Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.664

Дпне уште забегува, нека им каже некој дека Александар Караѓорѓевиќ спие со рибите во Охридското езеро, фрлен е споменикот 1943 главечки и до ден денес е доле, Лихнида кајче веслаше, но Аце сеуште вози подморница.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.874
Поени од реакции
4.998
Што поточно е настанов? Кој, кого, зашто...

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
Гледајте ја позитивната страна, може не сме словенци и хрвати но барем не сме албанци.
Мисли си ти дека нема албанци...Во тоа време на југославија на многу албанци и турци им е ставано во презимено "ev" наставка...словенизирани се...Сигурен сум дека има 50.000 албанци со словенско презиме...Уште од времето на отоманска македонија имаше етички бугари, албанци, турци, грци, срби, власи..итн...Па тито измеша ве каша попара ве направи на презимињата променува од "ič" во "ev, ov" и од "ev, ov" во "ski"....

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.664
Мисли си ти дека нема албанци...Во тоа време на југославија на многу албанци и турци им е ставано во презимено "ev" наставка...словенизирани се...Сигурен сум дека има 50.000 албанци со словенско презиме...Уште од времето на отоманска македонија имаше етички бугари, албанци, турци, грци, срби, власи..итн...Па тито измеша ве каша попара ве направи на презимињата променува од "ič" во "ev, ov" и од "ev, ov" во "ski"....
Бугар сега почна и пропагандата на Виктор Канзуров да ја повторуваш, ако не сме бугари мора сега и православни албанци да сме, абе оди лечи се бре друже, не ти го кажувам ова да те навредам, најдобронамерен совет.
Вие бугарите сте генетски најчисти, таква антропологија и фенотим никаде нема, ариевска раса.
Се надевам дека разбираш сарказам.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
Бугар сега почна и пропагандата на Виктор Канзуров да ја повторуваш, ако не сме бугари мора сега и православни албанци да сме, абе оди лечи се бре друже, не ти го кажувам ова да те навредам, најдобронамерен совет.
Вие бугарите сте генетски најчисти, таква антропологија и фенотим никаде нема, ариевска раса.
Се надевам дека разбираш сарказам.
На вас секој што ви ја кажува вистината или е бугар или е пропаганда или ве мразе... Викам ти убаво и добронамерно. Во тоа време и албанци и турци се словенизирани..Сигурен сум дека бројката вкупна е околу 50-100.000 вкупно население на турци и абалнци словенизирани...А можно е и грци да се словенизирани во тоа време зошто имаше од прилика 20% грци...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.664
На вас секој што ви ја кажува вистината или е бугар или е пропаганда. Викам ти убаво и добронамерно. Во тоа време и албанци и турци се словенизирани..Сигурен сум дека бројката вкупна е околу 50-100.000 вкупно население на турци и абалнци словенизирани...А можно е и грци да се словенизирани во тоа време зошто имаше од прилика 20% грци...
Никој никого не словенизираше, презимиња се друга тема нема македонизација, за разлика во бугарија каде се се бугаризираше, не само презимето туку и името и националниот идентитет.
Во Македонија баш обратно, албанизирани се турците, роми, босанци и македонци.
Но тоа си е нивно, јас несакам никого да македонизирам, не мислам дека национална припадност или народност дека е чувство, туку генетика.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
Никој никого не словенизираше, презимиња се друга тема нема македонизација, за разлика во бугарија каде се се бугаризираше, не само презимето туку и името и националниот идентитет.
Во Македонија баш обратно, албанизирани се турците, роми, босанци и македонци.
Но тоа си е нивно, јас несакам никого да македонизирам, не мислам дека национална припадност или народност дека е чувство, туку генетика.
96082749_2663743953914949_3452715237067718656_n.jpg србиновски-србин-1.jpg
ploca.png
Ич никој никого не е словенизирал...тамн работа. :pos: :pos: ..затоа тито да создаде македонска нација насилно сите ги словенизираше и презимиња променуваше...Па и во вардарска бановина до толку се одеше далеко што србите бесплатна земја нудеа да се населат етички срби, босанци..итн...
Ова ти е статистиката на северна македонија пред 140 години...Документите се на страна на вистината....И не секој што ја зборе вистината е бугар или србин. Јас пример дознав дека сум по националност со хрватски корења и имам право да ја знам вистината за северна македонија државата во која сум роден.....И сметам дека секој има право да ја знае вистината..Не секој што ја кажува вистината мисле ви лошо или е бигарин или србин...Вас вистината ја сметате за пропаганда..А лажите ви се вистина...
И народност не е чуство, народност е генетика..Ти можеш да се чуствуваш и како французин ама реалноста е дека немаш етичка француска генетика....
7236246.png

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.664
Прегледај го приврзокот 427007Прегледај го приврзокот 427008
Прегледај го приврзокот 427010
Ич никој никого не е словенизирал...тамн работа. :pos: :pos: ..затоа тито да создаде македонска нација насилно сите ги словенизираше и презимиња променуваше...Па и во вардарска бановина до толку се одеше далеко што србите бесплатна земја нудеа да се населат етички срби, босанци..итн...
Ова ти е статистиката на северна македонија пред 140 години...Документите се на страна на вистината....И не секој што ја зборе вистината е бугар или србин. Јас пример дознав дека сум по националност со хрватски корења и имам право да ја знам вистината за северна македонија државата во која сум роден.....И сметам дека секој има право да ја знае вистината..Не секој што ја кажува вистината мисле ви лошо или е бигарин или србин...Вас вистината ја сметате за пропаганда..А лажите ви се вистина...
И народност не е чуство, народност е генетика..Ти можеш да се чуствуваш и како французин ама реалноста е дека немаш етичка француска генетика....
Прегледај го приврзокот 427006
И? И моето презиме било на ИЌ во српско време, пред тоа според егзархијата водени како бугари, што уште не ти е тебе јасно?
Навистина замараш со глупости што одамна се завршена тема за разговор.
Турските пописи се најнерелевантен податок, кога имало грци во денешните граници на Македонија? патријашистите се пишано како Грци. 88000:vozbud: а муслимани се небитен податот, турците и албанците се колонисти.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
И? И моето презиме било на ИЌ во српско време, пред тоа според егзархијата водени како бугари, што уште не ти е тебе јасно?
Навистина замараш со глупости што одамна се завршена тема за разговор.
Па ти си тогаш србин, босанец. или слично...Направи днк анализа ќе видеш што ќе ти покаже точно да ја знаеш вистината....Треба да си го вратиш повторно старото презиме на иќ...како ја што направив.....Сметам дека чисти бугари во северна македонија има само околу 200.000...Другото е се мешано..

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.343
Па ти си тогаш србин, босанец. или слично...Направи днк анализа ќе видеш што ќе ти покаже точно да ја знаеш вистината....Треба да си го вратиш повторно старото презиме на иќ...како ја што направив.....Сметам дека чисти бугари во северна македонија има само околу 200.000...Другото е се мешано..
А во источна македонија колку има?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.664
Сите биле на ИЌ во српско време море глуп
Автоматски споено мислење:

не му реплицирам повеќе на инконито, најглуп член на темава и на форумов.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.343
Сите биле на ИЌ во српско време море глуп
Автоматски споено мислење:

не му реплицирам повеќе на инконито, најглуп член на темава и на форумов.
Зашто бе таман се осоколи да каже што е иако нели кога го напаѓавте се праеше македонец па еве сеа го сменил презимето да видиме какви корени има, татар ли е, шиптaр ли е.

Kajgana Shop

На врв Bottom