Дастин нема што да изгуби, т.е можда има али не колку Козоебецов. Мора цврсто да му се влези на тоа неадерталецот, со тупаници в џигерица!
Мора, мора Дастин да стави сѐ во тоа рацете и да го нокаутира!
In 2006 the legendary Mirko Cro Cop became the Pride Grand Prix Champion!
www.facebook.com
...морав да го споделам видеото на неколкуте борби на хрватскиот кикс боксер Мирко Филиповиќ со ринг надимак Mirko Cro Cop кој во своја кариера победил четири пати со специфичен краен силен удар на висока нога во главата на противникот,
...искрено не ја следев неговата боксерска и кикбоксерска кариера, сега ми излегоа на ФБ негови Гран при борби од 2012/2016 година, ама мавање човеков има невероватен стил, корпулентен, брз, бестрашен и паметен, би требало да биде идол за младите генерации.
Дастин нема што да изгуби, т.е можда има али не колку Козоебецов. Мора цврсто да му се влези на тоа неадерталецот, со тупаници в џигерица!
Мора, мора Дастин да стави сѐ во тоа рацете и да го нокаутира!
Од тоа што го видов до сеа на прес и вака генерално Дастин ми е некако премногу нервозен пред борбава.Има некој курч приступ што некако не му одговара, не е некако негов стил. А ќе биде ептен интересно да го патосира. Ќе се сруши митот на козоебите. Уфц во Австралија му ја продужи убавата прича на Ислам, му даде победа, ама сеа ако изгуби, козарите колективно ќе се самозапалат. Не можат да поднесат да изгубат пошо се сметаат неприкосновени.
Од тоа што го видов до сеа на прес и вака генерално Дастин ми е некако премногу нервозен пред борбава.Има некој курч приступ што некако не му одговара, не е некако негов стил. А ќе биде ептен интересно да го патосира. Ќе се сруши митот на козоебите. Уфц во Австралија му ја продужи убавата прича на Ислам, му даде победа, ама сеа ако изгуби, козарите колективно ќе се самозапалат. Не можат да поднесат да изгубат пошо се сметаат неприкосновени.
Добра анализа имаш, и јас го приметив истото. Мислам дека го погодија зборовите - „не веруваш нити ти, нити твојот тим дека ќе ме победиш„. И јас го мислам истото за Дастин да бидам реален.
Го мразам уште од борбата на Хабиб со Конор. Мисли дека е непобедлив. Истата аура ја ширеше и Хабиб.
Да, кај голем процент од борците ќе ја видиш таа аура, али некако кај козариве ко ќе ја гледам ми иди на нерва. Ептен ми се неадерталци.
Генерално не ги поднесувам козоебиве, поради она горе што го кажа Императорот. Неверојатно како секој, ама баш секој муслиман или муслиман атеист (ако постои ова) мора секогаш да навива за борец муслиман.
П. С. ФНЦ утре ке прати ли некој? Како и Хрговиќ-Дубоис?
А како стоиме со прогнозите за Коста и Стрикланд?
Не знам кој ќе победи али стојам на страната од Коста. Барем поседува нешто посебно- моќ. Типот е тенк.
Стрикланд ми е лотарија шампион. Не знам ни јас како успеа да го победи Адесања, просек лик, колку и да звучи игнорантно од моја страна после тој перформанс. Значи буквално ништо не поседува така исклучително. Чуден стил, чуден начин на борба, можда и тоа му го донесе успехот...
Автоматски споено мислење:
btw...
Daj be nekoj neka mi objasni so se desava ovde?!!!!!!
Koi se ovie degenerici na bina, koj li kurac baraat ovdeka, koj kurac faktor se vo borbava voopsto?!!!!!!
UFC treba da prestani so ovoj trend, gledam vo posledno vreme na sekoj event gi ima.
Pogotovo ova junky-vo so naocarava, se tresese ko damlosan na scena... Ajde cistete sve toa otpadot!
...........
Da se navratam pak nazad na borbava...
Znaci ova line-ov sо „kozarive" vi e najjak ej, pokakav od smea
7 seconds · Clipped by Berzerker · Original video "'Ready to die out there' UFC 302: Makhachev v Poirier, Strickland v Costa WILD Full Presser " by FOX ...
А како стоиме со прогнозите за Коста и Стрикланд?
Не знам кој ќе победи али стојам на страната од Коста. Барем поседува нешто посебно- моќ. Типот е тенк.
Стрикланд ми е лотарија шампион. Не знам ни јас како успеа да го победи Адесања, просек лик, колку и да звучи игнорантно од моја страна после тој перформанс. Значи буквално ништо не поседува така исклучително. Чуден стил, чуден начин на борба, можда и тоа му го донесе успехот...
btw...
Daj be nekoj neka mi objasni so se desava ovde?!!!!!!
Koi se ovie degenerici na bina, koj li kurac baraat ovdeka, koj kurac faktor se vo borbava voopsto?!!!!!!
UFC treba da prestani so ovoj trend, gledam vo posledno vreme na sekoj event gi ima.
Pogotovo ova junky-vo so naocarava, se tresese ko damlosan na scena... Ajde cistete sve toa otpadot! Прегледај го приврзокот 418920
...........
Da se navratam pak nazad na borbava...
Znaci ova line-ov sо „kozarive" vi e najjak ej, pokakav od smea
7 seconds · Clipped by Berzerker · Original video "'Ready to die out there' UFC 302: Makhachev v Poirier, Strickland v Costa WILD Full Presser " by FOX ...
Ја па не знам зошто мислам Стрикленд ќе го избоксира Коста, некако натаму му иде. Овие фациве да не се некои богати пациенти што плаќаат да бидат на сцена?? У која улога би биле иначе?
Генерално не ги поднесувам козоебиве, поради она горе што го кажа Императорот. Неверојатно како секој, ама баш секој муслиман или муслиман атеист (ако постои ова) мора секогаш да навива за борец муслиман.
Муслиман навива за муслиман, исто како што Македонец навива за македонска репрезентација. Ние немаме свој борци, па не може да навиваме за нив. Следно на што одам, е народот на кој припаѓа другиот борец: Прохаска е Чех, Арловски Белорусин... Оттука, одам по раса. За мене е поблизок Стипе отколку ДиСи (кој, патем, е исто толку заслужен за спортот и чесен како Стипе).
Не мора да значи. Јас сум од Прилеп. Да речеме играат (хипотетички) Победа наша со Интер... јас сум за Интер!
Т.е ќе бев, али сеа воопшто не гледам фудбал последниве 7-8 години.
А точно е тоа дека муслиманиве сечат вени на муслиман, без разлика на скиливи и ред др работи.
Брат... одвратни се. Целата слика е одвратна со такви ирелевантни фаци на бина. Не се нити атлети. Да беа атлети или селебрити сум сосем ок. Да Рок, Да Мок - ноу факин проблем.
Мајк Тајсон се качувал- топ, одлична идеја!
Како се викаше овој ветеранов, шо ја спаси мајка му од пожар ... е јбг не ми текнува во моментов. Нема везе.
Али ова со овие џанкериве е прав циркус. Скрос сум против!
Тоа што прогнозирав вака така си испадна вчера. Дастин успеа да пружи солиден отпор, ама генерално губеше убедливо, како страјкер ништо не покажа пошо Ислам се профилира и стварно коа ќе ставиш на кантар можеби е најдобро балансиран фајтер, и затоа многу тешко ќе изгуби во иднина. Ќе испадне дека Волк ќе му биде најтешка борба во кариерата . (првата секако).Иначе интересно е како луѓево уште спијат на тоа дека коа ќе дојде на Ислам некој страјкер као одма Ислам ќе го попие, а уствари страјкериве многу малку доаѓаат до позиција да го загрозат, баш спротивно може и повеќе примаат него што даваат удари. Морам сега малце реално да анализирам.Криво ми е Волк што си ја стави таа дамка со нокаутот,бидејќи да му дојдеш на Ислам од кауч не иде. Првата борба беше милина, ама тоа е што. Не жалам може толку за тоа , тука за влијанието на таа борба во продолжението на кариерата негова. Стрикленд со тоа стилот смешен беше доволен да го победи Коста. Реално Костта е смешен фајтер, ништо посебно нема, многу слабо.Затоа и знаев дека тоа што го нуди Стрикленд ќе биде и повеќе од доволно да победи.Друго нишо не гледав за да коментирам. Уствари ја фатив и Холанд со пољакот. Го реши у контра, свака част. Брза реакција.
Ajдеее Волк е заглавен во ситуацијава, па му бара борба на Дастин за да биде активен. Не знам што да кажам. На крајот на видеото е тоа кога му бара борба.
Тоа што прогнозирав вака така си испадна вчера. Дастин успеа да пружи солиден отпор, ама генерално губеше убедливо, како страјкер ништо не покажа пошо Ислам се профилира и стварно коа ќе ставиш на кантар можеби е најдобро балансиран фајтер, и затоа многу тешко ќе изгуби во иднина. Ќе испадне дека Волк ќе му биде најтешка борба во кариерата . (првата секако).Иначе интересно е како луѓево уште спијат на тоа дека коа ќе дојде на Ислам некој страјкер као одма Ислам ќе го попие, а уствари страјкериве многу малку доаѓаат до позиција да го загрозат, баш спротивно може и повеќе примаат него што даваат удари. Морам сега малце реално да анализирам.Криво ми е Волк што си ја стави таа дамка со нокаутот,бидејќи да му дојдеш на Ислам од кауч не иде. Првата борба беше милина, ама тоа е што. Не жалам може толку за тоа , тука за влијанието на таа борба во продолжението на кариерата негова. Стрикленд со тоа стилот смешен беше доволен да го победи Коста. Реално Костта е смешен фајтер, ништо посебно нема, многу слабо.Затоа и знаев дека тоа што го нуди Стрикленд ќе биде и повеќе од доволно да победи.Друго нишо не гледав за да коментирам. Уствари ја фатив и Холанд со пољакот. Го реши у контра, свака част. Брза реакција.
Ajдеее Волк е заглавен во ситуацијава, па му бара борба на Дастин за да биде активен. Не знам што да кажам. На крајот на видеото е тоа кога му бара борба.
Волкановски нема што да бара борба од Пориер ТОЧКА!
Во кој очај треба да бидеш да повикуваш на борба со човек кој загуби и неофицијално прогласува пензија?! Смешно и жално од Волк.
Почнува сите да ги прозива... Прво Холовеј, после па бекап сака да биди кај Конор и Чендлер, сеа па Дастин... бедно.
Иначе да, овој Стрикланд е доста необичен со тоа стилот. А јас па мислам дека баш тој е смешниот кој нема ништо посебно освен тоа фронт киковите и тоа рацете долги со кои блокира удари. Одличен е во дефанзива, само тоа ќе го речам.
Коста е поуверхаус, али не е толку технички спремен, не знае да постави комбинации и да му заврши на брада. Али имаше добра борба Коста и покрај се.
Не, не можам да го сварам Стрикланд! Не знам како е можно толку да е ефективен со оној стил, се бори ко пичкица. Али очигледно дефанзивниот сегмент му е доста хајлевел, и покрај тоа што не изгледа така. Едноставно нонстоп е спремен да изблокира или да одбегни удари кои доаѓаат накај него.
Пориер со страјкингот беше очаен според мене. Нити еден удар што упати не беше доволно загрозувачки за Махачев. Спори, млитави и без некаква намена удари и комбинации од страна на Пориер. Не го нокаутираш на таков начин козарот.
А од друга страна па и козарот со граплингот не беше баш супериорен.
Волкановски нема што да бара борба од Пориер ТОЧКА!
Во кој очај треба да бидеш да повикуваш на борба со човек кој загуби и неофицијално прогласува пензија?! Смешно и жално од Волк.
Почнува сите да ги прозива... Прво Холовеј, после па бекап сака да биди кај Конор и Чендлер, сеа па Дастин... бедно.
Иначе да, овој Стрикланд е доста необичен со тоа стилот. А јас па мислам дека баш тој е смешниот кој нема ништо посебно освен тоа фронт киковите и тоа рацете долги со кои блокира удари. Одличен е во дефанзива, само тоа ќе го речам.
Коста е поуверхаус, али не е толку технички спремен, не знае да постави комбинации и да му заврши на брада. Али имаше добра борба Коста и покрај се.
Не, не можам да го сварам Стрикланд! Не знам како е можно толку да е ефективен со оној стил, се бори ко пичкица. Али очигледно дефанзивниот сегмент му е доста хајлевел, и покрај тоа што не изгледа така. Едноставно нонстоп е спремен да изблокира или да одбегни удари кои доаѓаат накај него.
Пориер со страјкингот беше очаен според мене. Нити еден удар што упати не беше доволно загрозувачки за Махачев. Спори, млитави и без некаква намена удари и комбинации од страна на Пориер. Не го нокаутираш на таков начин козарот.
А од друга страна па и козарот со граплингот не беше баш супериорен.
Многу лоша стратегија на Волк. Не знам зашто така прави, колку и да е заебана ситуацијата не иде да молиш за борба. Сепак е легенда и него треба да го молат. Меѓутоа овој спорт е таков, многу брзо ја снемува аурата, посебно по два нокаута, и стануваш неинтересен. Не верувам дека Дастин ќе прифати бидејќи таа борба не му носи ништо, а Волк вероватно сака да врзе две победи во лајтвејт па евентуално да добие шанса да се бори за титула. Ама не знам од каде има желба да се бори повторно со Ислам. Секако ситуацијата му е лоша, ,меѓутоа УФЦ треба да му излезе во пресрет, пред се бидејќи беше доминантен шампион, и стапна во октагон кога никој не би се осудил.
Ама не знам од каде има желба да се бори повторно со Ислам. Секако ситуацијата му е лоша, ,меѓутоа УФЦ треба да му излезе во пресрет, пред се бидејќи беше доминантен шампион, и стапна во октагон кога никој не би се осудил.
Очигледно смета дека попогодна борба му е Махачев отколку Топураја, што ако размислиш... можеби и има право.
Топурија е во секоја секунда спремен да ти ја смени резолуцијата. И Махачев го нокаутираше, али сепак не е од тој калибар на Топурија, опасен.
И што е најважно- вејткатовите. Очигледно е свесен како ќе му се одразат на оваа возраст.
Сѐ тоа ок, али зошто прозивки бајо?! Само те прават да изгледаш очаен, ко курва. Ко Чимаев едно време што киснеше на твитер и прозиваше секој еден во 3 различни категории. Али Чимаев барем беше во инклајн, за разлика од Волк кој за жал е во диклан.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.