Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.146
Поени од реакции
21.786
De, tie 20k na levica imaa tolku kriticna uloga za opatanokot na drzavata vo 2016, pa napraile 10 pati pogolema steta? Imase tuka eden kup likovi koj vlijaea da se zasere rabotata 100 pati poise nego niv. Mislam nema potreba da gi nabrojuvam.
Ne znam kolku bea ali bea dovolno vo sekoj slucaj. Stetata ja napravija so sarenata, protestite, diveenjeto, stetata ja napravija koga im obezbedija dovolno pratenici na SDSM da formiraat mnozinstvo vo parlamentot i vlada. Toa e toj sled na nastani za koj zboruvam jas i od koj nema nazad i za koj sega se cudite zosto e sega kako sto e. Gi gledate rabotite iscepkani ili kako sto vi odgovara, a ne kako niza od nastani od koi eden vodese kon drug, tret itn itn. Pocetokot na tie nastani, inicijalnata kapisla e taa, ucesnicite se tie, posledicite gi gledame. Ne znam sto ne vi e jasno ili zosto glumite ludilo.
Zemi ednostavno razgranici go periodot pred i posle sarenata, toa e taa prelomna tocka od koja se zamina u kurac. Se so gledame sega e posledica na toa a ne nekoj nepovrzani nastani koi gi gledate individualno kako zasebni.
Korenot gledajte go, od kade se pocna, koj ja poddrzuvase, koj bese prv na barikadite, koj im bea simpatizeri i na kraj kako slag na tortata koj im obezbedi na SDSM dovolno pratenici togas za da bidat vo pozicija da formiraat mnozinstvo i vlada.
Posle toa manje vise poznato e so se desavase so republikata. Zal mi e ali imanjeto samo najdobri nameri i selektivna memorija ne ve trga od odgovornosta. Si imate vie svoj krst za nosenje, najgolemiot od site bi rekol.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.675
Поени од реакции
11.900
Со Азир Алиу како директор на МЕПСО ќе ја направиме Македонија повторно горда.
Све са тоа кадри што ќе работаат за доброто на народот.
Очигледно следува уште посјајно блескање.

Паметни луѓе би инвестирале во логистички центар во Врање, за таму да ги превземаат пратките од Али Експрес кои пристигнуваат преку Унгарија и да ги препраќаат кон Македонија.

Сега кога Македонска Пошта е неофицијално мртва, приватни пошти ќе изникнат како печурки за да го превземат бизнисот.

ВЛЕН ќе раководи со МЕПСО, Пошта, Македонија пат
 
Последно уредено:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.139
Поени од реакции
5.892
More glupsone, dosta mi relavitiziraj i pishuvaj gluposti!!!!
Drzhi se do temata.
A toa e deka Levica od Ljubomora ne znaat na koj nachin nivniot Kurvarluk da go prodadat!
UAAAA 20 Ministerstva!!!
Ne be ne se UAAAA AMA ako ni gi ispolite zhelbite.

Kratko kazhano KURVI!

I zatoa nemoj da mi preseruvash i pishuvash neshto shto ne e tema na diskusija!

I na kraj kraeva shareni kurtoni ce sreduvale drzhava!
Prashaj go Che guevara kolku boja isprska niz Makedonija.

Ama jebiga, Parata ebava i kaj shto kur ne vi stasuva! Samo shto vie sevteto KURVINSKo go naprajvte, a sega sakate po Vtor pat.
Автоматски споено мислење:


Ne e toa temata!
Si ima vreme i za nea!
Vo momentov se raboti za Kurvarlukot od Apasiev!
Ce ve glasam ako mi gi ispolnite zhelbite!

Jasno?

I mozhat ushte 1000000000 postovi da napishat ova sharenive kurtoni i ima postojano da im go povtoruvam Kurva si e Kurva.
P.S. Za da bidi pojasno , VMRO I SDS se isto taka Kurvi, znachi narodecov neka bara ili dobri lastegarki ili nova Partija
Абе копито глупо, од уста не го извади Апасиев како кур да е. На ништо од тоа што пишав не реплицираш туку продолжуваш да јадеш гомна што немаат врска со ништо. Башка писменоста ти е на ниво на шиптaр од трето одделение, така што ајт на блок, носи се у курац и дискутирај си сам со себе ко шизофреничарот што си.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.675
Поени од реакции
11.900
да бидеме искрени јас навивам МЕПСО да го води некој неспособен, не знам каков е Азир Алиу, али ако е неспособен тогаш супер, кога ќе ми текне кој партиски копилња се вработуваа таму само ради партиски книшки, баш сакам тоа МЕПСО да заврши како и Македонски пошти и слични пропаднати, па да ги видам тогаш во која мајкина тогаш ќе одат, зш за друго ништо не ги бива освен за пушење курој.
Извини, но каде живеееш ?

Ако живееш во Македонија, треба да ти биде јасно како ден и ноќ дека тие финти од типот "ајде уште ова јавно претпријатие нека го уништат, па после нема да имаат од каде да крадат и што да уништуваат" од поодамна се покажаа и докажаа како нефункционални и неизводливи решенија.

Приватизацијата во 1990-те години така ја истуркаа, со објаснување дека државата била лош домаќин, наместо да ги приберат позади затворски решетки виновниците и одговорните за финансиското уништување на државните и јавните претпријатија.

Секогаш државата не чини, а не тие кои ја уништиле одвнатре.

Власта со една рака затвора институции, со двете отвора нови

Анализа: За една година нови 100 милиони евра долг на државните институции, општини, јавни претпријатија...

Државните претпријатија со долгови до „гуша“ и партиска превработеност

Македонските влади - пазар за фотелји, наместо борба за идеи?

За 5 години, власта напикала нови 32.000 луѓе во администрација

Колку јавни претпријатија се потребни да се расоните?
 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.362
Поени од реакции
6.835
Абе копито глупо, од уста не го извади Апасиев како кур да е. На ништо од тоа што пишав не реплицираш туку продолжуваш да јадеш гомна што немаат врска со ништо. Башка писменоста ти е на ниво на шиптaр од трето одделение, така што ајт на блок, носи се у курац и дискутирај си сам со себе ко шизофреничарот што си.
Aj sega ce placham za tvojot blok .
Samo da se preseruvalo pa ushte toj mi repliciral nebulozi.
Seljak eden na postaveno prashanje se dava odgovor a ne kontra prashanje ili nekoja nova tema da otvarash.
Ljevic vikalle uaa VMRO zatoa shto ne im ispolnale zhelba.
Pa kopito edno razmislu deka seuste nema vlada!

Kurvicina
 
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.006
Поени од реакции
4.557
На кого планирал Љубчо да го даде Тетово, на Србија?
И Србија ќе прифатеше?
После 1999 и кумановскиот договор само може да се лажеме дека таа тогашна територија беше српска.
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.121
Поени од реакции
8.404
Вака ебени одамна не сме биле.Прегледај го приврзокот 419725
зошто ебани ? дека дуи гласа за предлогот на Мицко ? па тоа не беше барање на Дуи за сега да се осеќате заебани. Јес да е Мицко глуп ама малку ви е претерано манипулирањево. Ова ме потсеќа на времето на шарената револуција кога се штампаа тука по 200 страни на ден, така да од вчера до денес се исштампаа еден куп коментари, ме мрзеше да ги читам сите коментари, онака преку ред прочитав ама не разбрав што е заебанцијта.
 
Член од
29 декември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
1.337
Не се ова проекти за наталитет, туку проекти за создавање топовско месо и продлабочување на мизеријата на населението. Ова нема никаква примена во современиов свет.
Не баш. Сите социјални институции почнуваат со претпоставка дека населението ќе расте, повеќе работоспособни од старци. Што ќе биде за 30 години кога ќе има претежно пензионери а државата во долг до гуша , Господ да ни е на помош…..
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.146
Поени од реакции
21.786
зошто ебани ? дека дуи гласа за предлогот на Мицко ? па тоа не беше барање на Дуи за сега да се осеќате заебани. Јес да е Мицко глуп ама малку ви е претерано манипулирањево. Ова ме потсеќа на времето на шарената револуција кога се штампаа тука по 200 страни на ден, така да од вчера до денес се исштампаа еден куп страни, ме мрзеше да ги читам сите коментари, онака преку ред прочитав ама не разбрав што е заебанцијта.
Istite gi stampaat ko togas. Nisto novo tuka :toe:
 
Член од
17 август 2009
Мислења
3.672
Поени од реакции
5.294
МЕПСО остварил дури 201,5 милиони евра приход во 2022....

МЕПСО иде кај ВЛЕН...
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.121
Поени од реакции
8.404
Istite gi stampaat ko togas. Nisto novo tuka :toe:
па се гледа, се некој ликови се распишаа што ги немаше 7 години, одеднаш се разбудија. Владава уште не почната со работа а овие почнаа, кој знае што ќе биде после. форумов ќе воскресне.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom