Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Едноставно нема среќа и тоа е тоа.
Можеше да биде еден од најдобрите ама телото не издржува. Би го чувал секако но јасно е дека неможе клубот да се потпре на него. Густо секако е добра замена.

Нето е супер како играч но и он е стакло.
Изгледа клубот решил да купува играчи строго кои се склони на повреди и таленти.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

E

enzo8

Гостин
Густо е одличен затоа и не сакам многу да ги критикувам за „коцкава“ со таленти и фрлање пари пошто на пример сега да го бараме Густо, испод 60-70м нема ни да почнеме преговори.
Со некој ќе погодат, со многу ќе промашат али засега бар по мене имаат повеќе погодоци отколку промашувања, Мудрик е единствен што двои и Петровиќ што го земаа а не им одговара на игра. Мадуеке и така и така, еве му последна шанса да се покаже.
За одбрана едино не ми се допаѓа Дисаси и Бадиашил, вториов додуша имаше многу добар старт и покажа доста зрели партии и после што му се деси не знам. Дисаси е едноставно тежок просек ама муабетот ми беше дека имаат око за талент, сега тоа што некои ментално не се дораснати за клуб како Челзи и се губат под притисок друго е. По мене единствен голем промашај за сега е Мудрик, другиве се пролазни. Од талентите зборам, Каиседо и Енцо не ги рачунам.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Што имаат осет преку 30 играчи купивме млади што еве јас барем прв пат ги слушам од тие 30 само два се погодија, другото е мачка во џак.

Го купија Густо ама ете Матсен и Хал ги изгубија, Чалоба итн за сметка на некои си што се веќе на позајмица во Стразбур.

Мудрик му треба позајмица некаде во пл, највеќе од сите да се стабилизира една сезона психички и намали притисок.
Не дека он не знае да игра или е мрза проблемот кај него што е скап трансфер и се очекува премногу и самиот тој како да сака да се покаже но да се покаже на сила и греши.

Мадуеке од друга страна е јак дриблер и идеално крило според мене но е себичен и мозок како Одои. Кога би бил тимски играч како Хазард што беше би бил супер играч.

За Чалоба и Галагер ми е жал како клубот
постапи со нив, океј вишок се не се уклапаат во системот да кажеме во наводници а јасно ни е на сите дека отидоа заедно со Хал и Матсен како жртвени јагњина за пеглање на книги, не моежеш едноставно на играч што ти е 17 години во клуб да му забраниш да користи простории за прв тим.
Стерлинг, Лукакуз Зијах заслужуваа овие не.

Осимен ако планираат да го земаат што ќе им е горилава од Атлетико?

E

enzo8

Гостин
Што имаат осет преку 30 играчи купивме млади што еве јас барем прв пат ги слушам од тие 30 само два се погодија, другото е мачка во џак.

Го купија Густо ама ете Матсен и Хал ги изгубија, Чалоба итн за сметка на некои си што се веќе на позајмица во Стразбур.

Мудрик му треба позајмица некаде во пл, највеќе од сите да се стабилизира една сезона психички и намали притисок.
Не дека он не знае да игра или е мрза проблемот кај него што е скап трансфер и се очекува премногу и самиот тој како да сака да се покаже но да се покаже на сила и греши.

Мадуеке од друга страна е јак дриблер и идеално крило според мене но е себичен и мозок како Одои. Кога би бил тимски играч како Хазард што беше би бил супер играч.

За Чалоба и Галагер ми е жал како клубот
постапи со нив, океј вишок се не се уклапаат во системот да кажеме во наводници а јасно ни е на сите дека отидоа заедно со Хал и Матсен како жртвени јагњина за пеглање на книги, не моежеш едноставно на играч што ти е 17 години во клуб да му забраниш да користи простории за прв тим.
Стерлинг, Лукакуз Зијах заслужуваа овие не.

Осимен ако планираат да го земаат што ќе им е горилава од Атлетико?

Немој после да викаш дека ние тука сме правеле кланови и драми, сега ти драмиш.
Се знае зошто се продаваат Хал, Матсен и слични, само ради тоа ПСР правило со кое му овозможува да троши дупло од таа вредност по која продал. Проста математика е и пари, се коцкаат на повеќе и тоа е тоа, никој не вика дека е исправно или правилно, ги користат правилата од ПСР. Да ги нема тие правила, верувам дека голем дел ќе добијат шанса да се покажат.
Не знам што ви е искрено со ова што секој играч од академија мора по секоја цена да е добар, ајде да видиме што кариери ќе изградат сите овие што си заминаа од кај нас млади, сега е рано да коментираме ама мое мислење е дека сите тие играчи се ист просек играчи како и што купивме. Еве го јакиот Гилмор по кој солзи се ронеа потона како брод, у Наполи ќе идел. Да не почнам да набројувам еден куп други просеци исто, освен Мусиала сите скршија кур.
Така да, ајде малце да намалиме со драми.
Идиоти се американциве и ја ги нејќам ама ни под Роман не сме користеле многу млади играчи од академија и освен Тери што остана легенда, друго е се од други клубови. Пак ќе кажам, премногу се драми.
Мадуеке бил јако крило, абе Иване, Иване.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Абрамович го правеше истово само за многу помалку пари, го напуни Витесе со наши играчи. Таквата стратегија не донесе ниту еден асален играч, тој Марко Ван Гинкел најмногу обеќаваше па игра уште во Витесе втора лига.:LOL:

Два пати по ред освоивме ЛШ за млади и на крај од таа генерација Соланке ќе искочи како најдобар, а ќе игра за Тотенхем :D

E

enzo8

Гостин
Абрамович го правеше истово само за многу помалку пари, го напуни Витесе со наши играчи. Таквата стратегија не донесе ниту еден асален играч, тој Марко Ван Гинкел најмногу обеќаваше па игра уште во Витесе втора лига.:LOL:

Два пати по ред освоивме ЛШ за млади и на крај од таа генерација Соланке ќе искочи како најдобар, а ќе игра за Тотенхем :D
Единствен пат кога имавме успех со играчи од Академија беше сезоната со Лампард кога имавме трансфер бан и пак од нив добивме само еден world class играч кој е Џејмс и он е исто injury prone. Кој друг? Пак збориме за просеци и играчи што не испуниле потенцијал.
Јас го разбирам хејтов за американциве и заслужен е зошто изгубија 2 сезони во ништо и уште немаме идентитет и регресираме во одредени аспекти ама дека они прават нешто различно од претходно и дека испуштаме не знам какви играчи од академија ради нив ми е чиста глупост.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.623
Мудрик едноставно не е професионален фудбалер, не знам што гледате во него.

E

enzo8

Гостин
Со топка сме добри, имаме идеја, флуидни.
Без топка, ужасни, во одбрана посебно, првпат играме со ваков систем на одбрана, не се научени да бркаат луѓе и научени на статична, зонска одбрана. Ќе ни треба минимум 2 месеци додека биднеме барем пристојни во одбрана, не ни очекувам добри резултати додека не научат да играат man2man одбрана и тоа е. Еве го вашиот од академија, преценет енглез што направи, лагано си го испрати Турам со шутот, со што двои он он двоецот глуп и поглуп, Дисаси и Бадиашил? со ништо.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Onoj influenserot bleskase so Dusberi Hal dzogiraa koga se razvi kontrata, plus onoj uvredeniot na nicija zemja no Kolvil e kriv, okolu Madueke normalno ke go prodadat kliloto koe edinstveno moze da probie, nikoj za zal ne bara influenser koji premnogu se trudi da stavi sto podobra slika, najverojatno negoviot PR tim ima odbrano sliki za nedelava, ali uste ovaa sezona ke go trpat slednata kako bi se probil pokraj Vilijan, Paez... Problemov okolu Madueke e sto e premnogu sebicen detsko razmisluva pak se karaa na prijatelska koj da izveduva penal, disciplina... samo zatoa zasluzil da bide staven na transfer lista. Okolu prijatelskite najmnogu pokaza Giu, Nkunku, Lavia, totalno razocaruvanje kako sekoja sezona Influenserov od Ukrajna I negoviot partner vo zlostorot penzionerov Sterling, Athletic imase dve recenici vo edna statija sea neznam dali klovnov Boehly bese citiran kade sto veli vrednosta na fudbalerive sto se kupeni pred 2 sezoni e Ista, me interesira koj so zdrav pamet bi ponudil 68m funti za influenserov ili 50m funti za penzionerov, ili 75m funti za Fofana?

Od drugite vesti 2-ra godina po red bez glaven sponzor

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Немој после да викаш дека ние тука сме правеле кланови и драми, сега ти драмиш.
Се знае зошто се продаваат Хал, Матсен и слични, само ради тоа ПСР правило со кое му овозможува да троши дупло од таа вредност по која продал. Проста математика е и пари, се коцкаат на повеќе и тоа е тоа, никој не вика дека е исправно или правилно, ги користат правилата од ПСР. Да ги нема тие правила, верувам дека голем дел ќе добијат шанса да се покажат.
Не знам што ви е искрено со ова што секој играч од академија мора по секоја цена да е добар, ајде да видиме што кариери ќе изградат сите овие што си заминаа од кај нас млади, сега е рано да коментираме ама мое мислење е дека сите тие играчи се ист просек играчи како и што купивме. Еве го јакиот Гилмор по кој солзи се ронеа потона како брод, у Наполи ќе идел. Да не почнам да набројувам еден куп други просеци исто, освен Мусиала сите скршија кур.
Така да, ајде малце да намалиме со драми.
Идиоти се американциве и ја ги нејќам ама ни под Роман не сме користеле многу млади играчи од академија и освен Тери што остана легенда, друго е се од други клубови. Пак ќе кажам, премногу се драми.
Мадуеке бил јако крило, абе Иване, Иване.
Не е драма него е чиста реалност другар.
Ти не читаш целосно и не ме разбираш што пишувам. Јас истото го кажав дека е јасно зошто се продаваат само на друг начин напишано. Но криво ми е затоа што ние потрошивме еден куп пари на никакви играчи во наводници таленти и сега продаваме наши играчи за да ги покриеме тие пари, а да не збориме дека сите тие играчи имаат по 7 години договор и ако не биде ништо ќе ги шетаме по позајмици.
Мач со две оштрици е таа дупка што ја најдоа американците.

Галагер лани ни беше најдобар играч, што гинеше на теренот. Не само јас читај што пишува фан база на социјалните мрежи.
И океј ајде да се купеше некој светска класа играч ние тие пари ги дадовме повторно на голман и напаѓач што севкупно немаат изиграни 5 натпревари за прв тим.

Абрамович се стремеше кон академија и инвестираше во неа за тоа ти зборат финалињата во лш за млади и фа купот. Значи по број и квалитет на талент од цела англија ние бевме на прво место.
Кај Абрамович се носеа и класа играчи не само талент како сега.

Развивање на млад играч пошто го спомна Гилмур ете земи го Реал за пример и Винициус. Еве погледни го како он играше кога прв пат стапна во Реал и кажи ми дали е нешто подобар од Мадуеке на пример.
Но правилно менаџирање го направи тоа што е сега.

За Мадуеке јас не напишав дека е он добро крило од светска класа. Како што е Енцо, Каиседо, Џексон играч што има талент и потенцијал но треба уште многу работа за да биде на ниво за добар светска класа играч.

Кај Мадуеке ми се свиѓа што сака да напаѓа човек со топка и игра како право крило но му фали она фудбалското.

Разлика помеѓу Чалоба и останатите штопери е што он не е платен со пари останатите се. По квалитет се исти сите исти и ако бирам играч што ќе биде замена ќе земам некој од школа а не да го платам 100 мил. Ете немора да биде Чалоба промер еве го Гилмур и Сантос.
Што ако се дадоа пари за Санрос освен што е помлад ништо друго.

И сега на 50 такви еден ќе се погодел голема работа.
На Челзи му треба квалитет друже му требаат трансфери како оние на Мурињо, Коста и Фабрегас а не Еставио и омарусон

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Ти не читаш целосно и не ме разбираш што пишувам. Јас истото го кажав дека е јасно зошто се продаваат само на друг начин напишано. Но криво ми е затоа што ние потрошивме еден куп пари на никакви играчи во наводници таленти и сега продаваме наши играчи за да ги покриеме тие пари, а да не збориме дека сите тие играчи имаат по 7 години договор и ако не биде ништо ќе ги шетаме по позајмици.
Мач со две оштрици е таа дупка што ја најдоа американците.

Галагер лани ни беше најдобар играч, што гинеше на теренот. Не само јас читај што пишува фан база на социјалните мрежи.
И океј ајде да се купеше некој светска класа играч ние тие пари ги дадовме повторно на голман и напаѓач што севкупно немаат изиграни 5 натпревари за прв тим.

Абрамович се стремеше кон академија и инвестираше во неа за тоа ти зборат финалињата во лш за млади и фа купот. Значи по број и квалитет на талент од цела англија ние бевме на прво место.
Кај Абрамович се носеа и класа играчи не само талент како сега.

Развивање на млад играч пошто го спомна Гилмур ете земи го Реал за пример и Винициус. Еве погледни го како он играше кога прв пат стапна во Реал и кажи ми дали е нешто подобар од Мадуеке на пример.
Но правилно менаџирање го направи тоа што е сега.

За Мадуеке јас не напишав дека е он добро крило од светска класа. Како што е Енцо, Каиседо, Џексон играч што има талент и потенцијал но треба уште многу работа за да биде на ниво за добар светска класа играч.

Кај Мадуеке ми се свиѓа што сака да напаѓа човек со топка и игра како право крило но му фали она фудбалското.

Разлика помеѓу Чалоба и останатите штопери е што он не е платен со пари останатите се. По квалитет се исти сите исти и ако бирам играч што ќе биде замена ќе земам некој од школа а не да го платам 100 мил. Ете немора да биде Чалоба промер еве го Гилмур и Сантос.
Што ако се дадоа пари за Санрос освен што е помлад ништо друго.

И сега на 50 такви еден ќе се погодел голема работа.
На Челзи му треба квалитет друже му требаат трансфери како оние на Мурињо, Коста и Фабрегас а не Еставио и омарусон

Мислам дека никој во фан клубов не го знае правилно името на новајлијата од Атлетико, освен Дноев наравно :pos:

Мадуеке неможе да биде врвно крило никад, некад има еден на еден он враќа назад топка. Кога има двајца фудбалери пред себе он иде да пробие. Незнам за вас ама мене нс живци ми иде, многу неинтелигентно ќумбе.

E

enzo8

Гостин
Ондак ти живееш у некоја друга реалност, можда виртуелна.
Абрамович го болело курац за академијата, човекот си сакаше титули и престиж и тоа достави. Академијата беше за да се продаваат играчи и прават пари, истото што и сега се прави, ништо ново, ништо посебно.
Со Галагер, фудбалски не губиме ништо посебно и незаменливо, океј е трча и е борбен ама што нуди друго? Си извадија пари за него и тоа е. Најдобар беше затоа што системот беше бозибозук и едино на него му одговараше пошто трчаше на секоја топка како питбул пошто мастермајндот на клупа немаше никаква тактика и систем освен трчање и пресинг.
Винициус не е дете од школа на Реал, не знам што се губиш сега, го платија солено исто како и ние што правиме, едина разлика е што тоа е Реал, најуспешниот клуб во светот и најдобро менаџиран и го развија како треба. Значи истата тактика како нас само што они имаат боља егзекуција.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Direct od klubot info

Direct od agentot

Ovoj biznis veke pocnuva da mi se dopagja ne dozvoluvaat uzeni

Okolu transferi na dokazani igraci kako sto se kupuvaa kaj Abramovic toa moze da se sonuva samo, imase info of tvorni od Athletic deka planot ostanuva ist se kupuvaat igraci ne postari od 25 godini.

Oh boy....

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Direct od klubot info

Direct od agentot

Ovoj biznis veke pocnuva da mi se dopagja ne dozvoluvaat uzeni

Okolu transferi na dokazani igraci kako sto se kupuvaa kaj Abramovic toa moze da se sonuva samo, imase info of tvorni od Athletic deka planot ostanuva ist se kupuvaat igraci ne postari od 25 godini.

Oh boy....

Осимен се кува.. :D

Стварно немаше поента да се носи тенеќево кога веќе го земаа Гуи. Ако веќе носат шпиц треба да е некој бољи од Џексон(Осимен)

Kajgana Shop

На врв Bottom