Да не ви се мешам, но нема пофалби за Мегвајер како пресече акција 2 на 1 што можеше да доведе водство за Фулам околу 70-та мин. мислам беше.
Во ред е и да се пофали некогаш играчот.
Мегваер игра добро некој период. И со Сити беше одличен. Штета што не добива кредити за тоа...Го демни лошиот период и се чека и брои секоја негова грешка. За разлика од др. играчи.
Среќа победивме, инаку промашувањето на Гарна којзнае што ќе закачеше на негови плеќи.
Инаку одбраната одигра на високо ниво вчера. Мазрауи ми остави супер впечаток. Мегваер и Лича топ, Далот на високо ниво. Де Лихт потоа добро претставување.
Касемиро беше на високо ниво и мора рационално да го користиме. Коби ќе биде страшен играч но во моментов уште не ми делува фит. Амад и Гарна многу солираат и мора да легнат на земја малку. Имаат страшен потенцијал. Бруно со најкраток рок на припреми игра 90 минути без проблем. Имаше шанси да го насочи мечот на добра пат уште во прво, но немам сомнежи за него. Маунт беше на некое повисоко издание од тоа што го гледавме, многу мобилен и имаше добри моменти. Рашфорд вчера одигра далеку подобро од пред една недела, но е и далеку од тоа што може да биде.
Зиркзе освен голот не ми остави некој впечаток, многу мрзливо и тромаво ми делуваше. Ми гледа дека не е скроз фит, но исто така се гледа дека има добра техника и осет за гол. Ќе видиме, рано е и се надевам дека ќе се вклопи добро во тимов.
Моја најголема замерка е и изминатиов период што имаме лоши припреми и влегуваме далеку неподготвени во сезоната. Се гледа замор как играчите, не се свежи.
Последно што се сеќавам да влеземе добро во една сезона по пауза е на стартот во првите две години на Жозе, после ковид паузата со Оле и после паузата за СП со ЕТХ.
Се надевам отсуствата на Линделоф и Санчо значат нивно заминување периодов.
Сега не чекаат две тешки утакмици. Брајтон и Ливерпул.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk