Брат,знам дека индиректно и за мене се однаса овј пост.Ја и не сам некој патриот,а и не сам протиф некоју иднину и ноф предизвук у странстфо као што кења Рон дека е невозможно.
АМА СС БУГАРСКИ ЛИ БЕ ПАСОШ?
Па нели е срам за патриотизам,за Македонију,да идеш горе по Европу да рм'баш сс бугарски пасош?
Еве стфарно ако сте курнази и ве бива,дај бе пробајте просперирајте сс наш пасош.Или на друг начин,пробај поеби га систем.А не ебавања пази по бугарски амбасаде,чекање,курци палци за да иваздиш бугарски и па да си едноставно просек.Ја не виде некој да га фати за муда онога горе што не постои сс вадења на тј сраман документ.
Еееееј бугари алоооо,најголеми наши непријатели заедно сс шиптаpи.Колко наши дедофци умреле или су ранети од бугарски метак.И ви ск ке продавате патриотизам од ултра либералну Европу туј на наш форум и тој пази сс бугарски пасош.
Што сакате мислите.
За мене е најголем срам да се извади бугарски пасош.
Џабе ги дупесмо цел живот за тија две чрвени.Ви си га продадесте достоинтсфо за помалце.
Не се однаса за тебе зашто ти за разлику од овија други имаш муда да кажеш у лице и да се фатиш за гушу док овија педерчиња малечки ќе провоцирав од тему у тему, од кур на кур и све индиректно и све некој друг им е крив и све некој друг ги њим предаја и тако даље, знаеш како иде.
Ја поштују кд некој сака да се фатимо за гушу сс контра аргументи без разлику кој е у право, затој и ќе ти одговору како што треба иако ме стварно мрзи да се објаснују пошто ем нејќу, ем никад не сам се замараја за други што мислив.
Не сам патриот, никад не сам ни бија у буквалну смислу на збор ама партиот сам од аспект што сакам да имам нормалну и функционалну државу у коју нема да смо људи од 3 ред и сами меѓу себе да се кољамо. Ја од МК сам дигнаја руке и од тија људи тамо јоште кд падна Грујо, овој ти га зимам репер временски период, не дека сам бија партиски војник или Гвујо следбеник па сга да се праву као еве, кажа ви, како што прави Владе. Него тга сфати колко су људи доле избегани од реалност и колко нема назад за нас како држава и нација. Кд падаше Гвујо иако му беше заслужено, јасно беше што ни следуе, значи пишуеше сас голем болдиран ФОНТ што ќе се дешава наредни године и погоди што? Сви како попчиња едну исту песну поесва како Гвујо бија овакв, онакв, сга ќе га бутнемо, обоиле се, ќе протестирав, ќе бутав режим и тако даље, ЕЈ КАКО ОФЦЕ, никој не се запраша кој е тј Заев, зашто се дешавав овија работе, НЕ, ГВУЈУ ДА ГА БУТНЕМО. Тој е срамно, тој е продавање достоинство затој што беше колективно гласање против режим и оцрнување ако кажеш дека нејќеш СДС, чекај малце, соживот другарчиња, ќе бидне боље, иде живот, текнуе ти. Тој е губење достоинство, кд цела нација како у шамански транс бладав и зборив едни исти реторике што некој сс године им ги сервира и пропагира. Срамно.
Сга исто ќе ти кажу што е исто срамно и под мое достоинство. Што ја у своју државу сам граѓанин од треќи ред, што држава ми е дисфункционална, куде што смо имале близак случај у фамилију куде што човек ќе ни умреше од небрижу да не фатисмо врске и дадесмо мито. Исто ми е срамно и под достоинство што откако дипломира, за работу у струку мораше да фаќам партие ако сакам да се запослу и тој за професорску плату од 30к денара. Повише зимав у КАМ маркет неголи професори, тој е срамно и под достоинство.
Исто срамно и под достоинство ми е што пола људи што ги знам и људи од фамилију ќе се искољав меѓу себе затој што су запослени или од СДС или од ВМРО што како некој пиштољ на главу да им е ставија, за без причину нејќев очи да си ги видив.
Исто ми е срамно и под достоинство што куде и да отиду у општину, државну инститицију е љочка на работу што нејќе да ми збори на македонски.
Можу јоште работе да ти реду што су ми срамни и под достинство.
Курназ сам и еве ќе ти кажу за што, ја у живот сам сменија ама да не претерам можда едно 8 работе. Работаја сам геодезију куде што како циганин сам се црнчија на Плетвар на 40 степена у лето за да си плату факултет. Работаја сам и механику и сам мачкаја руке и сам смрдеја на нафту за да си купу авто и среду собу и некои основни работе. Работаја сам по кафане, ресторани и милион други работе. Ајде све тој работа за рају, ќе учимо ИТ и у тој да се пробамо, нема работа, нема проблем, одма друга солуција. 2 године сам работаја и амерички диспеч, сс 300 повици у тек на дн минимум, зимаја сам и 1000е плату у МК ама знаеш ли што, БЕЛ ДН НЕ САМ ВИДЕЈА, џабе су ти 1000е плата, тој не е живот. Работиш свак дн од 2 до 11, често и суботе како јебен црнац, живци изгубиш, немаш време за ништо, хронично ненаспиен и на крој само да отвориш апликацију у недељу колко иљадарке евра си ставија на конто и да си поручиш нешто од Фашион Груп да се почастиш, МИЗЕРИЈА. Браво, свака ми част. Е овој ти е дефиниција за много курнази куде нас у МК ШТО СУ УСПЕАЛЕ. Е такв курназ, не сам. Беше проба, не фала.
Значи ако сакаш да зборимо реално за наши проблеми доле, ќе зборимо до јутре, може и у ПП ама џабе га нападате дечка затој што различно размислуе од вас. Илко нити ве е предаја, нити ви е наштетија на никакв начин, директан или индиректан, нити ја, нити били кој што земаја бугарски пасош.
Знаеш ли кој ве предава и кој ве уништуе доле? Сами себе, меѓу себе се кољате, еве и овдека е исто, први сте да напднате овј такв, онј онакв, овј направија тој, онј направија тој. Овј е сс втор акаунт, ха ха види га што пишуе, и тој сс кога у групу се стављаш? Сс сељака што пишуе на тошибу лаптоп од 2012 пред некоју коперацију и не мрднаја у живот да проба да направи нешто и се стављаш у кош сс партиски ретарди или ликови што немав никакво искуство у живот како Рончета, што нема лошу душу, не е злобан лик ама никад ништо у живот не е направија ама е битно курназ на форум и е прв да осуди некога другога. Сфаќаш ли што е под достоинство, кд ја те читам и те поштују а ти свиркаш и делиш мислеше сас такви паразити, тој ти е доказ дека си улегнаја у стадо, стадо на простаклук од МК, а нити си такв, нити треба такој да размислуеш, свак свој пут треба да тера.
Такој да, не знам што друго да ти кажу, сигурно мислу и други работе ама сам забравија ама сам туј, не бегам. Тој за историју и дедовци тепања и глупости, нејќу ни да улазам да дискутирам, едноставно ми е плитак и глуп муабет зашто историја не треба да ти га дефинира живот. Историски ми смо македонци и можемо меѓу нас да се тапшамо у по рамо ама нити смо моментално, нити ќе биде а кој знае и што смо биле. Свак нека гледа свој живот нека си га среди па дали е бугарин, пингвин, филипинац или бетмен, исти ми курац.