Се слагам. Мене некако многу цимање ми беше тоа со траектот, па чекај ред, барај место, љуљај се на тоа брановите додека те грицкаат галеби. Дали дека фатив гужва па таков впечаток ми остави, но ме измачи патот натаму и пре би се вратил на Лефкада него пак на Тасос. Ем попристапно ем со далеку подобри плажи.
Кое е најбоље место за смештај, кај што има повеќе активност, народ, кафичи мафичи?
За плажите не е проблем, секако со кола идам и планирам да идам на повеќе плажи.
Јас бев сместен на Голден Бич, и мислев дека пропуштам нешто но накрај кога ги споредив сите плажи оваа ми се свиѓаше најмногу. Местото е урбанизирано, ако си сместен во некој од хотелите на плажа имаш и лежалки, така што не се замараш за сенка и слично (нема сенка, цела плажа е отворена). Другите плажи се блиску до Голден Бич, и главниот град е на океј растојание.
Од останатите места впечаток ми остави Мермерната, таму оди порано. Патот е крш ама не е катастрофален. Јас со голф кој е практично многу низок успеав да извозам по камењата, ако имаш нешто барем малку повисоко немаш гајле.
Парадајз Бич е исто така океј. Не е wow ама океј. Има неколку диви плажи со карпи, не можам да се сетам на името но добро искуство се ако си навикнат на такво пржење на карпа. Можеш да удриш едно инфлуенсерство таму и ако сакаш да сликаш биркенстокс, фактор 50ка, наочари, книга и пешкир со инстаграм темплејтот.
Би ти препорачал да си земеш мед за дома од некој од продавачите што дремат покрај пат. Ќе ги најдеш низ цел остров, имаат тезги насекаде. Исто така и маслиново масло - островот е познат по тоа, има и музеј, маслинките, маслиновото масло, боровиот мед, сето тоа им е одлично.
Исто би ти препорачал да поминеш некое зајдисонце на Karnagio Beach Bar во Лименас, многу е добро и има фини коктели. Можеш и да удриш плажа тука, но онака е, повеќе за лабавење него плажа, да се дотераш за шетање па после ова да одиш на некоја вечера.
Исто и Кавала, стариот дел на Кавала (ова можеш да го прошеташ на враќање) е многу шармантен таков, цел е на рид и има интересни улички. Можеш да начекаш и добро гиро во центарот.
Едит: The Accountant веќе ги спомнал овие две ствари.