или подолго. Сега имам скоро 15 месеци, уште чекам.Toa nikogas ne se znae, od 3 meseca do edna godina. Tvojata vojna kniska ja ispratija vo Institut za kriminalistika na provera. Sega zavisi za koje vreme ce ja proverat.
или подолго. Сега имам скоро 15 месеци, уште чекам.Toa nikogas ne se znae, od 3 meseca do edna godina. Tvojata vojna kniska ja ispratija vo Institut za kriminalistika na provera. Sega zavisi za koje vreme ce ja proverat.
Se vadi od opstinata , toj e dokumentot kade si kazal koj se tvoite deca pred zemanje na drzavjansrvoto , mislam deka e nesto sito 5 10 evraЗдраво на сите
Јас и сопругата имаме БГ државјанство.
Сакам да поднесам барање и за моето дете (17 год.).Конзулот ме посоветува дека е добро да приложам и документ, уверение за сродствени врски.
Дали некој може да ми каже како се вади овој документ,дали се брка работа за еден ден ако јас лично појдам тамо.Знам само дека се вади од општината каде што сум со адреса а тоа е Леге 6.
Поздрав
Да, одма се вади. На шалтер даваш барање и одма ти го принтаат. Едино ако воопшто немаат евиденција таму дека имате дете (ако не сте го пријавиле до сега) ќе треба прво да ги пријавите но и тоа оди брзо. Битно е само извод од раѓање да понесете да им прикажете.Дали некој може да ми каже како се вади овој документ,дали се брка работа за еден ден ако јас лично појдам тамо.Знам само дека се вади од општината каде што сум со адреса а тоа е Леге 6.
dali ja znaes procedurata za popravka na tie informacii ako ima zgreseno datite i slicnoДа, одма се вади. На шалтер даваш барање и одма ти го принтаат. Едино ако воопшто немаат евиденција таму дека имате дете (ако не сте го пријавиле до сега) ќе треба прво да ги пријавите но и тоа оди брзо. Битно е само извод од раѓање да понесете да им прикажете.
Тоа не знам со сигурност, но претпоставувам би одело брзо (исто како пријавување син/ќерка), им носиш извод на раѓање и они одма го внесуваат во систем. Само во твојот случај ќе корегираат датум на раѓање, бар претпоставувам не би било нешто комплицирано но немам конкретно искуство.dali ja znaes procedurata za popravka na tie informacii ako ima zgreseno datite i slicno
Ne moze da se ubrza ne postoi brza postapka sekoj koj ke ti kaze deka postoi ke saka samo da ti zeme pari a nema da ti zavrsi rabota. Ke cekaat dodeka nivnite prepiski dojdat do razgleduvanje. Spored segasnite zakoni od 3 do 3ipol godini do ukaz. PozЗдраво Дечки. Јас и керка ми имаме БГ Документи. Син ми и жена ми беа на интервју во Април 2023 во Амбасадата во Скопје. Во моментот и двете преписки се во "процедура по зад'лжително с'гласуване" Има ли некој некаков контакт од некој кој би можел да ја убрза процедурата да се одобри тоа за одреден Надомест. Би ви Бил многу Благодарен.
Zatoa i napisav i jas imam promena denes , prasanjeto ke go povoram kolku se ceka na finalnaDenes dobiv promena od zadolzitelna na finalna (7xx/2022, intervju dekemvri 2021). Proverete si vie sto bevte na intervju toj period koga bev jas dali i vie imate promena. So sreka na site!
Ne sum 100% siguren, ama otprilika 4-6 meseci mislam se ceka do ukaz. Ako gresam neka me koregira nekoj.Zatoa i napisav i jas imam promena denes , prasanjeto ke go povoram kolku se ceka na finalna
Kade intervju vo skopje?Denes dobiv promena od zadolzitelna na finalna (7xx/2022, intervju dekemvri 2021). Proverete si vie sto bevte na intervju toj period koga bev jas dali i vie imate promena. So sreka na site!
daKade intervju vo skopje?