i vo tie 12-13 godini vo opstina bese pratenik, odnosno nisto ne rabotese, koj najde bilo kakov dokument, akt, resenie, potpisano od nego, kako 7ca na loto da dobil,od skutot na togasniot gradonacalnik, vo anus na bivsiot minister na mvr, glavni vinovnici za debaklot, doduse zenata mu ja prebaci od opstina vo mnr...
За Мартин Костовски од Куманово ми беше првичниот мој коментар во темата.
Да, неговата сопруга е во Министерство за надворешни работи вработена, и јас колку што ми е познато и Костовски е вработен во општината Куманово како правник, и сега место да продолжи таму кога веќе има решение на неопределено, тој најпрво една година ќе зема апанажа. Лидија Тасевска повеќе не е пратеник, и гледам ја нема во листата за апанажа, очигледно од Септември ќе се врати да биде професор по Македонски јазик и литература во Средното Економско училиште ,, Перо Наков'' во Куманово.
А на фејсбук пишува статуси каде се буни зошто на првата конститутивна седница на новиот состав на Собранието, зошто пратениците од СДСМ молчеле и не земале збор.
А тој да беше дел од тие пратеници и самиот исто ќе молчеше, само изигрува хипократија.
Сега работата е што тој нема пратенички имунитет а кога беше директор на Службен весник незаконски тој дозволи објавување на Преспанскиот договор и резултатите од референдумот за името, и сега тука му е на него маката, не знае дали новата власт ќе го гони за сето тоа.
А овие 18 пратеници иако имаат имунитет, можно е да бидат пуштени низ раце и вода.
Со тивка подршка од сенка од Дуи, ќе има двотретинско мнозинство за одземање на пратенички имунитет на било кој од 18 пратеници на СДСМ, и затоа деновиве им е маката на некои во СДСМ, гајле им е на нив за реорганизација на министерствата, туку може да останат без пратенички имунитети, а имаат дел од тие пратеници веќе и кривични пријави.