Русија - смена во надворешната политика?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
За да може човек правилно да размислува треба да отиде во Русија или којзнае друга земја и да поживи малце таму. А не да чита МоскоуТајмс и остали телетабиди медиуми и да кења на темите ;)
Хаха, имам бидено во русија, брат, не секирај се. Работев и живеев, и точно знам на кого да му верувам.
Се што не ви одговара се Соросоидни медиуми и теорија на завера.Запад врши пропаганда, Русија и Кина не. Сите вршат пропаганда.
Немам потреба да гледам видеа од демонстрациите од пакистански Лондон или марокански Амстердам, за мене Хамас се терористи и нема зошто да се подржува.
Пуштив неколку линкови малку да ви ги активира моyочните клетки, но што би рекле србите „џабе кречим„.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Хаха, имам бидено во русија, брат, не секирај се. Работев и живеев, и точно знам на кого да му верувам.
Све што не ви одговара се Соросоидни медиуми и теорија на завера.Запад врши пропаганда, Русија и Кина не. Сите вршат пропаганда, прашање е која е поверодостајна.
Немам потреба да гледам видеа од демонстрациите од пакистански Лондон или марокански Амстердам, за мене Хамас се терористи и нема зошто да се подржува.
Пуштив неколку линкови малку да ви ги активира моѕочните клетки, но што би рекле србите „џабе кречим„.

Кур мој си бил Русија или си работел таму. Тоа можеш на некој телетабис да оправаш. Да си бил писмен за таму да си работел, ќе си знаел два збора руски и ќе знаеше Руски медиуми да читаш, та наместо ефтина издркнотини како МосковТајмс или српски медиуми кои зеле превод на некој си западен медиум кој напишал роман за животот во Русија ќе читаше малце алтернативни медиуми. Има 200000 западни јоутјубери што буквално живеат сега во Русија, земи прогледај и престани да се бламираш.

Ова буквално ти што го остави е класика западна пропаганда та дури и пишува на чело кој ја финансира. Никаде не напишав дека нема Руска или Кинеска пропаганда. Мене лично не ми треба Руска за Европа или западна за Русија. Додека ти сам што призна ти треба извори, медиуми или незнам тиктокери, мене не ми треба. И тоа е разликата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.580
Поени од реакции
33.740
ефтина издркнотини како МосковТајмс

Ова буквално ти што го остави е класика западна пропаганда та дури и пишува на чело кој ја финансира.
Абе земи таму „активирај тоа мозочните клетки“ со москоу тајмс и Окно, не заебаај. :)

та дури и пишува на чело кој ја финансира.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Da ne sakaš viza da ti pokažam? Ne samo što rabotev tuku ubaj pari im zedov.
Покажи слободно. Јас само ги посочив фактите. Ако си работел, со оглед на блискоста на јазикот за брзо време ќе си можел да го совладаш јазикот. И наместо МосковТајмс на англиски ќе читаше други медиуми. Ама ти што правиш, читаш српски медиуми :ROFLMAO:

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
razbiram ruski, ne znam dobro da odgovoram, ne znam da pišuvam, teško e i čitanje, jazicite ne se baš tolku bliski, koj ne znae ruski misli deka se. POnekogaš čitam Nezavisnaja gazeta (Независимаја газета ), ama tamu nema mnogu intresni informacii.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.988
Поени од реакции
83.353
Се што не ви одговара се Соросоидни медиуми и теорија на завера.Запад врши пропаганда, Русија и Кина не. Сите вршат пропаганда.
Пуштив неколку линкови малку да ви ги активира моyочните клетки, но што би рекле србите „џабе кречим„.
Вистината е дека и двете страни вршат пропаганда.
Големи ташаци.

Никако тоа ништо не ни менува нас.

Русија рече дека ништо не бара од нас. Ни име да смениме ни курташак. Русија беше првата супер-сила која не призна (под уставно име секако). Западот бараше од нас работи кои не ги барале до сега од никого на свет. И ние ги исполнивме. И? Во ЕУ сме или во Голема Албанија, тебе како ти личи? Кај сме после сите желби и нарачки кои ги исполнивме?

Така да, голем курац ако сме сфателе оти пропагнада вршеле и Кина и Русија. Ние ради многу посуштински ставки сме на страна на Кина и Русија.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
razbiram ruski, ne znam dobro da odgovoram, ne znam da pišuvam, teško e i čitanje, jazicite ne se baš tolku bliski, koj ne znae ruski misli deka se. POnekogaš čitam Nezavisnaja gazeta (Независимаја газета ), ama tamu nema mnogu intresni informacii.
Има англиски јоутубери што буквално живеат во Русија. Ако е тешко ќе провериме како живеат тие. Бидејќи ако тргнам од мене ќе биде многу субјективно.
Со полиција или фсб проблеми сум немал, иако ме контролирале неколку пати. Фсб ме исконтролира поради тоа што сликав ПВО во близина на Москва, агент на Цаци можеа да ме направат.

Обичен цивил што е дојден да живи или тера бизнис, никаков проблем нема да има со власта.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.580
Поени од реакции
33.740
За невкад
Јас овој медиум повремено го читам:

Информативни се текстовите. Се разбира освен ако под „интересни информации“ не подразбираш западна пропаганда. Тогаш ќе мораш да се вратиш на Москоу тајмс, Окно, и таквите.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Вистината е дека и двете страни вршат пропаганда.
Големи ташаци.

Никако тоа ништо не ни менува нас.

Русија рече дека ништо не бара од нас. Ни име да смениме ни курташак. Русија беше првата супер-сила која не призна (под уставно име секако). Западот бараше од нас работи кои не ги барале до сега од никого на свет. И ние ги исполнивме. И? Во ЕУ сме или во Голема Албанија, тебе како ти личи? Кај сме после сите желби и нарачки кои ги исполнивме?

Така да, голем курац ако сме сфателе оти пропагнада вршеле и Кина и Русија. Ние ради многу посуштински ставки сме на страна на Кина и Русија.
Престанав да навивам за Русија кога почна отворено да ги подржува исламските режими, Асад, Иран, Источната половина од Либија, Хезболах, Хамас, Хути, мути, итн. За да го победи запад почна да шурува и активно да ја поткопува европа со иницирање на масовни имиграциони бранови. А со тоа е загрозена и Македонија.
Ако сега живееме во голема албанија , повеќе ме загрижува ако се разбудиме во Големиот Европски Калифат. Во арабија, Пакистан и Египат немаат вода да пијат, темепратурите им се над 50 степени, тие ке тргнат навака, ќе го прегазат и Балканот. Делумно и Русија ќе биде одговорна за тоа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.580
Поени од реакции
33.740
Русија ти е крива за „иницирање на масовни имиграциони бранови во Европа“? Голема Албанија?
Во долгогодишно искуство на форумов, ти си убедливо најмалку во допир со реалноста.

@Human @Ne_sum_ja само да знаете дека сте надминати. Се извинувам што ве нарекував нај... Подложни на западна пропаганда. :)

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Русија ти е крива за „иницирање на масовни имиграциони бранови во Европа“? Голема Албанија?
Во долгогодишно искуство на форумов, ти си убедливо најмалку во допир со реалноста.

@Human @Ne_sum_ja само да знаете дека сте надминати. Се извинувам што ве нарекував нај... Подложни на западна пропаганда. :)
rekov delumno odgovorna

Mnogu burno reagiraš na moite pisanija, kako da te češa nekade
Автоматски споено мислење:

smetam deka sme relativno mladi i deka za 30-40 godini ke gledame edna nova Rusija koja ke ima mnogu pomalku slovnesko naselenie od muslimansko.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.782
:lolzz::lolzz::lolzz:
На алтернативните „олимписки“ игри во Русија, единствениот учесник во дисциплината убедливо го зазеде првото место со најголем број бодови и Русија освои уште еден златен медал.
Апсурдите во оваа земја не престануваат да ме восхитуваат.:pos:
viber_image_2024-06-20_08-40-45-027.png

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Престанав да навивам за Русија кога почна отворено да ги подржува исламските режими, Асад, Иран, Источната половина од Либија, Хезболах, Хамас, Хути, мути, итн. За да го победи запад почна да шурува и активно да ја поткопува европа со иницирање на масовни имиграциони бранови. А со тоа е загрозена и Македонија.
Ако сега живееме во голема албанија , повеќе ме загрижува ако се разбудиме во Големиот Европски Калифат. Во арабија, Пакистан и Египат немаат вода да пијат, темепратурите им се над 50 степени, тие ке тргнат навака, ќе го прегазат и Балканот. Делумно и Русија ќе биде одговорна за тоа.
Ајде конструктивно сега да ги побиеме небулозиве твои.

Околу Либија. Русија го подржуваше Гадафи, се после тоа е далеку од подршка. Откако го соборија Гадафи западните кучиња почнуваат првите бегалски походи на племињата од Блискиот Исток. Русија го подржува Асад кој е далеку од некој си исламист, речиси никаква поврзаност нема со нив. Бегалскиот бран на Сиријци претежно се случува кога Исис и другите вахаби подржан од Сад,Еу, Турција, Израел и ко прави ршум во Сирија и Ирак. Благодарение на Русите и нивните акции во Сирија се спречува ширењето на калифатот и дел од Сиријците сеуште живеат кај што се родиле. Бегалскиот шверц претежно се одвива преку Нато коридори како Турција, Бугарија,Грција и секако Македонија. Зошто никој од овие земји не реагира посериозно. Па види запрашај се. Иран сега за сега никаква закана не е за Еу. Ниту за Македонија. Напротив земја членка на Нато финансира и гради џамии во Македонија.

Како што реков, тешко е да се признаат некои работи, бидејќи се косат со илузиите кои ги имате во вашите глави. Јас лично се сомневам идека се и илузии. Сметам дека трезвено знаете што е реалноста ама ете моментално на Запад ака Германија и во замена за плата ово она се губи таа објективност кај човекот.

Исламизацијата на Европа и Балканот е подледица ајде да не бидеме до толку заговарачи во најмала рака на политиките на Сад, а можеби е и нивен план за Европа.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.988
Поени од реакции
83.353
Не.

Америка и Западот беа на страна на муслиманите на Балканот во сите војни. Во Босна, Косово и Македонија и ги бомбардираа православните со осиромашен ураниум. Западот основа две муслимански држави по војните, на сметка на православните. Па испадна Албанците да имаат три, а ние пола.

Муслиманите од Балканот треба на Западот споменик да му изградат, а не да бидат на страна на Палестина.

Башка, Западот преку својата нововостановена идеологија направи Европа да се исламизира. И тоа е процес кој уште повеќе ќе зема замав.

Све тоа е минорно за нас, у споредба со тоа што направи Западот за овие 20 години суверено владеење во Илиридава.

Kajgana Shop

На врв Bottom