Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.606
Поени од реакции
8.429
Ја стварно вас секташиве не ве разбирам.
-2021 локални, две секти прегазени (девица, сдсм) , ајде као случајно
-2024 парламентарни, доминација целосна, и втор пат е случајно?
-2025 пак идат локални и пак Вмро ќе извади ист резултат, пак ист муабет ќе терате?

Еве биди објективен и кажи таму и таму девица или сдсм ќе имаат шанси за градоначалник…

Ја стварно вас 10 спамери на форумов не ве разбирам.
Abe i tie samite ne se razbiraat ama shto da pravat dnevnica e vo prashanje

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Pa ne trcav jas po bugarski pasos tuku ti. Zaboravi ?
Sto konkretno ti e problem sto zitelite od Pustec se pisat kako bugari? I ti se pisese na vremeto, vadese tamu krstenicinja, dokumenti za da dokazis deka si bugarski proizhod , a sega te citkam nekako epten patrioticeski nastroen, ili tazi dupka ne e dupka :pos:
Прегледај го приврзокот 421938
P.s aj jas ostaj prolupav, ali kolku sto gledam i tebe 2017 da ti bila presudna godina.
Do 2017 bese blagonadezen bugarin, posle se prosvetli, se osoznaj samiot sebe koj si sto si i stana najgolem patriot vo megjuvreme :pos:
Сврши ли сега конечно од коа го пушти мислењето или ќе ме чекаш коа ќе бидам доле да ти помогнам?

Член од
29 јуни 2024
Мислења
101
Поени од реакции
127
Dali treba na sekoj poteg na megunarodnata javnost kade sto sme povikuvani i narekuvani SevernoMakedonci da sme primorani da pravime individualni korekcii za nasata pridavka i kako pravilno treba da bide i da stoi pri oficijalen govor ?
navistina smesno e sto sme primorani na ovoj ultra brutalen i ponizen cin i cekor da mora kako cigani da se pravdame sto sme i koi sme .
Najmnogu e vinoven samata partija Vmro koja od samiot pocekot kako opozicija i sega kako mnozinstvo i vladeacka partija da ja cela ovaa rabota so Severna Makedonija i SevernoMakedonci , da ja normaliziraat kako da e nisto posebno osven banalna rabota . Mene mnogu mi preci , se prasuvam simpatizerite i glasacite na VMRO dali voopsto imaat vina i malku tronka emocija sto se sozdava zaradi potezite na Mickovski .
Trebase od sam pocetok kako prva odluka i kako rabota na vlada na VMRO da se najavese ogromen zadolzitelen referendum kade ke se prasuva za promena na imeto ili ostanuvanje vo ovaa stara pozicija so Severna Makedonija .
Vmro so ovie potezi se pokaza deka ja normalizira ovaa rabota so novoto ime i postavuva pat deka ke nema promeni .

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.928
Поени од реакции
22.041
Сврши ли сега конечно од коа го пушти мислењето или ќе ме чекаш коа ќе бидам доле да ти помогнам?
Одра те Владе,душу ти извади.Клизаќи.
Земи смени си га аватар у Цееска Софија амблем.Земи смени си га никнејм у Илчовица млада бл'гарска невеста и дим да те њама(ваљда знаеш што значи овој,A бл'гарчета?)

Ја би ве запалија сфи на куп.
Земале бугарски пасош за боље перспективу,иднину.Ако ти работи кликер дојди да те биде у Македонију.А не да пржиш помфрит у Џрмани.И па да не те бидне хаха.

Брука сте сфи ви што имате бугарски пасош.
Брука и срам за Македонију!

E

enzo8

Гостин
Едноставно не вреди да му реплицираш, ниту на него ниту на голем број овде офци што ги стрижат секоја година се повеќе и повеќе.
Ти си исто македонец како и он што е. Хинт, не сте ни двајцата. Поголема шанса е и он уставно да стане бугарин отколку Македонец, таа приказна е одамна завршена.
Разликата помеѓу него и тебе е што ти си имал храброст и решителност да смениш работи од корен, да прифатиш други работи со кои можда не се идентификуваш ама за подобро утре. Пошто таа е реалноста, да си доле, ништо нема да смениш, ниту па ќе се смени, само ќе остареш како него па и својот живот ќе ти омрзне ради околина. И пак нема да си македонец, пак ќе живиш у дисфункционална држава водена од предавници, криминалци и шиптaри. Едино што ќе ти остане да бидеш јак на тастатура како него и Ронче пошто си немал муда да смениш работи од корен и ќе трубиш како ти никогаш не си предал држава и нација што не ни постои.
Не ми се пишува многу ама тоа на кратко, не вреди, глупи луѓе нема да смениш. Слеп нема да прогледа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.786
Поени од реакции
37.790
...мора Македонија да реагира за пописот во Албанија, оа каде наеднаш се створиле три пати повеќе по бројност Бугари од Македонци, сигурно овие две три години се иселиле од европска Бугарија во Албанија :icon_lol:

... е тоа е, Бугарите се заканиле дека ќе и' стават Вето на Албанија за во ЕУ ако нешто изреагира околу овој парадокс како држава и ќе провери преку пописна комисија има да ќутат и да помине тоа!

...сироти Македонци во Албанија сами се борат за овој фалсификат и неправда, ајде Х.Мицкоски реагирајјјј, ајде Претседатела Гордана С.Д каде си дај протесна нота!

Najmnogu e vinoven samata partija Vmro koja od samiot pocekot kako opozicija i sega kako mnozinstvo i vladeacka partija da ja cela ovaa rabota so Severna Makedonija i SevernoMakedonci
...доаѓа преседателката на ЕУ, Урсула ФдерЛ во Македонија, држи говор во Собрание, не' нарекува „Сверномакедонци“, и тоа нели, за време кога СДСМ и ДУИ се на Власт и истите ќутат, ама неееее опозицијата е крива ВМРО ДПМНЕ со Х.Мицковски, а не тие кои беа на власт со премиерот Д.Ковачевски :icon_lol:

...еве кажа човекот од тогашна опозиција, а Власта за тоа време што што правеше, тендери ли?

...а бе феномени сте, да не постоевте требаше да ве измислиме, како размислувате опозиција била крива за нарекување Северномакедонци ццц ццццц, за клинички студии егземплари! :facepalm:

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Одра те Владе,душу ти извади.Клизаќи.
Земи смени си га аватар у Цееска Софија амблем.Земи смени си га никнејм у Илчовица млада бл'гарска невеста и дим да те њама(ваљда знаеш што значи овој,A бл'гарчета?)

Ја би ве запалија сфи на куп.
Земале бугарски пасош за боље перспективу,иднину.Ако ти работи кликер дојди да те биде у Македонију.А не да пржиш помфрит у Џрмани.И па да не те бидне хаха.

Брука сте сфи ви што имате бугарски пасош.
Брука и срам за Македонију!
Кумановец, ќе те испоштувам со реплика и не мислам да навлегувам натаму во дискусија, јас не сум бил никогаш во странство со мкд пасош а ниту па со бг пасош, мислењето што е пишано во 2017 година коа сум имал 16 години е сега изгч за кое владе ме демнее тука на форумот зошто е дебил и е свесен дека е само партиски бот што ќарел во тие 10 години власт на дпмне и ништо повеќе и зошто до 12 мрази се а после 12 и сам себе, сум му објаснил и во пп кој знае уште кога што било и како било ама не мислам да влегувам во празни дискусии. Затоа и нема никогаш да не биде нас Македонците, зошто најголемиот дел се како владе, зошто на последниот попис имаше само 3000 Бугари и тоа 99% кои се навистина мажени/женети тука а Македонци со бг пасош има над 120000 ама ете за некого тие Македонци се проблем а не оние пола милион што заради работното место ја уништија државата како да се едно неделни туристи а не дома.

Не може никој да ги одбрани тие што земале бг пасоши, тоа е точно но пак ниту некои да ги осуди сите оние кои извадиле поради економски причини пред 10, 15 години, секој се снаоѓа како што знае, така било секогаш, на женска ми татко и бил доброволец во 2001 на сите фронтови но ете поради икс причини државата не го погледнала па морал да извади странски пасош за да си го прехрани семејството, и тој не е патриот според тебе?
Каузата за Македонија е малку поголема од кајгана форум, на крајот од денот крајот го краси делото, државата наша е таква каква што е па ете баш ќе видиме кога ќе не повика, кој и колку голем патриот е навистина.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.928
Поени од реакции
22.041
Едноставно не вреди да му реплицираш, ниту на него ниту на голем број овде офци што ги стрижат секоја година се повеќе и повеќе.
Ти си исто македонец како и он што е. Хинт, не сте ни двајцата. Поголема шанса е и он уставно да стане бугарин отколку Македонец, таа приказна е одамна завршена.
Разликата помеѓу него и тебе е што ти си имал храброст и решителност да смениш работи од корен, да прифатиш други работи со кои можда не се идентификуваш ама за подобро утре. Пошто таа е реалноста, да си доле, ништо нема да смениш, ниту па ќе се смени, само ќе остареш како него па и својот живот ќе ти омрзне ради околина. И пак нема да си македонец, пак ќе живиш у дисфункционална држава водена од предавници, криминалци и шиптaри. Едино што ќе ти остане да бидеш јак на тастатура како него и Ронче пошто си немал муда да смениш работи од корен и ќе трубиш како ти никогаш не си предал држава и нација што не ни постои.
Не ми се пишува многу ама тоа на кратко, не вреди, глупи луѓе нема да смениш. Слеп нема да прогледа.
Брат,знам дека индиректно и за мене се однаса овј пост.Ја и не сам некој патриот,а и не сам протиф некоју иднину и ноф предизвук у странстфо као што кења Рон дека е невозможно.

АМА СС БУГАРСКИ ЛИ БЕ ПАСОШ?

Па нели е срам за патриотизам,за Македонију,да идеш горе по Европу да рм'баш сс бугарски пасош?
Еве стфарно ако сте курнази и ве бива,дај бе пробајте просперирајте сс наш пасош.Или на друг начин,пробај поеби га систем.А не ебавања пази по бугарски амбасаде,чекање,курци палци за да иваздиш бугарски и па да си едноставно просек.Ја не виде некој да га фати за муда онога горе што не постои сс вадења на тј сраман документ.
Еееееј бугари алоооо,најголеми наши непријатели заедно сс шиптаpи.Колко наши дедофци умреле или су ранети од бугарски метак.И ви ск ке продавате патриотизам од ултра либералну Европу туј на наш форум и тој пази сс бугарски пасош.

Што сакате мислите.
За мене е најголем срам да се извади бугарски пасош.

Џабе ги дупесмо цел живот за тија две чрвени.Ви си га продадесте достоинтсфо за помалце.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.389
Поени од реакции
43.205
вие побегнавте, не оставивте сами. Сега доаѓате тука патриотизам да ни кажувате и пушење некакво да ни оправате. Нема тоа, го изгубивте правото на збор кога дигнавте раце од ова парче земја.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Ovoj pa ovoj, progledaniot :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Брат,знам дека индиректно и за мене се однаса овј пост.Ја и не сам некој патриот,а и не сам протиф некоју иднину и ноф предизвук у странстфо као што кења Рон дека е невозможно.

Па нели е срам за патриотизам,за Македонију,да идеш горе по Европу да рм'баш сс бугарски пасош?
Еве стфарно ако сте курнази и ве бива,дај бе пробајте просперирајте сс наш пасош.Или на друг начин,пробај поеби га систем.А не ебавања пази по бугарски амбасаде,чекање,курци палци за да иваздиш бугарски и па да си едноставно просек.Ја не виде некој да га фати за муда онога горе што не постои сс вадења на тј сраман документ.
Еееееј бугари алоооо,најголеми наши непријатели заедно сс шиптаpи.Колко наши дедофви умреле или су ранети од бугарски метак.И ви ск ке продавате патриотизам од ултра либералну Европу туј на наш форум и тој пази сс бугарски пасош.

Што сакате мислите.

Џабе ги дупесмо цел живот за тија две чрвени.Ви си га продадесте достоинтсфо за помалце.
Nema bugarski be, go odbija. Posle se osoznaj deka e vsusnost Romanec.
Ali toa ne menva mnogu, bitno si pobaral, si sobral tamu dokumentacija i se nacrtal pred ambasada.
I nikoj nemase nisto da mu reci ako ne zemese da ni prodava pufki okolu patriotizmot, kako i mnogu tuka sto se pravat pametni tamu gore, a pisani bugari.
Uste da zemi da napisi bugari vo ustav nikako( mozi i ima napisano, ne go demnam do tolku, neka ne se sekira ) .

Последно уредено:
E

enzo8

Гостин

Еееееј бугари алоооо,најголеми наши непријатели заедно сс шиптаpи.Колко наши дедофци умреле или су ранети од бугарски метак.И ви ск ке продавате патриотизам од ултра либералну Европу туј на наш форум и тој пази сс бугарски пасош.

Што сакате мислите.

Не се однаса за тебе зашто ти за разлику од овија други имаш муда да кажеш у лице и да се фатиш за гушу док овија педерчиња малечки ќе провоцирав од тему у тему, од кур на кур и све индиректно и све некој друг им е крив и све некој друг ги њим предаја и тако даље, знаеш како иде.
Ја поштују кд некој сака да се фатимо за гушу сс контра аргументи без разлику кој е у право, затој и ќе ти одговору како што треба иако ме стварно мрзи да се објаснују пошто ем нејќу, ем никад не сам се замараја за други што мислив.
Не сам патриот, никад не сам ни бија у буквалну смислу на збор ама партиот сам од аспект што сакам да имам нормалну и функционалну државу у коју нема да смо људи од 3 ред и сами меѓу себе да се кољамо. Ја од МК сам дигнаја руке и од тија људи тамо јоште кд падна Грујо, овој ти га зимам репер временски период, не дека сам бија партиски војник или Гвујо следбеник па сга да се праву као еве, кажа ви, како што прави Владе. Него тга сфати колко су људи доле избегани од реалност и колко нема назад за нас како држава и нација. Кд падаше Гвујо иако му беше заслужено, јасно беше што ни следуе, значи пишуеше сас голем болдиран ФОНТ што ќе се дешава наредни године и погоди што? Сви како попчиња едну исту песну поесва како Гвујо бија овакв, онакв, сга ќе га бутнемо, обоиле се, ќе протестирав, ќе бутав режим и тако даље, ЕЈ КАКО ОФЦЕ, никој не се запраша кој е тј Заев, зашто се дешавав овија работе, НЕ, ГВУЈУ ДА ГА БУТНЕМО. Тој е срамно, тој е продавање достоинство затој што беше колективно гласање против режим и оцрнување ако кажеш дека нејќеш СДС, чекај малце, соживот другарчиња, ќе бидне боље, иде живот, текнуе ти. Тој е губење достоинство, кд цела нација како у шамански транс бладав и зборив едни исти реторике што некој сс године им ги сервира и пропагира. Срамно.
Сга исто ќе ти кажу што е исто срамно и под мое достоинство. Што ја у своју државу сам граѓанин од треќи ред, што држава ми е дисфункционална, куде што смо имале близак случај у фамилију куде што човек ќе ни умреше од небрижу да не фатисмо врске и дадесмо мито. Исто ми е срамно и под достоинство што откако дипломира, за работу у струку мораше да фаќам партие ако сакам да се запослу и тој за професорску плату од 30к денара. Повише зимав у КАМ маркет неголи професори, тој е срамно и под достоинство.
Исто срамно и под достоинство ми е што пола људи што ги знам и људи од фамилију ќе се искољав меѓу себе затој што су запослени или од СДС или од ВМРО што како некој пиштољ на главу да им е ставија, за без причину нејќев очи да си ги видив.
Исто ми е срамно и под достоинство што куде и да отиду у општину, државну инститицију е љочка на работу што нејќе да ми збори на македонски.
Можу јоште работе да ти реду што су ми срамни и под достинство.
Курназ сам и еве ќе ти кажу за што, ја у живот сам сменија ама да не претерам можда едно 8 работе. Работаја сам геодезију куде што како циганин сам се црнчија на Плетвар на 40 степена у лето за да си плату факултет. Работаја сам и механику и сам мачкаја руке и сам смрдеја на нафту за да си купу авто и среду собу и некои основни работе. Работаја сам по кафане, ресторани и милион други работе. Ајде све тој работа за рају, ќе учимо ИТ и у тој да се пробамо, нема работа, нема проблем, одма друга солуција. 2 године сам работаја и амерички диспеч, сс 300 повици у тек на дн минимум, зимаја сам и 1000е плату у МК ама знаеш ли што, БЕЛ ДН НЕ САМ ВИДЕЈА, џабе су ти 1000е плата, тој не е живот. Работиш свак дн од 2 до 11, често и суботе како јебен црнац, живци изгубиш, немаш време за ништо, хронично ненаспиен и на крој само да отвориш апликацију у недељу колко иљадарке евра си ставија на конто и да си поручиш нешто од Фашион Груп да се почастиш, МИЗЕРИЈА. Браво, свака ми част. Е овој ти е дефиниција за много курнази куде нас у МК ШТО СУ УСПЕАЛЕ. Е такв курназ, не сам. Беше проба, не фала.
Значи ако сакаш да зборимо реално за наши проблеми доле, ќе зборимо до јутре, може и у ПП ама џабе га нападате дечка затој што различно размислуе од вас. Илко нити ве е предаја, нити ви е наштетија на никакв начин, директан или индиректан, нити ја, нити били кој што земаја бугарски пасош.
Знаеш ли кој ве предава и кој ве уништуе доле? Сами себе, меѓу себе се кољате, еве и овдека е исто, први сте да напднате овј такв, онј онакв, овј направија тој, онј направија тој. Овј е сс втор акаунт, ха ха види га што пишуе, и тој сс кога у групу се стављаш? Сс сељака што пишуе на тошибу лаптоп од 2012 пред некоју коперацију и не мрднаја у живот да проба да направи нешто и се стављаш у кош сс партиски ретарди или ликови што немав никакво искуство у живот како Рончета, што нема лошу душу, не е злобан лик ама никад ништо у живот не е направија ама е битно курназ на форум и е прв да осуди некога другога. Сфаќаш ли што е под достоинство, кд ја те читам и те поштују а ти свиркаш и делиш мислеше сас такви паразити, тој ти е доказ дека си улегнаја у стадо, стадо на простаклук од МК, а нити си такв, нити треба такој да размислуеш, свак свој пут треба да тера.
Такој да, не знам што друго да ти кажу, сигурно мислу и други работе ама сам забравија ама сам туј, не бегам. Тој за историју и дедовци тепања и глупости, нејќу ни да улазам да дискутирам, едноставно ми е плитак и глуп муабет зашто историја не треба да ти га дефинира живот. Историски ми смо македонци и можемо меѓу нас да се тапшамо у по рамо ама нити смо моментално, нити ќе биде а кој знае и што смо биле. Свак нека гледа свој живот нека си га среди па дали е бугарин, пингвин, филипинац или бетмен, исти ми курац.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.109
Поени од реакции
7.072
Што се карате бе едноставно е, секој што своеволно се пишал бугар кур да јаде.

А со тоа што се пишал и дедо му го пишал бугар кој ни крив ни дужен си живеел тука, леб и сол јадел али си живеел како македонец.

Е ваквите заслужуваат забрана за влез у државава, нека чистат гомна у Германија како Бугари ама нема што да бараат тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom