право се бунат останатите спортисти, особено оние кои го јаделе стапот за слична работа.

Мене никад не ми биле јасни некои работи, пример од таа и таа супстанца дозволено е толку и толку да се земе, се над тоа е допинг... Абе мајстори, или дозволуваш некој да го зема тоа или не, не може сеа до таа грамажа до онаа грамажа, кога и врапчето на гранка знае дека тоа ќе биде злоупотребено во одреден момент и земено во поголеми количини од дозволените за потоа телото полека да се ослободува од истите, просто ко грав. И за Шарапова случајот беше комично, тој лек или допинг што го земала бил легален во Русија, а не бил во Америка, мислам втф. :pos: :facepalm: Во Русија не си допингуван во Америка си, одлична логика нема што.

Мада јас лично одамна не се ни замарам со овие работи затоа што за мене овие анти допинг институции немаат кредибилитет, не може пола свет да подлежи на анти допинг контроли од ВАДА, а Американците да не го признаваат тоа и да си имаат своја анти допинг агенција кај што они си одредуваат правила и прописи. Изззззвинете да ви ебам мајката умислена, затоа и нивните спортисти не ги почитувам (не сите) како останатите, затоа што не постои америчко гомно што не се допингува.
nagradno prashanje,ama iskren odgovor, tvoe viduvanje,shto ke beshe epilogot ako mesto Siner beshe Novak

koga sme kaj americkite sportisti,naletavte li po socijalnite za americkite plivachi na Olimpijadata, kakvi bea rozevo violetovi vo liceto po zavrshuvanjeto na trkite.Se digna pogolema galama otkako tie reagiraa deka nevozmozno bilo kinezot da go pobedi nivniot plivach so sekunda razlika

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
1724234264172.png

Пуштаат сеа слики од физиото негов, како имал фластер на рака баш тој период, а ако масираш некого, и имаш отворена рана на рака, логично е да ставиш заштита, односно ракавици, глеам сеа Томи Пол пуштил слика на инста од истово, и како неговиот физио користи ракавици, намерно нормално ја стаил ја сфаќам поентата негова.

Апсурдно е све ова, а што исто така многу битно од сеа па натака, секој ќе може истиов третман да го бара, и секако, да го дава истото објаснување и алиби. Го сјебаа така малце спортов и ужасно го изменаџираа све ова.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.657
nagradno prashanje,ama iskren odgovor, tvoe viduvanje,shto ke beshe epilogot ako mesto Siner beshe Novak
Не знам, најверојатно ќе јадеше суспензија додека не се решеше случајот, впрочем како и што треба да се постапи при детектирање на нелегална супстанца при допинг контрола.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.931
Поени од реакции
4.324

koga sme kaj americkite sportisti,naletavte li po socijalnite za americkite plivachi na Olimpijadata, kakvi bea rozevo violetovi vo liceto po zavrshuvanjeto na trkite.Se digna pogolema galama otkako tie reagiraa deka nevozmozno bilo kinezot da go pobedi nivniot plivach so sekunda razlika
Врти сучи братот стигна до Новак , а ми изнајаде гомна во претходен пост :pos:

Прегледај го приврзокот 427015

Пуштаат сеа слики од физиото негов, како имал фластер на рака баш тој период, а ако масираш некого, и имаш отворена рана на рака, логично е да ставиш заштита, односно ракавици, глеам сеа Томи Пол пуштил слика на инста од истово, и како неговиот физио користи ракавици, намерно нормално ја стаил ја сфаќам поентата негова.

Апсурдно е све ова, а што исто така многу битно од сеа па натака, секој ќе може истиов третман да го бара, и секако, да го дава истото објаснување и алиби. Го сјебаа така малце спортов и ужасно го изменаџираа све ова.
На волку backlash мислам сам доброволно треба Синер да одмори 2024 и 2025 со тенис.

Kajgana Shop

На врв Bottom