Значи остај сега ова. Дај прво да ги победиме Американците и Европјаните па после ќе видиме што ќе правиме по дома. До тогаш, се е супер се е кул. Ура!
Taka e, potpolno se soglasuvamЗначи остај сега ова. Дај прво да ги победиме Американците и Европјаните па после ќе видиме што ќе правиме по дома. До тогаш, се е супер се е кул. Ура!
NIšto, opušti se, nešto lažat zapanjacive, šo bi rekol ti socijalen inženering. Se e OK vo Rusija,Postirav malku da se nasmeeme.@savan за што се зборува во текстот?
Ние живееме 30 години под палката на Западот. Строго водена на каиш, како никоја земја. Ниту една земја у регионов (освен можеби Босна) го нема суверенитетот во рацете на Западот како ние што сме го дале.Fala mnogu, evo ušte eden laksativ ako ne pomogne prviot
The Real Winner of Russia’s War? The FSB - The Moscow Times
Opinion | Exactly 25 years ago, the man widely regarded as President Vladimir Putin's political instructor was hiding in Paris from the Russian police.www.themoscowtimes.com
Za Okno nemam čueno. Imam dosta izvoriА не... „Д москоу тајмс“ нема ни да го кликнам!
Па доста ми е еден пролив за денес.
Ама ти очигледно си љубител на вакви лаксатив медиуми. Веројатно си редовен читател и на Окно и другите овдешни такви „медиуми“, а?
ОК, барем ми е појасно зошто имаш такви ставови какви ги имаш.
Potpolno se soglasuvam so tebe. Malku fatalistički no i razbirlivo. Svetot se vodi od svoite interesi, nie ne sme od interes i ne ostavija na bunište. Samo što sve odi na naša šteta, t.e. na šteta na lugeto. Makedoncite begaat i ke begaat na zapad, zatoa što ovde nema idnina, ke rabotat i živeat tamu i ke je mrzat državata vo koja imigrilrale, što e porazitelno za psihataНие живееме 30 години под палката на Западот. Строго водена на каиш, како никоја земја. Ниту една земја у регионов (освен можеби Босна) го нема суверенитетот во рацете на Западот како ние што сме го дале.
20-30 години не водат прилежно, знаеме како е и гледаме во што ја претвори Западот земјава.
Треба еднаш да сфатите дека после све што ни направи Западот, нам ни е сеедно дали у Русија јадат корења, дали Русите имаат само лопати, дали пропаднала нивната економија, дали губат и се избркани од Украина.... Сеедно, ние пак ќе навиваме за Русија, бидејќи Западот нашиот народ го третира како гомна, а државава ја претвори во трета албанска држава.
Некој што нема способност правилно да размислува нема да види низ пропагандата и ќе му требаат уверувања чија пропаганда „била подобра/полоша“. Впрочем ако мислиш дека на запад нема перење мозок тогаш ти веќе си испран.Za Okno nemam čueno. Imam dosta izvori, se trudam da bidam informiran od dvete strani. Za vesti od temnata strana ponekogaš mi e dovolno da pročitam del od tvoite postovi.
Vidi, znam deka site državi vršat prpaganda. Od Amerika, Evropa, Rusija, Kina pa do pomalite - Albanija, Bugarija pa i Makedonija, so pomal uspeh. Razlikata e što na zapad taa e pomeka, posofisticirana, ostava čovek da razmisluva, da prifati nešto ili ne, lugeto pvoeke gi držat vo pokornost preku pari i rabotni mesta. Na istok toa e poveke so perenje mozok i gola sila, zavisi od slučaj do slučaj.
Хаха не те интересира Сорош - ама цитираш „медиуми“ финансирани од него (или од такви како него). Ваљда пошто таму во тие линкови има „добри информации“? Со таквите НВО-а нема „можеби вршат пропаганда можеби и не“. Таквите само со пропаганда и се занимаваат, а и да не ги знаеш дека се НВОа - веднаш се гледа од содржината. Во случајов во „за нас“ делот од сајтот имаш наведено неколку проментни НВОа, па дури и Рокфелер фондациајта. Следно уште да ти стават банер на третина екран со скролачки натпис „Еј Саван, ова е пропаганда од западни НВО-а“.За да може човек правилно да размислува му ти требаат добри информации. Јас веќе реков дека и во западните земји има пропаганда, се разбира, тие и ја измислија. Она што понатака го тврдам е дека сепак има можности да се дознаат и други мислења. Дека е дозволено поинакво мислење. Не знам ништо за Сорос и не ме интересира, но работите околу него ми изгледаат надуени. Орбан мораше да најде жртвено јагне и го одбра Сорос. МОжеби врши пропаганда можеби и не, но целата поента е дека е дозволено да имаш поинакв мислење и дека постојат и други средства за информирање.
На исток тоа го нема, ето тоа е. Независни новинари во Русија и Кина нема, мора д абидеш на линија. Остави нека пишуваат што сакаат, ти понуди докази дека не е така, а не да ги пикаш во затвор. А не можеш да негираш дека нема убиени и затворени новинари во Русија.
Ја спомна Газа, колку што гледам демонстрациите непречено се одвиваат, освен кога ке ескалираат мора полицијата да реагира. Мене би ми било драго кога тие демонстранти би го изедначиле Хамас и Израел Се знае кој прв почна, ММЕ.
(дозволувам овде да грешам, мојата омраза кон исламистите е голема).
За да може човек правилно да размислува треба да отиде во Русија или којзнае друга земја и да поживи малце таму. А не да чита МоскоуТајмс и остали телетабиди медиуми и да кења на темитеЗа да може човек правилно да размислува му ти требаат добри информации. Јас веќе реков дека и во западните земји има пропаганда, се разбира, тие и ја измислија. Она што понатака го тврдам е дека сепак има можности да се дознаат и други мислења. Дека е дозволено поинакво мислење. Не знам ништо за Сорос и не ме интересира, но работите околу него ми изгледаат надуени. Орбан мораше да најде жртвено јагне и го одбра Сорос. МОжеби врши пропаганда можеби и не, но целата поента е дека е дозволено да имаш поинакв мислење и дека постојат и други средства за информирање.
На исток тоа го нема, ето тоа е. Независни новинари во Русија и Кина нема, мора д абидеш на линија. Остави нека пишуваат што сакаат, ти понуди докази дека не е така, а не да ги пикаш во затвор. А не можеш да негираш дека нема убиени и затворени новинари во Русија.
Ја спомна Газа, колку што гледам демонстрациите непречено се одвиваат, освен кога ке ескалираат мора полицијата да реагира. Мене би ми било драго кога тие демонстранти би го изедначиле Хамас и Израел Се знае кој прв почна, ММЕ.
(дозволувам овде да грешам, мојата омраза кон исламистите е голема).