Тасос - островот на сирените

Член од
11 април 2023
Мислења
2.154
Поени од реакции
7.205
Не сум била Лефкада ама како шо гледам скоро сите плажи се без сенки, мене на пример би ме фатило паника на таа Порто Катсики, ама секој со свој вкус
Тасос има премногу шума и затоа ме плени
Тасос е познат по тоа дека има многу убава борова шума,таму да отидеш без мед и без маслинов зејтин не се враќа во Македонија.Посебно медот е врв само да најдеш од прав човек.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
Тасос е познат по тоа дека има многу убава борова шума,таму да отидеш без мед и без маслинов зејтин не се враќа во Македонија.Посебно медот е врв само да најдеш од прав човек.
И Лефкада изобилува со борова шума и исто имаат добар мед
Сум бил на двете места и реално секад би ја бирал Лефкада пред Тасос
Автоматски споено мислење:

Годинава бил некој преку Nikana?
Коректни се али имаат малку повисоки цени

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Ќе бидам сместен Скала Потамиа, дали вреди да се прават 40+км за да се видат Лименариа и Потос?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
ima mnogu sto da se vidi na ostrovot, ako si so kola planiraj si turneja poludnevna da zavrtis se

Член од
11 април 2023
Мислења
2.154
Поени од реакции
7.205
Ќе бидам сместен Скала Потамиа, дали вреди да се прават 40+км за да се видат Лименариа и Потос?
За навечер да шеташ не вреди , подобро искористи го бензинот шетај по плажи,мене мама ми се еба на Тасос 1200 км извозев на островот се видов за 14 дена колку што бев.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.206
Поени од реакции
2.240
И јас тоа не разбирам зашто мора да се посети демек секој плажа, а убити секоја плажа ти е исто. Вајда некој FOMO синдром или слично.
Бев со друштво една година некоја таква шема, ај на оваа па на оваа па задутре на онаа плажа тоа сите слични, а ние се акаме по земјени патишта плус возиш у денот 100км , па ќе стигнеш па нема место па се печеш на сонце, повеќе мачење од одмор.
Годинава имам на Голден Бич најдено сместување и не планирам да мрднам од таму, апсолутен чил на мозокот, плажа соба таверна така некако планирам.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.683
Поени од реакции
18.952
И јас се согласувам за истото.
Ако си сместен Скала Потамија единствено ти препорачувам да одиш до Лименас, онака дека главен град, повеќе движење, таверни и слично.
Преубава плажа имаш кај шо си сместен, Голден Бич и Вати ти се на некој километар, не гледам причина зошто би патувал и би се малтретирал за нешто исто

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Покрај Голден бич, сакам Ла скала, Алики, Марбел и Гиола да ги видам. За разлика ете од другите тука, јас немам навика на исто место да одам по два пати на одмор а и таму каде што сум, веќе кога сум таму сакам да видам шо повеќе работи, оти повеќе веројатно не би се вратил пак на тоа место Немам нерви да се излежавам 7/10 дена на плажа и да не мрднам, после три дена веќе место не ме држи. Фала на одговорите

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
Имаш уплаќано преку wise.com?
Немам
Abe vie odite na odmor ili Evlija Chelebija ke go izigravate. Aj razbiram eden den da prosetas, da vidis, ali sekoj eban den da se akam po plazite po zeskoto i guzvata, fala ama ne fala. Ne e to odmor, macenje e. Ebati odmorot takov.
Во тој случај немаш ни потреба да одиш на остров, оди до најблиското место и тоа е
А тоа дека сите плажи се исти мало морген

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.107
Поени од реакции
23.570
Во тој случај немаш ни потреба да одиш на остров, оди до најблиското место и тоа е
А тоа дека сите плажи се исти мало морген
Nikade ne rekov deka site plazi se isti, od kade toa. Rekov barem spored mene ne se isplakja maltretiranjeto za da gi vidis site vo rok od edna nedela ili tamu destina dena i toa po najgolemite guzvi i zestini, bilo ostrov, poluostrov ili sto i da e.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.683
Поени од реакции
18.952
Покрај Голден бич, сакам Ла скала, Алики, Марбел и Гиола да ги видам. За разлика ете од другите тука, јас немам навика на исто место да одам по два пати на одмор а и таму каде што сум, веќе кога сум таму сакам да видам шо повеќе работи, оти повеќе веројатно не би се вратил пак на тоа место Немам нерви да се излежавам 7/10 дена на плажа и да не мрднам, после три дена веќе место не ме држи. Фала на одговорите
Ла Скала е топ место, плажата не е нешто вау, цените беа малце повисоки од другите места, имаш коктел барови со базени и поживо е за млади, има диџеи преку цел ден и такви ствари.

Мермерната е многу убава плажа со тиркиз море и мермерни камчиња на плажата.
За да стигниш до таму ако имаш спуштена кола немој да одиш со неа, подобро со брод.

Kajgana Shop

На врв Bottom