MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Регистрирани РТС 1, 2 и 3.

Истиве канали пред некоја година беа регистрирани но тогаш не ги пуштија во понуда веројатно дека ќе треба да се затемнуваат често. Моментално РТС емитуваат Вимблдон а ќе ја емитуваат и олимпијадата.

Ајде да видиме дали овој пат решени се да ги пуштат.

И да ги пуштат пола ден треба да се затемнети. Не знам која е логиката пола ден темници да гледа некој. Плус Wimbledon оди на СК, што значи теоретски шанси нема да оди на друг канал паралелно тука.

И да ги пуштат пола ден треба да се затемнети. Не знам која е логиката пола ден темници да гледа некој. Плус Wimbledon оди на СК, што значи теоретски шанси нема да оди на друг канал паралелно тука.
Си пишува на програмската шема што се би требало да се затемнува

Тоа се странски филмови, странски серии, странски анимирани серии, некој српски серии, преноси на спорт, пренос на концерти како што е моментално Егзит фестивал и уште некој други содржини.

Ќе видиме ако пуштат колку од цела програма ќе се затемнува и колку затемнувањето им се исплати да го прават цело време.

Последно уредено:
neka gi pustat...pa ke ke vidime ...neka zatemnuvatt sport,ama ima tolku mnogu zabavni emisii, filmovi i serii od nivnata bogata produkcija ,kvizovi, dokimentarcni emiisi, utrinski emisii...ke vidime

neka gi pustat...pa ke ke vidime ...neka zatemnuvatt sport,ama ima tolku mnogu zabavni emisii, filmovi i serii od nivnata bogata produkcija ,kvizovi, dokimentarcni emiisi, utrinski emisii...ke vidime

Ги имам во локален оператор. Ни филмови ќе гледаш, ни па серии од нивната "БОГАТА ПРОДУКЦИЈА" :)

И Телеком верувајте е свесен дека треба да затемнува РТС 1, 2 и 3. Колку им се исплати тоа да го прават секој ден не знам стварно тоа ќе видиме.

Регистрирани РТС 1, 2 и 3.

Истиве канали пред некоја година беа регистрирани но тогаш не ги пуштија во понуда веројатно дека ќе треба да се затемнуваат често. Моментално РТС емитуваат Вимблдон а ќе ја емитуваат и олимпијадата.

Ајде да видиме дали овој пат решени се да ги пуштат.

Da ne bidat vo dopolnitrlen paket ?

Нема смисла да пуштаа канали кои пола ден би биле во Темници. Малтретирање и за нив и посебно за корисници кои немаат корист од црни екрани

Приметив наместо Arena Sport 4 се емитува Arena Sport Premium 1. :icon_lol:

Што се дешава со арена каналите ?

Што се дешава со арена каналите ?
Цело време врти Arena Premium 1 еднаш на Аarena Sport 1 па по неколку часа и на Arena Sport 2 и така сите.
Не е проблемот до нашиов оператор Tелеком туку од Arena Sport и од кај што земаат Телеком сигнал за каналите.

Овие денови очекувајте 4к и можеби уште нешто поврзано со Олимпијадава.
1000006996.jpg

Овие денови очекувајте 4к и можеби уште нешто поврзано со Олимпијадава.
Прегледај го приврзокот 424687
Исклучително на Магента ТВ ресиверите, бидејќи Max TV не подржува 4К резолуција, туку само HD 1080i резолуција.
Доколку на вашата локација има техничка можност за оптика или VDSL ќе добиете Магента ТВ, во спротивно со ADSL/4G/Hybrid останува Max TV платформата. Ко ќе заменат бакар со оптика на тие места, ќе има Магента ТВ да си земите, до тогаш Max TV.
Кај тебе ако не грешам имаш ADSL што значи дека треба подајте барање станарите на зградата потписи до Телеком за да имате оптички интернет, до тогаш ќе сонувате само за 4К резолуција.

Исклучително на Магента ТВ ресиверите, бидејќи Max TV не подржува 4К резолуција, туку само HD 1080i резолуција.
Доколку на вашата локација има техничка можност за оптика или VDSL ќе добиете Магента ТВ, во спротивно со ADSL/4G/Hybrid останува Max TV платформата. Ко ќе заменат бакар со оптика на тие места, ќе има Магента ТВ да си земите, до тогаш Max TV.
Кај тебе ако не грешам имаш ADSL што значи дека треба подајте барање станарите на зградата потписи до Телеком за да имате оптички интернет, до тогаш ќе сонувате само за 4К резолуција.
Има во мојава зграда за А1 оптички кутии пред секоја врата ама не знам дали има за Телеком.

Ни даваа понуда од А1 оптички и татко ми не сакаше да се буши пред врата тогаш. Сака он да биде средено и внатре во станот исто кутија за рутерот и приклучоците во рутер и отпадна за наредно некое правење договор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom