Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 44.997
- Поени од реакции
- 83.369
не можедај нека го банира ботов провокаторски. @Zlatikevichius
администратор е сеа
не можедај нека го банира ботов провокаторски. @Zlatikevichius
Темите не биле држави воопшто, во најдобар случај тие биле провинции или грофовии.Ова е грчка патријаршиска пропаганда, со која успеаа да ја одземат егејска Македонија и да ја присилат оваа држава да го смени името.
Ако почне да се цепка ќе се најдат илјада бесмислени нелогичности, како и кај сите пропаганди.
Лага повторена 1000 пати станува вистина.
Самоил е инаку ерменец, по етникум.
Македонски држави постоеле како административни зони во самото ИРЦ, многу години пред Самоил, чии владетели не биле ни грци, ни бугари, туку словенски архони.
Средновековни патеписци ги набројуваат христијанските народи на отоманска империја и ги вклучуваат македонците посебно од бугари и грци.
Самото ВМРО станува обична мафија и се убиваат меѓусебно до втора светска војна само затоа што имало комити кои не се чувствувале бугари.
ЧетЏПТ не може да надокнади за се.
Зошто да го банираат? Човекот е најголем Ерудит на форумов и пишува со неверојатна логичка конзистентност, не може тоа што не се согласуваме со нечие мислење да биде основа за цензура, не е добро тоа за никого. Треба да се прочитаат и спротиставени мислења а не само оние кои ни се допаѓаат.дај нека го банира ботов провокаторски. @Zlatikevichius
Ова е попрецизно. Што не го прави моето неточно.Темите не биле држави воопшто, во најдобар случај тие биле провинции или грофовии.
Нешто слично беше во Африка со Гана и Мали, денешните држави под тоа име воопшто не коинцидираат со историските територии но да не забегам во оф-топикОва е попрецизно. Што не го прави моето неточно.
Темата Македонија преместена во Тракија мора да е една од најсмешните работи направени од ИРЦ.
Или Албанија.Нешто слично беше во Африка со Гана и Мали, денешните држави под тоа име воопшто не коинцидираат со историските територии но да не забегам во оф-топик
Ромеи.ОК, одиме понатаму. Не знам за вас, но мене кога бев основно училиште ме учеа дека Кирил и Методиј биле Македонци од Солун.
Дали некој знае кој етникум биле Кирил и Методиј?
Тоа е точно, но празно точно. Византија била конгломерат на различни вери, етникуми и обичаи. Најбројни биле Грците, мислам дека грчкиот јазик евентуално станал и официјален, иако ме мрзи да барам сега кога тоа точно се случило.Ромеи.
По смртта на Јустинијан. Затоа и тој е нарекуван последен вистински римски цар. Грчкиот јазик бил службен јазик на тоа царство, сите го познавале, но тоа не ги правело сите субјекти грци.Тоа е точно, но празно точно. Византија била конгломерат на различни вери, етникуми и обичаи. Најбројни биле Грците, мислам дека грчкиот јазик евентуално станал и официјален, иако ме мрзи да барам сега кога тоа точно се случило.
Ете гледаш, можеме и да се согласиме без да се разочаруваш во мене. И Бугарите тресат зелени, секогаш сум спремен да укажам кога некој тресе глупости. Голема е веројатноста дека биле Грци по етнилко потекло. Инаку, за Наум и Климент има контрадикторни имформации. Најверојатно биле со славјанско потекло, но има некои извори кои сметаат дека биле со грчко потекло.По смртта на Јустинијан. Затоа и тој е нарекуван последен вистински римски цар.
Етничкото потекло на браќата е непознато. Некои сметаат дека се грци, некои дека се словени. Бугарите се единствени што ги сметаат за бугари.
Мајка му се викала Римпсимија - традиционално ерменско име. Додека Самоил веројатно бил Шемуел (еврејско име, исто ко и браќата Арон, Давид, Мојсеј. Еврејско име на дете се дава само ако мајката е Еврејка).Извор?
Мајка му била Рипсиме - Ерменка, а најверојатно и татко му Никола бил Ерменец и во секој случај нема никаква врска со твоите туркојазични монголоидни Бугари.Ете гледаш, можеме и да се согласиме без да се разочаруваш во мене. И Бугарите тресат зелени, секогаш сум спремен да укажам кога некој тресе глупости. Голема е веројатноста дека биле Грци по етнилко потекло. Инаку, за Наум и Климент има контрадикторни имформации. Најверојатно биле со славјанско потекло, но има некои извори кои сметаат дека биле со грчко потекло.