Бодибилдинг суплементи

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Voda pies isto,nema nisto posebna razlika nitu potreba vo pienje odpojke voda koga koristis kreatin. Pies 5gr. posle trening ili pred trening ili mozes 5gr pred i 5gr odma posle trening.
Voda pies 3-3.5L na den zavisi od potrebata.
Kreatinot samo zadrzva voda intramuskularno i nisto pojke. Mozes da si zemes Createn ili Creatin Etil Ester bezvoden kreatin koj ne zadrzva voda.
Проблем е што многу малку вода пијам 1.5-2.5л max :)

Член од
22 август 2018
Мислења
196
Поени од реакции
81
Дали и колку l carnitine помага во топењето масти? Дали е добро да се пие истовремено со креатин?

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.513
Дали и колку l carnitine помага во топењето масти? Дали е добро да се пие истовремено со креатин?
Ако си на добра диета со солидна исхрана карнитин би ти поможил полесно да ги издржиш тренинзите,ќе имаш поќе енергија и издржливост и со то трошиш повеќе калории. Не се наслонувај на него пошто самиот по себе не е таков топач како што очекуваме но сепак помага. Нешто појако има на пазарот Fat Burn Black. Доста го фалат.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
За fat loss не помага, за fat burning може да помогне но не знам колку е видлив ефектот...
Ако си на лето диета или на low carb-high fat па со тоа све оди во масно ткиво може да се проба...а ако не нема некоја логика да земеш л-карнитин...

Јас л-карнитин би зел ако следам некоја од горе наведениве диети+сакам да го извадам максимумот ...а при тоа пазам на исхрана,спиење итд 10/10 инаку што знам не би земал.

@martin01 за овој fat burner што го спомна истото важи само тој што има и други супстанци со ефект како л-карнитин
+ b vitamini
+ kofein
+ некои appetite suppressant
како и други амино киселини кои даваат чувство на расположение итд.

Па кога ке сумираш
Ова би ти дали енергија,задоволство и расположение со што се големи шансите да јадиш помалце и да ослабнеш од помал внесв на калории.
Само би напоменал дека и овој би го препорачал или би имал поголем ефект ако исхрана е low carb- high fat.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.700
Поени од реакции
11.517
Тогаш која е поентата да се пие, секако знам дека нема да се стопат мастите без диета.
Мислиш ли дека и Fat Burn Black нема ИЧ да помогне?
Па нема поента, ама веќе кога праша да ти одговорам на конкретното прашање.
За fat burn black не сум чул, ама јас никогаш не би одел со “топачи на масти”. Сум пробал, ништо специјално.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
Предлог сурутка со некој овошен вкус, овошен јогурт, нешто слично, ама кое сте го пробале и било вкусно, и не било преблаго.

Член од
10 февруари 2012
Мислења
18
Поени од реакции
4
Со упат од ендо (хипогонадизам) се изнашетав по апотекиве во потрага по Тестостерон Депо (ампули), консензус е дека ги немало некое време и немаат идеја дали ке ги добијат. Ендо вели дека и на клиника се без залихи. Сега гледам дека и србија е дефицитарна. Некоја препорака каде би можел да најдам, а очигледно ке сум долгорочен корисник :\

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Со упат од ендо (хипогонадизам) се изнашетав по апотекиве во потрага по Тестостерон Депо (ампули), консензус е дека ги немало некое време и немаат идеја дали ке ги добијат. Ендо вели дека и на клиника се без залихи. Сега гледам дека и србија е дефицитарна. Некоја препорака каде би можел да најдам, а очигледно ке сум долгорочен корисник :\
Што пoточно ти предизвикало хипогонадизам....
Ако веќе земаш тестостеронот депо а не е од аптека/клиника/болница гледај да ги има сите "нишани"...
Kако и да е ова би го оставил како последна опција.

Член од
10 февруари 2012
Мислења
18
Поени од реакции
4
Што пoточно ти предизвикало хипогонадизам....
Ако веќе земаш тестостеронот депо а не е од аптека/клиника/болница гледај да ги има сите "нишани"...
Kако и да е ова би го оставил како последна опција.
Pricinitel se zauski i posledovatelen Ohrit. Pocesta pojava otkolku sto mislis kaj nas, retko opravuvana klinicki iako ima dozivotni posledici. Gi ostavaat taka hipogonadalni da se obesat na granka od depresija ako me sfakjas.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Значи паротитот те доведе до орхит (воспаление на тестисите ако разбрав добро ), а тоа може да да влијае на способноста на тестисите да не произведуваат тестостерон во некои случаи....
Епа не знам што да ти речам @bijons можда знае повеќе...за тука..
Или ако имаш некој странство да ти пушти ако може некако ако е тоа изводливо за тоа прашај го @Kadaif...

Член од
10 февруари 2012
Мислења
18
Поени од реакции
4
Значи паротитот те доведе до орхит (воспаление на тестисите ако разбрав добро ), а тоа може да да влијае на способноста на тестисите да не произведуваат тестостерон во некои случаи....
Епа не знам што да ти речам @bijons можда знае повеќе...за тука..
Или ако имаш некој странство да ти пушти ако може некако ако е тоа изводливо за тоа прашај го @Kadaif...
Ednostavniot terapevtski pristap bese klomifenska monoterapija, veke godina ipol. Ali hormonalnata slika i kontra efektite koi gi osekjam si povlekoa promena na terapijata. (orhitot sozdava delumna atrofija na "kralskite dijamanti", na edniot vo mojot slucaj...pa verojatno i zatoa klomifenot ne moze da si ja ispolni celosno svojata rabota preku stimuliranje na luteniziracki hormon. Orhitot napravil desantna akcija dole. A da ne zboram za zamateniot vid od klomifenot...

Inaku fala ti mnogu za preporakite! A i ping do Galenika da ne go tapavat

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Значи паротитот те доведе до орхит (воспаление на тестисите ако разбрав добро ), а тоа може да да влијае на способноста на тестисите да не произведуваат тестостерон во некои случаи....Епа не знам што да ти речам @bijons можда знае повеќе...за тука..

... мој совет, гледајте го видеото до крај!!!

testosteron_depo_galenika.jpg

1 ампула 250 мг/ 1 мл,

„ Тестостерон Депо Галеника“
е анаболичен стероид кој често се користи во бодибилдингот за зголемување на мускулната маса и сила, депото на тестостерон е синтетичка верзија на машкиот хормон тестостерон и може да се користи во форма на инјекции или таблети.

...во бодибилдингот, обично се користи како дел од циклус на стероиди, а дозата може да варира во зависност од индивидуалните потреби и цели, така да Testosterone Depo Galenika може да помогне да се зголеми нивото на слободен тестостерон во телото, што може да ја зголеми синтезата на протеините и да го забрза закрепнувањето после тренинг, може да помогне и во намалување на телесните масти и да ја подобри густината на коските.

... како и сите стероиди, акумулацијта на тестостерон може да има сериозни несакани ефекти како што се гинекомастија, намалување на тестисите, акни, зголемен ризик од кардиоваскуларни болести, зголемен ризик од рак на црниот дроб и бубрезите и нарушувања на расположението, вклучувајќи депресија и агресија.

... затоа тестостерон секогаш треба да се користи под надзор на лекар и со внимателно следење на несаканите ефекти инаку употребата на депо тестостерон не се препорачува за секого, особено за адолесценти или луѓе со одредени медицински состојби, како што се рак на простата, срцеви заболувања или проблеми со црниот дроб или бубрезите.

...дефицитарен е брендот и јачината само за една ампула т.е. фирма Галеника и една ампула од 1 мл има 250мг Testosterone (enanthate), но кај нас моментално ја има во јачина на една ампула од 1г/4 мл Testosterone (undecanoate) т.е. како 4 ампули од 250мг х 4 во една инјекција што е месечна доза на Небидо дали од Shering, дали од Bayer се разликува само како ампула /вијала, а јачината е иста.

nebido-1000mg-amp.jpg

...цената е околу 100 Е за една ампула од 1г/4мл да се купи со сопствени средства, месечна доза, инаку е на позитивна листа на лекови за болничко лекување и најчесто го препишува специјалист уролог и го има во сите здравствени болнички установи како Небидо вијала или ампула.

nebido-1000mg4ml-solution-for-injection.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom