NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Porzingiz mi Izgleda kako izguben vo odbrana a I ovie go napagjaat se so pogodija preku nego bese kasne dosta vo pokrivanje.

0/2 во првите 3минути

Му искочи првата , другиве ги има погодувано , али продолжува struggleот.
Каква промаја се со Клебер во одбрана , прошетки за Бостон. Тоа е клучот за Мавс, Лука да игра одбрана , тоа се дешава еднаш во 10 утакмици.

Тоа е тоа. Сепак ги чувале силите да затворат дома. Убација во две брзини погоре. Шутот за три снајперски. Причард болесник.
Да ги ебам и Лука и Ирвинг , сега имаат помош од Грин и Дерик нешто што фалеше во Г2 и Г3 , овие скроз потфрлија.
Овој првиов слободни не знае да погоди.
Па кој ќе го сфати сериозно веќе Кајри после чаламот , а трета утакмица во ТД Гарден финалево игра мизерно.
Беше тврдо првите 10 минути, сеа имаме реприза на Г1.
Автоматски споено мислење:

Најавувам дека ќе врнат тројки од Лука.

:facepalm: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos::tapp:

Да се изругам самиот себе

Последно уредено:
Лука има 1/21 за три у последни 3 меча. Овој "air ball" покажува дека и него го изеде притисокот во ТД Гарден. Касно е да анулираат 19 разлика, ги убија со офанзивни скокови, нека им е честито на Бостон.

Браво за Бостон. :aplauz:
Заслужена титула и крунисување на тоа што го градеа со години. 100+ плејоф утакмици на Тејтум и Браун , уште се млади, а колку поминаа. Најмило ми е за тренерот и пристапот кој го имаше со овој тим , одлично го спушти на земја егото на Тејтум и еве го трипл дабл може ќе има.
Ја ако се прашувам Вајт треба да биде FMVP сегде го има братот, ама кој и да биде од Тејтум и Браун сеедно.
Историска победа на исти ден како во 2008 и тоа доминантно.
Неаме јако НБА финале од 2016 у пичку матер, суша.
Лука по стапките на неговиот идол од детство Леброн , го губи првото НБА финале и тоа убедливо како во 2007.
Многу помртов ростер имаше тогаш Леброн од овој сега и многу се залетаа по Мавс годинава. Па уствари издоминираа на западот како да не се залеташ. Секако никој нема да го памти тоа и ќе има огромни критики кон Лука и Кајри.
10% шут за три во последниве утакмици е допирање дно и подоле. А Кајри сепак ќе остане на стара слава поради Леброн и тројката над Кари , другото се покажа во најбитни моменти дека го нема.
Најслаб плејоф за Лука ако може така да се каже со просеци 29/9/8 , не навикна на полуди бројки , повредите си се повреди и тоа никој не го памти.
Се надеваме на поhealthy Лука догодина , па да видиме што може. Мора да обрати огромно внимание на килажата и со тоа поагилен ќе биде во одбрана.
Според мене МВП сезонава , му ја земаа таа награда , ама овој пораз значи дека Јокич останува најдобар играч на планетава.
Сеа кој е фаца на лигата , се знае дека ќе се форсираат Шаи , Ент и сега 100% Тејтум , али реално работите не се толку статични.
И за крај , за момент некои , па и лично јас мислев дека Лука може да го загрози Џордан ако старта со НБА титула на 25 години.
По 100ти пат затоа се глеа големината на Џордан и колку тие 6-0 со два три пита се масивни.
Лука статистички има луди бројки и после ова едино 5 титули по ред ако освои може да се стави пред goatot.
Научна фантастика :D

Не верувам, Далас ќе се уозбилат после победава, ќе се држат колку што можат. Ваљда ќе биде слична на гејм 3 каде ќе се држи Далас долго време, па во 4/4 ќе видиме дали ќе фолднат и ќе изгубат релативно лагано или ќе биде тесно до крај
Автоматски споено мислење:

Драгонски Поповиќ, Драгонски Џексон, Драгонски Браун, Драгонски Кер, Драгонски Рајли.

Screenshot_20240618-052818_Instagram.jpg

18та:cuc::oleee:

Позаслужена титула Амин, доминација од регуларен дел, па после и плеј оф, каде нигде не беа загрозени за да испаднат...

Многу ми е мило за FMVP за Браун, кажав уште пред некој ден, дека тој ја заслужува, уште повеќе ми чест шо зедов дрес баш од него пред 3 сезони :D

Идемоооооооо бреееее:aplauz:

Го добива најголемиот договор во историјата на НБА

Освојува прстен и ФМВП

Не елаборира понатака ништо

Џејлен Браун :cuc:

Капак плус, сите победи на Бостон беа такви шо Далас беше спуштен под 100 коша, шо е за респект, екипата со Холидеј и Вајт во одбрана е бетонска плоча :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom