а уствари според братот Џони, фората е детето да се ошути максимално како кај истото би се ојачале некои рефлекси и убедувања.Некој мисли дека со добро име среќа и правец ќе му даде на детето а некој гледа да му остави милиони/милијарди па го крсти XW123-007...секакви луѓе име.
а уствари според братот Џони, фората е детето да се ошути максимално како кај истото би се ојачале некои рефлекси и убедувања.
Рагнар секој втор се вика на Исланд. Лејм.Што фали на Тор? Ако во животов имам уште еден син, ќе се вика Рагнар.
Мирко и Славко се институција.Рагнар секој втор се вика на Исланд. Лејм.
Исто како у словенскиов свет што секој втор се вика Славко, Славен, Славомир, Славољуб, Славе.
Интересно и егзотично е тоа што е ретко
Иако немам деца, би споделил една случка за кога дојде ред како кум да кажам име.
Другарот на кого сум му кум, никако не ми кажуваше дали имаат некоја желба со жена му за име. Без предходно да се договараме, или он да кажува кои имиња му се допаѓаат уз муабет, јас напишав неколку имиња на еден лист, меѓу кои прво и кое најмногу ми се допаѓаше беше Мила. Вечерта кога се роди ќерка му, седнати, запиени, весели, јас кажувам дека ќе се вика Мила, жена му пуштена на камера на Месенџер од болница, слуша, и го врти пред сите нивното ливче на кое они си пишувале имиња кои им се допаѓаат, прво кај нив и најголема желба им било Мила.
Можеби и на некој друг ова му се десило, па не е нешто многу посебно, ама за мене остана како еден битен момент, и како универзумот/Господ/што и да е, сакало тоа дете да се вика Мила.
Интересни се тие моменти, кога предоредено е така да се вика детето, па ти што сакаш направи, ќе испадне како што треба.Моето име е дадено по истиот начин. Во моментот кога татко ми оди да го праша кумот за име, мајка ми му звони и му кажува дека избрала име. Кумот го дава списокот со имиња на татко ми и guess what? Истото име го имало таму.
Синхрониситет што би рекол Јунг.....иначе на темава да не биде само говна јадење, иако е тотално небитно. Име кое го сакам за машко дете е Горан, Давид, Драган, Тони, Петар и т.н. оние нордиските не фала, доволно е моево YngvarrИнтересни се тие моменти, кога предоредено е така да се вика детето, па ти што сакаш направи, ќе испадне како што треба.