- Член од
- 26 јануари 2020
- Мислења
- 845
- Поени од реакции
- 1.087
Кога че му дадат пак шанса на Витејкер за титула?
Izvini morav da ti se iznasmejamУФЦ 303 Шампион - Прохаска
УФЦ 305 Шампион - Ду Плесис.
TKO!Chama!
Да, и ја ги сакам и двајцата, ама некако ме привлекува таа борба И ја мислам дека Том е доста опасен и може да го реши Поатан, ама па и нешто ме копка да видам како би поминал во Хеви против Аспинал. Ама и тоа што викаш, може најдобро да почека да види да му се наместат коцките па да нападне во Хеви и да испише историја. Chamaaa!!Центарски во принцип кажа сѐ, не знам што друго да додадам за Перера стварно.
Ликот нема буквално нити еден хејтер. Енергијата која ја шири уште при првото појавување од соблекувални накај октагонот, со тоа шама вок-аутот... страва. Да не зборувам околу скиловите... Лудак! Му ги детектираше сите слаби точки на Јири, а додуша ги има многу. Преопасен стил има и Прохаска за Перера, се виде тоа и во првата борба, но во оваа воопшто немаше нити еден хајлајт чехот, буквално го демолира Перера.
Сметам дека премногу беше трпелив Прохаска. Мислам дека Перера не е толку ефективен кога му е пласиран притисок, пример како во првата борба каде што Прохаска го притискаше и го удираше од различни агли. Пример фејк тејкдаун шут со спуштање торсо и директ аперкат отпосле. Ептен ефективен напад. Алекс спушташе гард и беше погоден. Но овојпат ништо од тоа чехот не покуша. Али јебига, мислам и сам е свесен дека што и да направи во напад сепак си ги отвора слабите точки и затоа беше резервиран.
Прашањето кое се поставува сега е - Што е следно?
Јас не би сакал да го видам против Аспинал. Аспинал ми е фаворит во тешка, а го сакам и Перера ептен. Мислам дека таа борба воопшто не треба да ја прифати. Аспинал е премногу силен и го соборува на партер инстантно, а разликата во брзина е преочигледна, без разлика што е далеку потежок, Аспинал е далеку побрз. Мислам дека големи се шансите да го нокаутира Перера, а може да го заврши на било кој начин доколку сака.
Доколку сака 3 појаси, мора да чека на тронот некој чисто онли страјкиг шампион, Аспинал е премногу вел-раундед.
А ми падна жал за Прохаска да бидам искрен, ептен. Сакав да загуби, али секогаш ми паѓа жал за тој што губи после ваков нокаут, дури и тие кои ги сум ги хејтал премногу. Тој поглед кој си го упатиа со Алекс додека Херб Дин го држеше Прохаска за струк... една слика -1000 зборови.Да, и ја ги сакам и двајцата, ама некако ме привлекува таа борба И ја мислам дека Том е доста опасен и може да го реши Поатан, ама па и нешто ме копка да видам како би поминал во Хеви против Аспинал. Ама и тоа што викаш, може најдобро да почека да види да му се наместат коцките па да нападне во Хеви и да испише историја. Chamaaa!!
И ја истото си го помислив коа гледав. Жално е нема говор, посебно коа се клатеше на сите страни а Херб Дин мораше да го држи.Не само тоа, него ваков пораз влијае во иднина на психа и на се. Се надевам ќе најде снага самурајов, ама нема да му биде лесно. Во меѓувреме...А ми падна жал за Прохаска да бидам искрен, ептен. Сакав да загуби, али секогаш ми паѓа жал за тој што губи после ваков нокаут, дури и тие кои ги сум ги хејтал премногу. Тој поглед кој си го упатиа со Алекс додека Херб Дин го држеше Прохаска за струк... една слика -1000 зборови.