еве ти ги Хутите, што им фалиЕден куп од „Евреите“ се доселени од бившиот СССР.
Инаку Иран ефикасно делува со проксијата, РФ се премногу „со ракаваци“ во однос на западните. Треба да направат прокси, некои таму ликови како Стрелков да се прогласат за „бунтовници“ као независен фактор во војната, и покрај Украина да почнат да ги напаѓаат НАТО асетите како Риперите и бродовите во Црно море. Пошто кога Украина како западно прокси напаѓа бродови, и/или руски асети внатре во РФ, тоа дефакто е западот кој ги напаѓа Русите. Следствено со активирање свое прокси РФ не преминува ниедна граница која веќе не е премината (уште во 2014-та).
Автоматски споено мислење:
ме боли кур за изјавиве на Евреиве дали се екстремистички или не
еве ти ги Хутите, што им фали
одлично прокси
Се сомневам дека такво нешто сум рекол.Како што рече оној Хјуман, акцијата на САД против Хутите била успешна.
исто рече и за Афганистан, кај што им дропнаа милиони опрема на ТалибанитеСе сомневам дека такво нешто сум рекол.
Лол, не.исто рече и за Афганистан, кај што им дропнаа милиони опрема на Талибаните
eвеЛол, не.
Последните непријатели на САД се Талибаните и Хутите. Ни на едно од тие две места САД воената цел не ја исполнија. Афганистан не е демократија, таму се вратија на власт Талибаните, а западните бродови сеуште не можат лабаво да пловат низ Суец.
немало закани беВоените цели ги исполнија перфектно. Промашија со градењето држава или сојузник или што и да мислеа во АВганистан. Хутите се проблем на С. Арабија, за делот со бродовите, тоа не е завршено. Бродовите без проблем поминуваат низ Суец, нема таму закани.
Што не ти е јасно?eве
немало закани бе
Види која е датата на писанието твое и после види после тоа на кои дати што све се дешаваше у Црвено море.
За кој курац се вложува во војна, инвазија, интервенција?Што не ти е јасно?
Воените цели Американците беспрекорно ги остварија.
Политичките не.
Суец немал проблеми од војната со Израел во 60тите.
Не знам што не е јасно.
Добро, читаш што пишува?
Па кој збори дека има проблеми у Суец бе?Суец немал проблеми од војната со Израел во 60тите.
Не знам што не е јасно.
Има повеќе начини да се остварат политичките цели.Да се остварат политички цели
Пиша дека им е успешна акцијата и у Јемен и у Афганистан..
И никаде немам пишано дека целите им се остварени во Јемен.
Дали ти тоа 3-4 пати се обидуваше да ме навлечеш да пишам дека сум во контрадикторност само да паднеш вака мизерно нечитајќи 2 основни реченици?
Токму тоа го пишав и јас.Пиша дека им е успешна акцијата и у Јемен и у Афганистан.
ох, ох, знам, само воениот дел им бил успешен.
Кој го боли кур дали некој сегмент од операцијата во Афганистан, Јемен или Сирија бил успешен, кога целите не се исполнети?
Во Сирија не успеаја, тоа е факт, иако Сирија е сеуште во војна и е поделена и крајниот исход сеуште не се знае. Засега не е на страната на Американците.Поентатa беше дека на Американците у задње време не им иде. Ни у Сирија успеаја тоа што сакаа, ни у Афганистан, ни у Јемен.
Не знам што значи тоа - не се ни трудат.А за Јемен имам пишано во другата тема, не се ни трудат, бидејќи го користат Јемен како адут во ...
Хаха значи каков демагог си, просто е неверојатно да те чита човек.... Можеле низ суецкиот канал да пловат, друга работа било тоа што не можеле да продолжат низ Аденскиот залив до Арапско море и Индијски океан.Ти пиша дека Западните бродови не можеле да пловат низ Суец, што е сосем погрешно.
Можеби си мислел на протокот Аден, ама од Суец до Аден има огромна разлика. Не можам да знам која ти е шифрата за Аден.
...
Дали ти тоа 3-4 пати се обидуваше да ме навлечеш да пишам дека сум во контрадикторност само да паднеш вака мизерно нечитајќи 2 основни реченици?
Сериозно веруваш дека САД не можеле да ги преебат козоебачите во Јемен или дека во Авганистан туку така оставија оружје? Кога сакаат нешто, односно да остварат некоја цел, доволно е да погледнеш што им направија на Ирак и Либија и на што све се спремни.Не знам што значи тоа - не се ни трудат.
Знам дека надигнаа бродови од 35 земји*, во операција која траеше 7 месеци и која кошташе многу. На пример: