Turkish Airlines Euroleague 2023/24

Кои тимови ќе стигнат до четвртфиналето (максимум 8 можни одговори)?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Не е за Реал нормално, ова ќе му биде тек втора сезона у Евролига. Ќе го видиме сега у нов клуб. По профил и карактеристики би требало добро да се уклопи у тимов што го скапа Звезда, али исто требаше и Нејпир лани, па бидна што бидна. Не сакам ни да се присетам :D

Инаку Вилдоза иде од Пао у Олимпијакос. Баш ме интересира дали ваму ќе добие поголема шанса од Барцокас. Атаман не го мирисаше ич. Добар играч е Лука генерално, ама психички лабилен до даска.
Не очекувам многу од српските тимови следна сезона во евролига, партизан мења цел тим ќе им треба време ,звезда не ги коментирам фрлаат пари секоја година и залудно пак ништо не прават.
ПАО пак ќе бидат фаворити заедно со Реал другите од сенка ,Барса се засили ама по мене не доволно, има време ќе им уште нови имиња во тимовите да почекаме да видиме :)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.656
Поени од реакции
1.274
Полека, има време до почетокот на сезона.

Звезда ги задржа клучните играчи од лани и по прв пат после долго време не менува цел тим. Плус на тие играчи ги додава Мекинтајер кој лани имаше одлична сезона, Калиниќ кој иако беше просек у Барса, ипак е легенда на клубот и мислам дека уште може да даде. Кенан кој многу ми се свиѓа као играч е тоа што ни требаше лани, а Даум кој се планира да биде втора опција на 4 е и више него солиден за таа улога. Фали значи уште една стартна четворка и еден бек у ротација, а да се прашувам ја би донел уште еден центар. Боломбој изигра топ сезона, ама Плавшиќ и Митровиќ ми се просек за ЕЛ. Ќе видиме, има време до крај на преоден рок.

Партизан од друга страна прави тотален ремонт. Според играчиве кои ги донесоа и за кои се шпекулира дека ќе дојдат, очигледно е дека Жељко ја мењава и филозофијата. Претходниве три сезони имаше офанзивно потентна екипа, спремна да испорача по 90 поени, ама исто така у стање да прими 95. Сега е скроз друга приказна. Гледа да направи физички доминатен тим фокусиран пред се на одбрана и транзиција. Исто така, според некои муабети веројатно ќе играат само АБА и Евролига и таму ќе им биде фокус. Домашна лига и куп можно е и да не играат или да играат со младинци. Ама тоа се уште само муабети.

За ПАО се слагам, прв фаворит без дилема. Ја задржаа цела екипа, плус ќе донесат уште еден двајца у рекет и не им треба ништо повеќе. Иде Атаман пак да освои.

За другите ќе видиме. Како што реков, преодниот рок е малтене тек на почеток. Ќе се чекаа и сечата у НБА, и од таму ќе излезат некои интересни опции. Се спомнува пример дека Везенков може да се врати у Олимпијакос. Ама има уште играчи кои се спомнуваат.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.901
Поени од реакции
17.801
Убаво некој спомена, Партизан го прави она што го направи ПАО минатата сезона, само што е оваа приказна за сиротиња. Ке видиме на што ке личи екипата, најбитно ми е да имаат борбеност и да нема оние со бол во пределот на препоните како што имаше кај многумина играчи изминатава сезона.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.484
Поени од реакции
10.049
Убаво некој спомена, Партизан го прави она што го направи ПАО минатата сезона, само што е оваа приказна за сиротиња. Ке видиме на што ке личи екипата, најбитно ми е да имаат борбеност и да нема оние со бол во пределот на препоните како што имаше кај многумина играчи изминатава сезона.
PAO vo Juli imashe tuku reci gotov roster, gi raspuca prosecite koi dremea tamu so godini. Posle Juli ako zemaa ushte 1-2 igraci.

Partizan ne se znae koj pie koj plakja, ne se znae koj zaminuva koj go brkaat :ROFLMAO: Iznasobraa proseci, ushte se cheka barem na edno pozvucno ime, falat barem 5-6 igrachi za kompleten roster. Ocigledno ne si ja naucia lekciata od lani, kje baraat pak igraci na sred Noemvri.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Какви екипи направија грциве, секоја чест.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Сега веќе официјално

Страшен тим,грците ги имаат двата најјаки тимови во Еуролига дефинитивно и од сенка Реал.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.901
Поени од реакции
17.801
Бомба и од Олимпијакос, грциве направија тимови за респект.Два главни фаворити за титула во ЕЛ дефинитивно,ситно броиме 31 ден до старт на сезоната.
Не го заборавај и реал...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom