- Член од
- 17 септември 2019
- Мислења
- 75
- Поени од реакции
- 72
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
treba toj formular. So toa deklarirash vo koi zemji si zhiveel vo poslednite 10 godini. Mislam deka ako si vo MK samo treba prazno da go ostavish. I da se potpishesh vo konzulatot.Здраво екипа,
утре сум на интервју и сам си ги средувам документите, сакам да ве прашам во едната декларација кај народност дали да пишам северно македонец или бугарин и дали е потребна оваа декларација и што би требало да напишам ?
Прегледај го приврзокот 424607
Кога беше на интервју? Со какви документи?Утре ќе го зимам државјанството во конзулатот во Битола, дали знае некој каква е процедурата натаки, со Леге 6 (Софија) адресата ќе се пријавам.
Знае ли некој како е понатаки процедурата за колку време се изработува ЕГН?
Zdravo kolku vreme se ceka na ovoj status
[/QUOTE
Kogaa bese na intervju ?
[/QUOTE
Kogaa bese na intervju ?
Kogaa bese na intervju ?Zdravo kolku vreme se ceka na ovoj status
[/QUOTE
Kogaa bese na intervju ?
27.08.2021Автоматски споено мислење:
Автоматски споено мислење:
Kogaa bese na intervju ?
27.08.2021 BitolaАвтоматски споено мислење:
Kogaa bese na intervju ?
27.08.2021 BitolaАвтоматски споено мислење:
Kogaa bese na intervju ?
Mislam deka e podobro da ne se otkazes i da chuvas nemas maka neka stoj.Здраво,
бидејќи добив германско државјанство, сакам да се откажам од бугарското (немам потреба од три државјанства). Дали некој е запознаен со процедурата, ако има тука посредници или можи да ми предложи посредник, ме интересира кои документи, колку долго се чека и колку би чинело истото.
Фала
Зависи од к'сметот и брзина на работа на комисиjата од прилика 1-2 години. Моментално oд задолжителна на финална се околу преписка 3000 од 2022 година, а од финална на положително/дополнителна се околу преписка 1060 од 2022Da li neko zna kolko se ceka na promenu ovog statusa
- Образувана преписка N:****/2024/06.02.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.