Сакам да обновам т.е да направам нов договор (тв+нет) со телеком кој сега ми трае до декември. Прашав телеком и вака ми одговорија:
-Ве информираме дека договорот за Доверба 24 може да се обнови по изминување на важноста или најмногу 6 месеци пред завршување на договорот
Дали ова значи дека може да се направи нов договор минимум 6 месеци пред истек на стариот?
Сакам да обновам т.е да направам нов договор (тв+нет) со телеком кој сега ми трае до декември. Прашав телеком и вака ми одговорија:
-Ве информираме дека договорот за Доверба 24 може да се обнови по изминување на важноста или најмногу 6 месеци пред завршување на договорот
Дали ова значи дека може да се направи нов договор минимум 6 месеци пред истек на стариот?
Разбирам дека можеби им е законски да мора да имаат задолжително само накедонски и албански но добро е да има и други преводи затоа што живеат, доаѓаат и работат во Македонија и албанци, срби, хрвати..
Официјални јазици во Македонија се 1. Македонскиот Јази 2. Албанскиот јазик.
Тие преводи и треба/мора законски да ги има на странски канали.
Сите други опции се изборни, и реално се трошок којшто ниту еден оператор не е приморан да ги прави. Затоа и само тие преводи се во 99% од случаите достапни.
Тоа кој доаѓа да работи тука, кој доаѓа на гости или било што е тотално небитно.
Земји како Хрватска, Бугарија и Грција на пример што се и во ЕУ и со стотици иљади туристи секое лето имаат само свој превод на каналите, пример хрватски, бугарски, грчки итн.
Ниту една држава не ти нуди 2,3,4 преводи по дифолт, турист си таму или дојден си таму, ќе играш по нивни правила. Битно е сопственото население а не тој што дошол да прошета или да работи тука.
кај нас бидејки и Албанскиот јазик е внесен веќе како официјален јазик затоа имаме два преводи - така мора.
Не знам дали ќе ти го дадат вториот рисивер во салон, можеби ќе ти го дадат, а можеби не.
Не знам кои им се правилата за новата опрема за новата Магента ТВ платформа.
Можеби ако им кажеш дека дома имаш подготвена инсталација и дека знаеш како самостојно да ја поврзиш и конфигурираш опремата, ќе ти дадат рисивер во салон.
Во спротивно ќе треба да поднесеш барање за втор рисивер и ќе треба да чекаш да дојде техничар за да го намести уредот.
И да, за вториот рисивер никогаш не се плаќаше дополнително за MaxTV, а истото важи и за Магента ТВ.
Единствено за MaxTV наплаќаа еднократно 990 денари за вториот рисивер, но и тој еднократен трошок го укинаа поодамна.
Мислам дека не се дозволува сам да подигнеш.
Имав проблем со 1 ресивер и отворив налог за замена, сеуште не сум на новата платформа.
Ми се јави екипата и понуди да отидам во продажен салон, да поднесам барање за да ми стават Магента Тв - одбив.
Морав да чекам да дојде екипа за да ми замени ресивер.
Бидејки не ми е проблем сам да си наместам се повеќе ми одговараше јас лично да заменам, разговарав и со агент и со екипата што ми се јави - тоа не е можно. Мораше екипа да дојде и да ја направи замената - што и го направија реално доста брзо нема збор за тоа.
Таква си е политиката на фирмата најверојатно, може да има и некој измени но не знам, моето искуство е вака.
Ми се јави чуден проблем на МаксТв, на сите канали има црна позадина без звук, а уредно си ја пишува програмската шема, но не можам да враќам програма од видеотека, ниту пак да гледам нешто. Е сега не сум пробал со ресетирање пошто имам сопствен распоред на каналите и не сакам да го изгубам. Има ли некоја можност да го решам ова, без да ѕвонам во Телеком?
Ми се јави чуден проблем на МаксТв, на сите канали има црна позадина без звук, а уредно си ја пишува програмската шема, но не можам да враќам програма од видеотека, ниту пак да гледам нешто. Е сега не сум пробал со ресетирање пошто имам сопствен распоред на каналите и не сакам да го изгубам. Има ли некоја можност да го решам ова, без да ѕвонам во Телеком?
Немам буџет, сега имам само нет М пакет и сакам само да додадам тв исто да е М пакет..а договорот ми е до декември затоа прашав дали може сега. Исто добив маил од телеком дека може и ќе ми се јавеле за договорот.
My husband and I are planning to upgrade our router to maybe WiFi 6. Thanks for sharing your feedback. But do you have any bad experiences with your WiFi 6 router? I've heard it can improve my WiFi speed and reduce congestion and lag, which I believe is perfect for online gaming, but I'm not sure yet if it's really true. Btw, I have these WiFi 6 routers on my list https://www.tp-link.com/ph/wifi6/ . I need to know if you guys have tried any of these.
Засега не можам да се пожалам на ништо во врска со интернетот. Брз е и многу стабилен. Немам тестирано како се снаоѓа со онлајн гејминг, ама има прилично низог пинг, така што претпоставувам дека е добар, ако не и одличен за таа намена.
Рутерот е како овој на сликата и мене ми следуваше со самото склучување на договорот со Телеком. Засега имам само позитивно искуство.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.