Ovoj modelЗдраво форумџии, ми треба мала помош
Значи, имам простор од околу 35 квадрати (салон) без изолација, со пвц прозорци и ќе ми треба клима
Српак се мислам за нешто екстра 18ка до максимум 1000 евра, односно се мислам дали за некој послаб бренд или нешто екстра ама не повеќе од 1000че
Многу добра цена ти даваат за Mitsubishi HR50.Здраво форумџии, ми треба мала помош
Значи, имам простор од околу 35 квадрати (салон) без изолација, со пвц прозорци и ќе ми треба клима
Српак се мислам за нешто екстра 18ка до максимум 1000 евра, односно се мислам дали за некој послаб бренд или нешто екстра ама не повеќе од 1000че
Многу би сакал да земам митсубиши и ја пратам оваа клима
https://ananas.mk/proizvod/mitsubishi-klima-msz-muz-hr50vf/1985621
ДАЛИ ЗА МИТСУБИШИ ОВАА КЛИМА Е ПОСЛАБ МОДЕЛ СО ПОСЛАБИ ПЕРФОРМАНСИ ИЛИ Е ДОБРА?
Што би кажале
еве, ме интересира мислење и за оваа која што е VOX
VOX Клима уред IFG18-AACT | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК
Купете го производот VOX Клима уред IFG18-AACT онлајн, брзо и лесно. Бесплатна достава и големи попусти само за Вас со Ананас МК, шопинг мол а на нет!ananas.mk
Кој блам си направи не си ни свесен....за 35м2 му нудиш Јапанец од 5.5кw...колку ниско паднавтеМногу добра цена ти даваат за Mitsubishi HR50.
58900мкд а на други места е секаде 69900.
Сите модели на Митсу имаат висок попуст на Ананас.
За климата HR моделот е влезен модел. Сепак ако е со twin компресор треба да е добра.
Капацитет на греење
-10° 3.8kW
Нема да најдеш 5kw јапонска поевтина од оваа
Понуди му до 1000 евра некоја клима и не го тупи многу...Кој блам си направи не си ни свесен....за 35м2 му нудиш Јапанец од 5.5кw...колку ниско паднавте
А сеа озбилно пошто го спомна Ананас каде за моделот стои Цитирам:"Препорачана површина до 55 м2" без да е наведено дали тоа важи за Греење или само за Ладење прашање до тебе а и за сите цуци што дигаат телефони и делат совети и продаваат Онлине греење/ладење а незнаат основно поими ...основно ни мерни единици....што значаи ова пишана квадратура кога дете у основно учи дека ПОВРШИНА СЕ МЕРИ У КВАДРАТИ и никако не се конвертира у круши/јабуки а најмалце у Kw
Човекот си ја избра сам таа клима Mitsubishi HR. Пишува дека размислува да ја земи. Јас не му понудив нешто.Кој блам си направи не си ни свесен....за 35м2 му нудиш Јапанец од 5.5кw...колку ниско паднавте
А сеа озбилно пошто го спомна Ананас каде за моделот стои Цитирам:"Препорачана површина до 55 м2" без да е наведено дали тоа важи за Греење или само за Ладење прашање до тебе а и за сите цуци што дигаат телефони по ФБ Онлине сајтчиња и делат совети небаре стручни за темава Онлине им делат совети за многу битна проблематика а тоа е греење/ладење а незнаат основни поими ...немаат појма прво за мерни единици....што значи ова "Препорачана површина" кога дете у основно учи дека ПОВРШИНА СЕ МЕРИ У КВАДРАТИ и никако не се конвертира у круши/јабуки а најмалце у Kw
За колку кила ?Понуди му до 1000 евра некоја клима и не го тупи многу...
Термо грее клима на ѕид што се ставаат. грее термо клима од 500 евра има подобри резултати од клима што вреди 2000 евра...За колку кила ?
Ko za tebe termo pecka nema da vidis ama 1000ce gledam ke gi fuknes u prazno....gi imas sobrano i ti se davaat ama da e marka nebitrno kolku e realno snagata ...e pa sea biraj za kolku kila kompiri ti treba ...ili prasaj u Zananas Ovaa za 35kila ja reklamirale cucite ama greenjevo nekako so bekap grealki/gratis ide ili kako go vikaat toa koga u 35kg falat 3.5-2.4 = X ?Термо грее клима на ѕид што се ставаат. грее термо клима од 500 евра има подобри резултати од клима што вреди 2000 евра...
Епа ќе има подобри резултати, неможеш Термо печка со инвертер клима да споредуваш...
Да, таа 5ица со 3.8kW на -10 е таман за 35м2. Иначе 5ица е на ладење.Ko za tebe termo pecka nema da vidis ama 1000ce gledam ke gi fuknes u prazno....gi imas sobrano i ti se davaat ama da e marka nebitrno kolku e realno snagata ...e pa sea biraj za kolku kila kompiri ti treba ...ili prasaj u Zananas Ovaa za 35kila ja reklamirale cucite ama greenjevo nekako so bekap grealki/gratis ide ili kako go vikaat toa koga u 35kg falat 3.5-2.4 = X ?
Прегледај го приврзокот 426543
i analogno 5.5- 3.8= X?
a ovaa za 55kila perduvi mnogu jaka bila i ja vikaaat 5ica....pobrzaj dur e na popust za 3,8 od 5.5 i sto ke rece @Goran^^^ za taman 35m2
Прегледај го приврзокот 426544
Така бе Стрелчо имаат во право си.Kvalitetna modulacija Japancite imaat vgradena
Imaat da da.... citaj na Eurovent posto se zalevte nema Gree Eurovent momentalno nad 80modela ima GREE modeli na Eurovent taka da apdejtiraj se a ke napravm i tablica so modeli sto se na eurovent i na lager vo MK pa ke diskutirameТака бе Стрелчо имаат во право си.
А овие PRC Gree имаат ли? Хехехе
Леле ич да не ги дискутираме.A i Toplinskite ke gi diskutirame i tamu edna tablica so rejtinzi cena/performansi ke bide interesna