А што праиме со оние шефчиња, менаџерчиња, директорчиња, управничиња кои истотака работат за плата во државната фирма или акционерското друштво, кој кур им е па на нив што изиграваат господ бог, глумат шерифи, се осеќаат повикано они да одлучуваат дали ти ќе работиш или не, курчала гнасни, а на главен состанок таму кај највисоките директори со главата у земја и да да да да да да само кажуваат. Гзолижачи мртви па си зимаат за слобода они да го кажат тоа ако ти се работи работи, ако не иди си. Да ти ебам и жена и мајка.
Милион пари се вртат пред очи, се троши на секакви глупости, ситници потребни и непотребни, спомни му за плата очите ќе ти ги извади ко од сопствен џеб да ги дава. А уствари се што треба да напраи е на состанок да каже дека неговите работници се незадоволни и работата не движи пошто не се доволно платени и бараат покачување.
Али голем дел од ваквите шефчиња се пички и гледаат својот гз да си го заштитат, што има да влага тој у конфликт со директорот за извесен Раде што ринтачи доле у погон? Го заболе кур. Бонусот он ќе си го лапне, на состаноци ќе се гордее и курчи како он ја штеди фирмата и работи со минимум работници.
Па и со тој К-15 што се научиле да се фалат, ејјј што сакате бе поголема плата па К-15 30к зимате. Ооооо мртва мајка у пичка да ти ебам твоја јас, од џеб ли ми го даваш ти тој к15 или од што многу ме сакаш свињо мртва, државата ти налага и ти дава пари да исплаќаш к15 не глуми црвен крст.
И за одморите што вика Стекот, да ти е срам да побараш одмор, ќе ти рече ејј каде бе сеа најде па глеаш дека е гужва нема кој да работи. Ххаха па ја ли сакаш да ти работам и за тој што го нема? Па мора ли 15 дена одма, па мора ли вака па мора ли така. Да бе друже мора, цела година работам, сакам 15 дена да идам на одмор да не ве глеам цел месец. Мои се тие денови, законски све како што треба ќе ти пријавам ќе ти искуцам барање, кој те ебе. И следните 10 дена што ми остануваат на зимо-пролет ќе си ги користам по 2 пати.
Едно не, не ти давам 15 дена одмор, еве ти 7 и враќај се на работа нема кој да работи, секундарно јаде боловање ради психички замор, 14 дена.