K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 190 32,4%
  • Muay Thai

Гласови: 44 7,5%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    586
Член од
26 јануари 2020
Мислења
845
Поени од реакции
1.087
Кога че му дадат пак шанса на Витејкер за титула?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.748
Поени од реакции
17.167
Ај за Јири верувам, ама Ду Плесис. :pos: :pos: :pos:

Член од
19 август 2010
Мислења
3.928
Поени од реакции
9.485
Za Pereira nema mnogu matematika. Jiri ako saka da pobedi treba da go spuca pred da bide spucan:D. Prosto kao grav. Isto kao što napravi Adesanja. Ako ne, ke si bide patosiran kao prošlata borba i toa e. Ovoj Du Plesis mene voopšto ne mi se dopadja kao fajter, mislam deka ima da go popie pošteno. Adesanja nafuran posle podolga pauza, plus nerasčisteni smetki so nigerov od Južna Afrika, plus vo Avstralija. Ke bide toa trijumfalno vrakjanje na Izi.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
845
Поени од реакции
1.087
Чама че победи и после одма Анкалаев го тепа и после можи да се префрли во пердув категорија и таму да истепа се и да се пензионира. :D

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.084
Поени од реакции
25.081
Како може ова бе?
Овие и Волкановски го заебале, на 2 саати пред борба му сменија борец.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
155
Поени од реакции
136
Ова беше црна шаманска магија...

Член од
19 август 2010
Мислења
3.928
Поени од реакции
9.485
Chamaaaaaaaa!! Значи овој Поатан каков лудак е, не може да се опише :D.Секоја следна борба му е за најавни шпици, не е реално. Како си ги делка као мали деца да има поред себе. Плус му се свиѓа што направи многу интересен карактер, ептен се успеаа да наредат кај него.Права ѕвезда е, а не е бахато копиле коа само мрчи муда као ирскиот наркиш. Уствари коа ќе видиш ептен добро чоече е Поатан, и свака му част за тоа што го прави. Нема една црна дамка,не ескивира борби, чак размислува да иде у хеви по трет појас. Вистински прототип на шампион. Нема што друго да се додаде. За другиве борби шо да се каже. Диего Лопез се извади пошо беше на три рунди, иначе ќе го јадеше. Не знам зашто беше направена замена во последен момент? Ортега се повреди или? Ентони Смит не вреди да се трошат зборови воопшто. Би сакал да видам борба Поатан-Аспинал!

Член од
29 март 2013
Мислења
4.625
Поени од реакции
4.467
Центарски во принцип кажа сѐ, не знам што друго да додадам за Перера стварно.
Ликот нема буквално нити еден хејтер. Енергијата која ја шири уште при првото појавување од соблекувални накај октагонот, со тоа шама вок-аутот... страва. Да не зборувам околу скиловите... Лудак! Му ги детектираше сите слаби точки на Јири, а додуша ги има многу. Преопасен стил има и Прохаска за Перера, се виде тоа и во првата борба, но во оваа воопшто немаше нити еден хајлајт чехот, буквално го демолира Перера.

Сметам дека премногу беше трпелив Прохаска. Мислам дека Перера не е толку ефективен кога му е пласиран притисок, пример како во првата борба каде што Прохаска го притискаше и го удираше од различни агли. Пример фејк тејкдаун шут со спуштање торсо и директ аперкат отпосле. Ептен ефективен напад. Алекс спушташе гард и беше погоден. Но овојпат ништо од тоа чехот не покуша. Али јебига, мислам и сам е свесен дека што и да направи во напад сепак си ги отвора слабите точки и затоа беше резервиран.

Прашањето кое се поставува сега е - Што е следно?
Јас не би сакал да го видам против Аспинал. Аспинал ми е фаворит во тешка, а го сакам и Перера ептен. Мислам дека таа борба воопшто не треба да ја прифати. Аспинал е премногу силен и го соборува на партер инстантно, а разликата во брзина е преочигледна, без разлика што е далеку потежок, Аспинал е далеку побрз. Мислам дека големи се шансите да го нокаутира Перера, а може да го заврши на било кој начин доколку сака.
Доколку сака 3 појаси, мора да чека на тронот некој чисто онли страјкиг шампион, Аспинал е премногу вел-раундед.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.928
Поени од реакции
9.485
Центарски во принцип кажа сѐ, не знам што друго да додадам за Перера стварно.
Ликот нема буквално нити еден хејтер. Енергијата која ја шири уште при првото појавување од соблекувални накај октагонот, со тоа шама вок-аутот... страва. Да не зборувам околу скиловите... Лудак! Му ги детектираше сите слаби точки на Јири, а додуша ги има многу. Преопасен стил има и Прохаска за Перера, се виде тоа и во првата борба, но во оваа воопшто немаше нити еден хајлајт чехот, буквално го демолира Перера.

Сметам дека премногу беше трпелив Прохаска. Мислам дека Перера не е толку ефективен кога му е пласиран притисок, пример како во првата борба каде што Прохаска го притискаше и го удираше од различни агли. Пример фејк тејкдаун шут со спуштање торсо и директ аперкат отпосле. Ептен ефективен напад. Алекс спушташе гард и беше погоден. Но овојпат ништо од тоа чехот не покуша. Али јебига, мислам и сам е свесен дека што и да направи во напад сепак си ги отвора слабите точки и затоа беше резервиран.

Прашањето кое се поставува сега е - Што е следно?
Јас не би сакал да го видам против Аспинал. Аспинал ми е фаворит во тешка, а го сакам и Перера ептен. Мислам дека таа борба воопшто не треба да ја прифати. Аспинал е премногу силен и го соборува на партер инстантно, а разликата во брзина е преочигледна, без разлика што е далеку потежок, Аспинал е далеку побрз. Мислам дека големи се шансите да го нокаутира Перера, а може да го заврши на било кој начин доколку сака.
Доколку сака 3 појаси, мора да чека на тронот некој чисто онли страјкиг шампион, Аспинал е премногу вел-раундед.
Да, и ја ги сакам и двајцата, ама некако ме привлекува таа борба:) И ја мислам дека Том е доста опасен и може да го реши Поатан, ама па и нешто ме копка да видам како би поминал во Хеви против Аспинал. Ама и тоа што викаш, може најдобро да почека да види да му се наместат коцките па да нападне во Хеви и да испише историја. Chamaaa:)!!

Член од
29 март 2013
Мислења
4.625
Поени од реакции
4.467
Да, и ја ги сакам и двајцата, ама некако ме привлекува таа борба:) И ја мислам дека Том е доста опасен и може да го реши Поатан, ама па и нешто ме копка да видам како би поминал во Хеви против Аспинал. Ама и тоа што викаш, може најдобро да почека да види да му се наместат коцките па да нападне во Хеви и да испише историја. Chamaaa:)!!
А ми падна жал за Прохаска да бидам искрен, ептен. Сакав да загуби, али секогаш ми паѓа жал за тој што губи после ваков нокаут, дури и тие кои ги сум ги хејтал премногу. Тој поглед кој си го упатиа со Алекс додека Херб Дин го држеше Прохаска за струк... една слика -1000 зборови. :unsure:

Член од
19 август 2010
Мислења
3.928
Поени од реакции
9.485
А ми падна жал за Прохаска да бидам искрен, ептен. Сакав да загуби, али секогаш ми паѓа жал за тој што губи после ваков нокаут, дури и тие кои ги сум ги хејтал премногу. Тој поглед кој си го упатиа со Алекс додека Херб Дин го држеше Прохаска за струк... една слика -1000 зборови. :unsure:
И ја истото си го помислив коа гледав. Жално е нема говор, посебно коа се клатеше на сите страни а Херб Дин мораше да го држи.Не само тоа, него ваков пораз влијае во иднина на психа и на се. Се надевам ќе најде снага самурајов, ама нема да му биде лесно. Во меѓувреме...

topmax.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom