NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги гледав со Бостон кога играа Денвер и на таа утакмица Порзингас ми остави впечаток дека им е најбољи. Ги гледав двеве и пак исто мислење имам.
Офанзивно, како орудие за напад, им е. Иако не се решаваат преку него нападите секогаш, јас би го користел за многу работи да го имам во тим, кај него сепак друга е маката...
Проблемот е што тој е преебан со повредите и нема од него долга НБА кариера да видиме инаку фрлав дрва и камења кога Њујорк го трејдаа.
Затоа и нема никаков континуитет.

Тејтум, делиме сите исто мислење, дека е дунде.

ЕДИТ:
Премалку заслуги делиме на Мазула ко тренер, сфати дека ништо не прави ако повторно оди на двоецот Тејтум - Браун за да решава натпревари, туку преку ИТЕ како добрата работа на фронтофисот на Бостон (прва рака тука се мисли на Бред Стивенс) и носењето на Џру, трејдањето на маскотата на тимот Смарт и носењето башка на Вајт го направија тимот во ПО смртоносен.

Мазула, свичаше во истурање на тројки пошто оти па да не, цел тим е релативно млад, можи да скока, можи да игра солидна одбрана, брза транзиција, нормално дека ќе истура тројки највеќе во лигата. Стивенс си ја заврши домашната работа и направија страшен тим.

Може да ги хејтаме Тејтум пошто е дунде карактер и Браун пошто кога ќе ги угасат во клучни моменти ги нема ниакде ама тимот како тим (што и Стефан погоре потенцира) е страшен. Како индивидуалци, кур ќе свиткаат без Џру и Вајт.

btw. @Stefan-kobe честито рипање втавче брат и да му речиш на невестата да не ти смета дури гледаш НБА преноси, да можи раат да се натегаме на темава пред и отпосле :D

Последно уредено:
У Њу Јорк кога го донеле, не у Бостон.
Не се сеќавам на кој мислиш, ако е на Стивен А. како извикан фан на Њујорк, тој улавиот низ годините 300 работи се има изнатрескано, во америките го слават за тоа, да беше МКД ќе служеше за подјебавање ко на пример Игор Трпески од Сител ради катаљон гафови.

1. Милвоки
2. Феникс
3. Денвер-тука негде се
4. ГСВ мада овие се во слободен пад па може и да се изостават

Е сеа, пред да почнете хаха да мавате да појаснам дека зборам стрикно за индивидуална споредба на овие 6 играчи што ги кажа со останатите играчи од тимовите што ги набројав, а тоа што Бостон тимски функционира одлично е сосема друга работа. Капа доле за Мазула или како и да се вика тренерот на Бостон, успеа да створи ненормална хемија меѓу сите играчи.

Jas bi gi stavil Knicks pred Milvoki dokolku se site zdravi.

Мене само не ми е јасно како можат да ги плаќаат а Денвер неможат никој да земат ради кеп спејс.

Plakaat taksa, ne mozat free agents da potpisuvaat a mozat da donesuvaat novi igraci vo trejdovi, kako sto private Boston oni se vo hard cap.

Okolu utakmicava samo ke kazam sekoja cest za menandzmentot na Boston I planot dokolku gi izdade sutot za 3 poeni, constantno barajki go doncic na pick pritoa znaejki deka ke ima pomos kako na utakmicava I koristejki gi praznite mesta, najmnogu holidej, od druga strana pa dalas go barase na pikot tejtum koj pak odigra solidna odbrana. Znaes kolku im e tesko na dalas da gi pokrijat site dupki koga ke vides vasington na 3 kleber 4 I gaford 5.

Jas bi gi stavil Knicks pred Milvoki dokolku se site zdravi.
Го спремија Тибодо со 100 милионски договор, шо значи можно е и Рендал да не се трејда (освен ако не е стварно преебан со повредите, шо е - и тука веќе ќе ја скокнат одлуката на тренерот да го чува пошто им треба здрав играч во ПО, не потенцијална бомба која ќе пукне кога ќе дојде крај сезона и така стигаме конечно до негов трејд во друг тим), замисли Марканен кој по мене е засега единствена сериозна офанзивна замена за Рендал дури и од некои гласини СЕПАК не е сметан за трајно решение - како, само да ми е да знам.

Од друга страна, не мора да сум во право, али мислам дека Милвоки експериментираа со Лилјакот. Имено, му дадоа на располагање две сезони онака отворено да се изиграат со Гркот па што биди - биди, ваљда се надеваа на здрав Мидлтон и со тоа да пукаат на финале на исток.

Мидлтон со коленото видовме како заврши, а со тоа и тимот (пошто со 2 бол хендлери не бива тим, па Лилјакот играше подобро кога сам организираше напади со помош на Лопез), особено откако Јанис се повреди се виде дека ништо не прават, па со тоа замина по петли и ПО.
Џабе му го носеа Беверли на Лилјакот, малце карактерно да го зајача и да влијае како голема муцка (да ги брка прљавите муабети на терен и надвор од него) - пошто некој мора, со што во оваа ситуација го гледам тимот како обид за титула во наредни година до две макс и потоа мислам дека ќе трејдаат се' живо, па ребилд.

Штета кај нас во големото јаболко се сака решение веднаш и сега, па најверојатно ќе се брза со некој трејд мада јас би го чекал Јанис следна сезона, а сега би ризикувал со некои од тие пиковите па ако напалкам некој млад и перспективен играч *(уште подобро), тогаш би добил или левериџ при идни трејдови или перспектива во тим.
Таков еден е Дус МекБрајд, батето е млад и неискусен па се изгуби буквално годинава во ПО, во битни утакмици, во битни моменти психички не беше на терен (иако физички беше), промашуваше тројки, промашуваше полудистанца, правеше многу почетни грешки во одбрана кои не коштаа повеќе од неговите грешки во напад.
Но, тука е проблемот во главата и таквите проблеми се решаваат со добар тренер, трпение на менаџментот да не го трејда и со добри ветерани во тим.
Таков да најдат уште еден или ќе направиме перспектива за трејд или ќе имаме играчи од клупа за замена во тек на сезона.

Не се сеќавам на кој мислиш, ако е на Стивен А. како извикан фан на Њујорк, тој улавиот низ годините 300 работи се има изнатрескано, во америките го слават за тоа, да беше МКД ќе служеше за подјебавање ко на пример Игор Трпески од Сител ради катаљон гафови.
не бе Смит

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Не го знаев ова или ако го имам видено сум го заборавил скроз :D
Го имаш видено го постирав на полувреме на првата... под претпоставка дека си го кликнал линкот тогаш :ROFLMAO:

Автоматски споено мислење:

Иначе Бјорк не ти го сфатив постов прееска, сега сконтав дека лошо сум те сфатил (ваљда и Генералот исто)

Не е од подкаст видеово, ова е live реакција на фан на Никс одма вечерта кога го драфтуваа, ова телевизорот дома си го снима :D

Секоја година искачаат вакви видеа, многу често и испаѓаат во право хејт, ама ова со Тингус Пингус уште од одма беше вирално, а и со право, малце изненадувачки пик беше тогаш чинам, па после почна добро и му се извинуваа...па после тоа пак го пцуеја :D
Бостон, Њу Јорк и Фили мислам имаат најзабегани фанови од аспект на пцуење на играчи и вакви луди реакции за драфт (фала богу Бостон и Фили беа порелевантни од Никс, инаку и тие да беа ситуација да им зависеше иднината од драфтот ќе пцуеја се и сешто :D)

Не е од подкаст видеово, ова е live реакција на фан на Никс одма вечерта кога го драфтуваа, ова телевизорот дома си го снима :D
све што збори на интернет мене ми е подкаст

Trenerot na Lakersi Darvin Ham oficijalno od narednata sezona vo Baksi asistent trener na Dok Rivers...

Batinjata imaa 10 trojki od 40 obidi pogodeno i pak pobedija... najslaba suterska nokj za 3 imaa.. Tesko do kraj pak vaka da sutiraat slabo.. Eeej koga centrite ti se zakana od 3ka (porzongis i horford) kad eim e krajot..

Сезонава Бостон игра под дефиниција you live by the three or die by the three, и Далас треба да се молат да утињаат ко минатава.. и пак прва тројка на крај на прва четвртина на Хорфорд од корнер и мизерни 1/10 ми се чини, а мечот тука негде. Убаво клипче направи Стефан, хитчек, поените внатре, влезовите на Холидеј, Браун итн итн го оставија Бостон во живот. Тимски се ептен ненормално добро сплотени и кошарката е КОЛЕКТИВНА игра, тимска пред све друго. Премногу ме потсетуваат на оној убав баскет што го играа Спарс пред 10-12 години. Џејсон Кид дури проба да ги изнервира Браун и Тејтум со мала провокација кажувајќи дека Браун е најдобриот играч во тимот, надевајќи се дека егото ќе проработи и двајцата ќе почнат да лансираат. Рачунајте дека и Тејтум сигурно ќе е експлодира еден меч во наредни два, не може вечно и он да промашува, иако во првиот меч ( само тој го гледав ), не лансираше и одигра тимска кошарка со подавања, скокови, дефанзивно топ. Ко оси се дефанзивно, Порзингис под кош, Вајт и Холидеј напред, Тејтум Браун по крила трчаат свичнуваат, тоа е тоа и да имаш мисмеч против нив, прашањето е дали навистина го имаш? Цела прва петорка може да чува било кој играч од Далас и Ирвинг и Дончич.. Нареднава е клучна, ако победи Бостон може комотно да заврши 4-0 или 4-1, од почит на Лука се надевам на 4-1 барем и титула по 2008ма ФАЛА КУРЦУ.
Автоматски споено мислење:

и да заборавив и најважното да го допишам, за оформување на овој тим е најзаслужен Бред Стивенс, човекот е генијалец.
Испадна за Џру Холидеј и Порзингис, двајца алл-стар калибар играчи да ги донесе за Смарт, Роберт Вилијамс, Брогдон и два први пикови. Сосема коректни играчи ама за алл-стар ко Холидеј и Порзингис реално не се, и тие беа во фаза на барање на нови тимови, едниов под притисок од Лилард у Милвоки, другиов у канта у Вашингтон.. и да развивањето на Дерик Вајт во алл-стар играч е клучно, човекот може да има и 30+ меч во наредни две, ко со Мајами што еруптираше.

Toa e razlikata megju Dalas i Boston.. Kaj dalas se znae ili Doncic ili Irving, ali kaj batinjava bukvalno 6-7 dusi mozat da dostsvat 20+ poeni na tekma..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom