- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.799
- Поени од реакции
- 3.887
Тоа што они го прават искрено не ми смета многу, зошто некој големи очекувања да имам од втора,трета, четврта генерација "елита", искрено немам. Али тоа што ми смета најмногу се нивните "подржувачи" кои малтени си имаат поделено сценарио помеѓу себе "Ние сме патриоти - Ние сме Европјани" и они се тоа само кога се во опозиција. Кога се на власт тогаш се станува релативно, не е толку многу важно итн ...Ја очекував барем да се глуми некоја скромност некое време. Овие влегоа од одма во вмро- 2013 mode , со целото тоа курчење што ги красеше.
За на Ковачевски ќерката до клетви ја донесоа работата кога ја понесе во Рим.
згрешил човекот па решил да се испарви, вие па одма мани да се најдвело, луѓе сме, се дешава да се згреши
Во некои ситуации ни човеков не знае кај тера, ама ајде ќе му дадеме шанса...
Врска нема ова, типична комуњарска хистерија за секакви глупости, како пред 7-8 години кога хистеришаа за секакви глупости. Едноминутно молчење за жртвите од Сребреница има со години уназад, ни некој се пожалил досега, ни некој се загрижил за секуларноста, ама на комуњарите баш сега им засмета.Шиптaрите да држеа молитва во Собрание за време на СДС, "патриотите" ќе глумеа загрижени за Македонија со недели, Алфа 24/7 ќе тераше емисии, ќе имаше прес-конференции. Али сега кога се на власт одеднаш тоа и не е толку многу страшно.
А зошто па да не. Што ќе ти е бугарско кога имаш германско. Само тешко дека Бугарија ќе кажува кои се се откажале од нивното државјанство. Ќе кажат само бројка и ништо повеќе. А од каде се родум, тешко. А стоте илјади државјанства ќе си ги зборат и понатаму.Со новите закони на Германија,да тоа е точно дека ќе може но ме интересира од агол на Македонец кој се пишува за етнички Бугар со цел да земе пасош дали понатаму во иднина би ја корегирал таа грешка и би го поништил бугарскиот пасош и би го повратиле матичен македонски пасош.
Ако и само еден државен денар е потрошен на син му.....треба да си даде оставка. Јас несакам да живеам во таква земја. Треба Мицко да излези и да кажи кој и како го купил авионскиот билет на син муПа добро бе, и синот ли зема да го шета на екскурзијата низ САД. До таму ли дојдоа мршојадциве политички...
Од сиромаштијата само нека зимаат. Карма ис а бич.
Го едитирал Република Македонија, а името што му го пишал Доланд ко да има дислексија, не го едитирал.
Ова како оној скечот немој бате доста не ме брани веќе, само во случајов не ми помагајКога ќе отиде наш министер н скијање у Бугарија и тогаш ќе му се јави американскиот амбасадор и ќе му каже - Више коа си у Бугарија, тркни до Софија и посети го у болница овој што го истепаа.
Е тоа не е мешање у внатрени работи, него помагање.
![]()
Агелер: Не се мешаме, помагаме - МКД.МК
Прашана за изјавата на премиерот Христијан Мицкоски дека станува пракса амбасадорите да се мешаат во внатрешните работи земјата, таа вели оти се надева дека не мислел на неа. „Нашата намера никогаш не е да се мешаме. Отсекогаш наша намера било да ве поддржиме. Одлуките кои се носат во...mkd.mk
Кога ќе отиде наш министер н скијање у Бугарија и тогаш ќе му се јави американскиот амбасадор и ќе му каже - Више коа си у Бугарија, тркни до Софија и посети го у болница овој што го истепаа.
Е тоа не е мешање у внатрени работи, него помагање.
![]()
Агелер: Не се мешаме, помагаме - МКД.МК
Прашана за изјавата на премиерот Христијан Мицкоски дека станува пракса амбасадорите да се мешаат во внатрешните работи земјата, таа вели оти се надева дека не мислел на неа. „Нашата намера никогаш не е да се мешаме. Отсекогаш наша намера било да ве поддржиме. Одлуките кои се носат во...mkd.mk
Некои го употребуваат тој назив кога сакаат да навредат или омаловажат некого.Зошто поддржувачите на сите антимакедонски потези на претходната власт се нарекувани цобиња? Од каде дојде тоа цобе и цобиња? Често го читам, навистина ме интересира како и зошто почнаа така да ги викаат?
Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk
Италијанците за предавник го користат името Фредо по филмовите Кум, кај нас пандан на Фредо би требало да биде Коте.Некои го употребуваат тој назив кога сакаат да навредат или омаловажат некого.
Неговата употреба не гледам дека има политичка конотација. Го употребуваат во секакви прилики.