Единствената причина за тоа што Америте истураат пари во Украина е да ја ослабнат Русија. Ако им беше на Америте за територија, види ја Канада, дирек на граница, зависи од нас за се, плус се 1/10тина од Америка.Во тој случај, ако мислиш така, тогаш САД ја заслужуваат Украина, а не Русија.
Што правеа Русите низ Европа?Имаат пари да трошат на војна и животи, немале да поткупуваат политичари.
Кутриот, да знаеше што правеа Русите низ Европа немаше да се мачиш да правиш скриншотови.
Еве ги од пред 9 дена, овие се тие што правеа р'шум, еве го нивното мислење. Овие беа на бојно поле во Abrams и Bradley's.Vekje ustanovivme deka Amerika ima praveno rusun so slicna proporcija. Ne e di brojkata. Ukraina bese podrzuvana, ama podrskata vo oruzje bese smesna. No, intelot i taktikite na vojuvanje(dronovi so artilerija) bese dovolno za taa faza.
Остај ме ти мене да се грижам за фритезата, гледај ти да не се задавиш од букакето што ти го прават врз гомната што уште ти се у грло.Ти пази да не ти избега некој донер таму на фритеза, не се секирај многу за тука.
Каде тоа правеле ршум со слична пропорција? Нападнале САД некоја земја со толкав број на батерии од типот на Бук, Куб, С300, Шилка и сл ?Vekje ustanovivme deka Amerika ima praveno rusun so slicna proporcija. Ne e di brojkata. Ukraina bese podrzuvana, ama podrskata vo oruzje bese smesna. No, intelot i taktikite na vojuvanje(dronovi so artilerija) bese dovolno za taa faza.
Кое е тоа ново оружје што го има западот, можеш ли да го кажеш? Јас не сум приметил Украина да добие сериозно оружје кое е направено најкасно во рани 80ти од минатиот век. Ако не ги рачунаме дроновите, цела војна ја водат со оружје од минатиот век. И тоа и двете страни. Мислам дека не си свесен дека западот освен прототипи, нема ново оружје... ок до некои чесни исклучоци. Но тоа се исклучоци, кои нема да го променат односот на силите (зборам САД/Руссиа однос на силите).Веќе им се испорачува ново оружје на нив. Они постојано имаат НАТО трупи на Балтикот и Полска, така да нема што да се плашат дека се во непосредна близина на непријателот без оружје. И да останат без оружје, Русија нема да чепне НАТО земја.
Не е дека советското оружје им прави поголеми проблеми на Русите, туку Украинците знаат како да користат советско оружје за разлика од новото кое го добиваат и за кое требаат обуки.
Тргнаа со 300 000 бидејќи имаа други цели, (кои немаат врска со земање територија) и истите беа блиску да ги остварат.зошто тргнале со 300 000 не знаеме,во две и кусур години има турбуленции во рускиот ешалон на генерали и стратези,промени на места ,разрешувања,унапредувања......сето тоа придонесе да се подобри руската армија на терен,тоа го гледаме одкако пропадна укрианската контраофанзива до денес
Ова е најтажното. Не знам како да им нацртам дека тоа што Украина го добива е смешка, една не значителна фракција од тоа што Западот го има на располагање.Украина нема видено ни процент од западното конвенционално оружје.
Вистината е дека Русија се мачи со недели за едно село и со месеци за едно гратче. Дека после две и пол години војна ниту еден голем урбан центар освен Мариупол не заземаа, ниту Харков, ниту Запорожје, од Херсон му ја дувнаа, Донбас не можат да го заземат ниту пак нешто покажува дека ќе го земат во скоро време. Славјанск, Краматорск, мисловни именки. А камоли Киев, Одеса, Днипро, итн.Јбг некои ликови едноставно не сакаат да се соочат со вистината, бидејќи се коси со принципот на нивните илузии и на тоа што го подржуваат.
Ало Пикасо, ти во која држава си што го знаеш колку е голем јазот?Ова е најтажното. Не знам како да им нацртам дека тоа што Украина го добива е смешка, една не значителна фракција од тоа што Западот го има на располагање.
Не можат да исперцепираат колку е голем јазот помеѓу Западот и Русија.
Ти си чешит. Гарант истово го викаше за Ардивка и Бахмут.Вистината е дека Русија се мачи со недели за едно село и со месеци за едно гратче. Дека после две и пол години војна ниту еден голем урбан центар освен Мариупол не заземаа, ниту Харков, ниту Запорожје, од Херсон му ја дувнаа, Донбас не можат да го заземат ниту пак нешто покажува дека ќе го земат во скоро време. Славјанск, Краматорск, мисловни именки. А камоли Киев, Одеса, Днипро, итн.
Думајте ја дали Часов Јар од лево или од десно да се нападне со тие тенковите покриени со старо железо и тешете се дека Русија победува во војнава.
Тебе како да ти се нацрта дека западот е 40+ држави на два континенти Русија е една, нормално дека имаат заедно повеќе оружје.Ова е најтажното. Не знам како да им нацртам дека тоа што Украина го добива е смешка, една не значителна фракција од тоа што Западот го има на располагање.
Кога ќе го видиш балансот, особено сега после војнава, разликата е страшна.Ова е најтажното. Не знам како да им нацртам дека тоа што Украина го добива е смешка, една не значителна фракција од тоа што Западот го има на располагање.
У реду е екперту, него што чекаат чим тој јаз е толку голем зашто сеуште го трпат Путин и Русија ја полнат со неброена пара за нејзините енергенси, што не ја спичкат набрзина и си присвојат све тоа како што прават низ вукојебините по светов,што ги спречува?Кога ќе го видиш балансот, особено сега после војнава, разликата е страшна.
И тоа после период на релативно добри односи НАТО - Русија, каде Европските земји намалуваа воени буџети, намалуваа армии.
Реално не е и некое изненадување ако се споредат буџетите на армиите. Русија пред војната можеби била со ист буџет како Франција, но кога ќе ги додадеш тука Германија, Италија, Полска и сите останати, разликата е страшна.
Една Грција има армија која пред војната може да се споредува со Украина.
Директно од спикерот на Пентагон.Не можат да исперцепираат колку е голем јазот помеѓу Западот и Русија.
Да се вратиме назад каква беше хронологијатаДали сериозно мислиш дека Русија може повеќе пари да даде од Америка?
Прегледај го приврзокот 420718
BTW, оти гледам си слаб со математика, тоа е 2+ пати од Руски GDP.
https://mises.org/power-market/how-much-did-they-print
Пак мислиш дека Русите можеа повеќе пари да стават во Украина?
Како се мачи? Дали прави маневри? Очигледно е дека поради дроновите, не е возможно да се прават големи маневри. Како што гледаме предизвик е да се донесе војска на фронтот, а не пак да се прават масовни маневри.Вистината е дека Русија се мачи со недели за едно село и со месеци за едно гратче.
Ти и Хјуман можеби сте установиле, за друг не мислам дека установил дека САД има направено ршум со слична пропорција барем во последните неколку децении.Vekje ustanovivme deka Amerika ima praveno rusun so slicna proporcija. Ne e di brojkata. Ukraina bese podrzuvana, ama podrskata vo oruzje bese smesna. No, intelot i taktikite na vojuvanje(dronovi so artilerija) bese dovolno za taa faza.
Е аман бе уште што треба да добие и што уште треба да се санкционира па да речете навистина се се проба али џабе е се? Затоа и сакам јас да и дадат буквално се на Украина (минус нуклеарки секако) - и проектили и подморници и стратегиски бомбардери и носачи на авиони... значи се што имаат, и војничиња нека прати Макрон, сите тенкови и сите авиони и сите хеликоптери и на Танос тие камењата нека ги дадат за да после капитулацијата да нема митови од типот да дадеше НАТО милион авиони ќе победеше Украина.Ова е најтажното. Не знам како да им нацртам дека тоа што Украина го добива е смешка, една не значителна фракција од тоа што Западот го има на располагање.
Лисичанск, Артјемовск, Лисичанск, Северодонецк не постојат. Како и да е, грижи се повеќе за Украина, со САД и ЕУ зад нив не се способни ни една нива да повратат. Али типците важно сонуваат како ќе се сончале на Крим.Вистината е дека Русија се мачи со недели за едно село и со месеци за едно гратче. Дека после две и пол години војна ниту еден голем урбан центар освен Мариупол не заземаа, ниту Харков, ниту Запорожје, од Херсон му ја дувнаа, Донбас не можат да го заземат ниту пак нешто покажува дека ќе го земат во скоро време. Славјанск, Краматорск, мисловни именки. А камоли Киев, Одеса, Днипро, итн.
Тие тенкови со старо железо повеќе работа завршија отколку Абрамсите и Леопардите од вибраниум. Каков резил за најмоќниот воен сојуз во историјата на човештвото...Думајте ја дали Часов Јар од лево или од десно да се нападне со тие тенковите покриени со старо железо и тешете се дека Русија победува во војнава.
Едноставниот одговор:У реду е екперту, него што чекаат чим тој јаз е толку голем зашто сеуште го трпат Путин и Русија ја полнат со неброена пара за нејзините енергенси, што не ја спичкат набрзина и си присвојат све тоа како што прават низ вукојебините по светов,што ги спречува?