Скопје, за мене е...

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Градот во кој се родив, го поминав целиот свој досегашен живот.
Сите спомени, школувањето, љубовта, солзите, успесите, апсолутно се` што се случило е поврзано со Скопје.

Носталгична сум и не сакам ни да помислам како би го доживеала тоа да мора да се преселам во било кое друго место.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Скопје е градот во кој се родив и раснам...градот во кој би сакала и последните денови од мојот живот да ги поминам

заедно расневме..јас и скопје:pipi:
јас станувајки среќно девојче најпрвин играјки жмурка,плочка, фудбал по неговите улици, трчајки низ неговиот најубав парк, играјки се во раскантаните но за мене волшебни играчки во лунапарк а потоа искачање во дискотеки и трачарење со другарките на кеј...
а он станувајки метропола..станувајки преубав град
гледав како од година до година постојано се менува станувајки се поубав

се навикнав на сите мани на овој град
се навикнав на неиздржливата гужва, се навикнав на ѓубрето низ целиот град, се навикнав да се возам во автобусите што се пред распаѓање...

во него ми се имаат случено најубавите работи...сите спомени ми се од овој град
го сакам неизмерно и среќна сум што се родив во скопје:back:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
За Скопје.
Дојдов да живеам пред 4 години. Се навикнав веќе втората година. На почеток ми изгледаше како големо градиште, после видов дека исто е како во помалите градови секој секого знае, ширење муабети трачарење, и сите под дифолт работи.
Сума сумарум го обожавам Скопје, црвените автобуси :vozbud:, му(в)абетите во паркчињата, јадење донер кебап у Чаир во 3 сабајле, хамбургер од 7ца, благото од Апче.Најглупавиот ден недела и во скопје е глупав:)
Сепак најболна точка ми се липите.....ааа мирисот на липите, можам со часови да седам надвор сам да ќутам да си мирисам и да се чувствувам прекрасно.Многу убави работи ми се случиле во Скопје, ке ја искористам песнава:)

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Скопје за мене е место каде се гушам од метежот а воедно и интересен град каде има народ од секој крај на Македонија и се прават интересни журки,различни фаци кај и да одиш ама за стално живеење во Скопје нема шанси ја нема таа тишина,наркомани на секој чекор опасен град треба да се пазиш нон стоп

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Скопје за мене е место каде се гушам од метежот а воедно и интересен град каде има народ од секој крај на Македонија и се прават интересни журки,различни фаци кај и да одиш ама за стално живеење во Скопје нема шанси ја нема таа тишина,наркомани на секој чекор опасен град треба да се пазиш нон стоп
Е сега кажа...наркомани опасен град треба да се пазиш. Што подразбираш ти под наркоман? Некој што седи в парк и си пие пиво и има долга коса? Да речеше има манијаци, силувачи, е од нив да се пазиш, бар изгледа пологично одколку наркоман што си пишала. А за пазењето, па во секој град треба да се пазиш не само Скопје.

Инаку за мене, го обожавам градов:pipi: Поголем град, секакви луѓе, места за излегување повеќе, паркови :pipi:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Легло на лудаци во последно време е Скопје... А и Скопје исто така е градот на чиј Плоштад единствено се применуваат целиот куп глупи закони.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Наркоманот визуелно и неможе да се примети секогаш. Страв од него и не треба да имаш, зашто може да биде сосема мирен, а и агресивен колку и испијанетиот, или силувачот, манијакот, насилникот.

Ама ти пази си се од наркомани.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Во некои поранешни времиња, ние во Битола ја пеевме она песна од Влатко Стефановски

СКОПЈЕ ИМА ГОЛЕМА ТАЈНА
СИТЕ СКОПЈАНИ ЈАДАТ (заборавив како одеше понатаму...)

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Скопје за мене е...светост местото каде што се родив и каде ке умрам.Местото кое кај и да идам никогаш нема да биде заборавено.Местото во кое секое ќоше е волшебно.ГО САКАМ СКОПЈЕ!!!:pipi:

N

n/a

Гостин
Скопје е...
само една од низата несовршени и недовршени приказни.
:toe:
(А могло је боље... -Бијело Дугме)

Мојот град?
Хммм... не сум сигурен баш.

Член од
25 ноември 2007
Мислења
464
Поени од реакции
19
Скопје и колку да е не чисто и лошо за мене секад ке биде најдобро:):):)

H

HITCH

Гостин
Скопје е за мене......... МАЛ ЊУ ЈОРК:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom